Sta trenirati za samoodbranu?

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nazalost da - BITI FIN I DOBAR DECKIC KOJI SE IZVINJAVA I PRICA IZVINI MOLIM TE NE ZELIM FRKU, NISAM HTEO I TAKO TO , SAMO MOZE DOPRINETI DA SE IDIOT JOS VISE P R O K U R C I I DA DOBIJE SAMOPOUZDANJE I DA MISLI DA JE JOS VISE NADMOCNIJI OD VAS PA CE JOS BRZE I JOS JACE KRENUTI NA VAS NEGO AKO PRIMETI DA STE "TRVRD ORA' "

Najbolje za ovakve situacije je psihologija - ni na nebu ni na zemlji - ne iritiras ga, ne provociras ga, ali opet svojom gestikulacijom, facijalnom ekspresijom i drzanjem tela podsvesno mu dajes do znanja - "Ajde kreni na mene ckoPi i saranicu te".....Znate one filmove u kojima frajeri bad boy-i a ustvari ipak pozitivci i glavne uloge tipa Vin Diesel i sl, uvek tako rade - Uvek sve kao fino lepo , nikada prvi nikada se ne k u r c e nego ladni kao spricer A ONDA BAM BAM BAM I OVAJ NE ZNA STA GA JE SNASLO......

E vi sada treba da odradite ovaj prvi deo - psihologiju, a ovaj drugi deo - BEM BEM BEM hahahah sta da vam kazem - 10 obroka proteinskih dnevno, teretana , udaracki sport, bacacki sport i parterni sport i eto......

THATS WHAT I AM TALKIN' ABOUT!
Provalite psihologiju Vin Diesel-ovog lika! :ok::ok::ok::ok:
To je ono sto je cool i macho kod njega! Njegova smirenost, kulijana, dubok glas i frajerska opustenost.....A ne samo izgled snaga i slicno - ima milion boljih, jacih vecih i misicavijih od njega, ali npr Vin Diesel je jedan od omiljenih "frajera" riba, a muskarci mu se dive i zele da budu kao on....
:bye:

Pozdrav,

Takođe sam u dilemi koju borilačku veštinu da upišem. Odmah na početku da kažem neke svoje fizičke osobine: visina 185, težina 80-85, 26 godina. Trenirao sam košarku, rukomet i išao u teretanu sve ukupno oko 5 godina. To je sve bilo pre moje dvadesete godine, a onda sam se okrenuo nekim drugim stvarima... Da bih se vratio na stari kolosek, zaista mi je potrebno da upišem neku borilačku veštinu, ali sam u velikoj dilemi, pa sam se nadao da mi neko od vas ovde iskusnih može pomoći pri odabiru. Mislim da je bitno da kažem da sviram bubnjeve oko 15 godina, te mi je koordinacija veoma bitna. Zglobovi na stopalima i šakama razgibani i opušteni. Ono što tražim je pre svega neka istočnjačka borilačka veština, sa vežbom i naglaskom na fokus i "ovde i sada" situaciju, drugim rečima, koncentracija, i da je veština defanzivna, a ne ofanzivna. Istrajnosti mi manjka, te mi je ozbiljnost, iskustvo i istrajnost Si Fu-a od izuzetne važnosti. Ne znam da li sam sve rekao, ako treba još nešto, dodaću.

Sve najbolje.

Ono sto mogu sa sigurnoscu da vam kazem je da ce vas neko napasti na ulici ako namirise da imate manjak samopouzdanja i da ste plasljiva osoba,ne znam kako ali to provale.
Ja sam gledao kako moj drug koji je bilder i prirodno jak treba da se potuce sa nekim oloshom koji se drogira i ja sam stajao pored i samo sam odjednom osetio prvi udarac kod uveta sreca pa nisam imao naocare i tu sam se zateturao i osetio sam drugi udarac.

Uvek kad je neka situaciju u kojoj osecas da ce biti tuce,probaj da se jednom rukom ceses po nosu ili tako nesto,u slucaju eventualnog udarca mozes stici da se odbranis donekle.
Jer ako te prvi udarac doceka nespremnog,tesko se vracas u "igru" i onda ako vidi da si pogubljen plasirace ti seriju udaraca i namlatice te dok kazes keks.

Pozdrav,

Takođe sam u dilemi koju borilačku veštinu da upišem. Odmah na početku da kažem neke svoje fizičke osobine: visina 185, težina 80-85, 26 godina. Trenirao sam košarku, rukomet i išao u teretanu sve ukupno oko 5 godina. To je sve bilo pre moje dvadesete godine, a onda sam se okrenuo nekim drugim stvarima... Da bih se vratio na stari kolosek, zaista mi je potrebno da upišem neku borilačku veštinu, ali sam u velikoj dilemi, pa sam se nadao da mi neko od vas ovde iskusnih može pomoći pri odabiru. Mislim da je bitno da kažem da sviram bubnjeve oko 15 godina, te mi je koordinacija veoma bitna. Zglobovi na stopalima i šakama razgibani i opušteni. Ono što tražim je pre svega neka istočnjačka borilačka veština, sa vežbom i naglaskom na fokus i "ovde i sada" situaciju, drugim rečima, koncentracija, i da je veština defanzivna, a ne ofanzivna. Istrajnosti mi manjka, te mi je ozbiljnost, iskustvo i istrajnost Si Fu-a od izuzetne važnosti. Ne znam da li sam sve rekao, ako treba još nešto, dodaću.

Sve najbolje.

Pa po tvom opisu mislim da bi se najbolje uklopio u wing chun...On upravo to ima sto ja ne volim kod njega a ti volis - fokus, mekocu, okrete, filozofiju ali nije to primenljivo kao MMA na primer....
Sad ce da me napadnu wing chunovci ali dobro, dok ne vidim bar jednog uspesnog wing chunovca u MMA da primenjuje wing chun samo ZAPUSENA SU IM USTA!

Znaci u WC imas bas primenu podlaktica sa raznoraznim pokretima u svim smerovima i polozajima pa mislim da ce tebi kao bubnjaru kome su podlaktice ojacane i uvezbane, ukordinirane ovo veoma lepo pasti....

Znaci WC jeste istocnjacka vestina, jeste defanzivna a ne napadacka, iam fokus, pokrete, filozofiju...E sad sto se tice trenera ili Si Fuova (Si FU-om se naziva trener ali u Wing Chunu samo) ODMAH DA TI KAZEM DA POSTOJI 90% KVAZIMAJSTORA I LOSIH PEDAGOGA A OVE PRAVE TESKO DA CES DA UBODES......Ovi prvi nemaju pojma o WC a ovi drugi pak svoje neznanje tehnike WC maskiraju tako sto "imaju cvrstu ruku tj cvrste treninge" pa kao izgleda WOW ovo je super ovo je cvrsto i opasno a ustvari to je samo maska da on nista tehnicki ne zna a samo spartanski ubija ucenike vezbama nekim glupim a tehnika nula.....I sam mozes da vezbas snagu, kondiciju, brzinu i da budes nekom dzak da te udara , ALI TEHNIKA JE BITNA TO NE MOZES SAM DA VEZBAS TO MORA NEKO DA TI POKAZE...

JA sad iz moje perspektive kada bih nesto opet vezbao vezbao bih ali samo pod uslovom da mi trener samo pokazuje tehnicki deo a da me ne smara sa onim vezbama zagrevanja, snage i kodnicije koje su poluretardirane a i on sam ne zna zasto to tera ucenike pa na tvoje pitanje odgovara - "Cuti vezbaj, mnogo pitas i pricas, curi i vezbaj samo"......A ustvari to tako prikriva samo svoje neznanje....

Od vecine trenera BV i BS znam mnooogo vise sto se tice fizicke spreme, anatomije tela i nutricionizma ili nauke o ishrani - ovo je mozda i najvaznije - vecina trenera gotovo da 100% ne obraca sta jede i sta unosi u telo kao i njihovi ucenici.....Epa ne moze da se jedu punjene paprike i da se bude Majk Tajson ili Brus Li.....

Jos pre 40 godina Brus Li je koristio suplemente, a kod danasnjih trenera i dalje je ovo "hemija" i tabu tema......

NAdam se da sm ti pomogao....Da sam na tvom mestu ja bih otisao na box, kik box, Muj Tai, MMA, ali posto ja nisam ti onda sam ti objektivno napisao predlog bas onako kako si trazio da ispunjava uslove,,,,,

P.s. Probaj i Aikido na slicnu foru je kao i WC, stim sto je Aikido vise zahvati i poluge, a WC je vise blokiranje podlakticama i kontra udarac od 3 ili vise vezana direkta koji su brzi ali nemaju snagu...

Pozz pa javi sta si odlucio na kraju cisto onako...

@yokai

Kapsulirane ili još gore ušpricane esencijalne hranjive materije svakako mislim da ne treba uzimati. Praškove umesto jabuka i vakumirane proteinske štanglice umesto belog sira svakako mislim da ne treba uzimati. A tebi ako su dobri, niko ti ne brani da se kljukaš. O hormonima i dopingu da i ne govorimo pošto nisu suplementi.

Имао би проблема јер је овај висок, дужих руку и страшно удара. Ипак, Федор ће ми остати најготивнији. Штета што није отишао без пораза. :)
А и он и Каритонов су у основи системаши.

Poslednja izmena:
Neke BV zaista razvijaju intuiciju... Pa pogledaj samo Godan test u Nindjucuu...:(
Da u pravu si mada mislim da ima jos borilackih vjestina koje razvijaju intuiciju. Ipak intuiciju je moguce razviti iskljucivo kroz borilacku vjestinu, sport te uci izdrzljivosti i vjerovatno u ovom slucaju snazi da izdrzis napad, odnosno da se stolica razbije o tvoja ledja a ti samo ladno da se okrenes u lice izbezumljenom tipu sa nogama od stolice u rukama :).
Da bi se doslo do Godan testa u Ninjutsu (moja vestina, treniram evo vec 4 godine) potrebno je dosta rada i predanosti. Sve ono sto vas na sportskom treningu trener iscrpljuje da radite, najvise kondicione prirode, u Ninjutsu vam niko nece pominjati, nego je na vama da to sami radite i da sami sebe naterate sto je dodatno otezavajuce. Haragei ili osjecaj da nesto nije u redu oko vas cime detektujete ubilacku silu vama namenjenu, najvise dobijate treningom sa partnerom i odredjenim vjezbama meditacije. Ipak, potrebne su godine treninga da bi se razvio ovaj osjecaj, tzv 6. culo.
Moje misljenje je da treba trenirati borilacku vjestinu ukoliko neko zeli da se osjeca sigurno. To je malo opstiji savjet. Ako neko zeli da bude apsolutno siguran u svakoj situaciji onda preporucujem Ninjutsu prema Bujinkan programu tj, Ninpo Tai Jutsu. Ako zelite da se licno bavite sportom, ako ste mladi i u tinejdzerskim godinama onda preporucujem borilacke sportove koji imaju veze sa vjestinama kao na pr. BJJ, Sportski Jiu Jitsu, Karate. Nema toga da je jedna vjestina bolja od druge. Vjestine su razne. Pitanje je u kakvoj se situaciji nalazite i za tu situaciju da nadjete vjestinu za vas. Na pr. imate ljude kojima se svidja na pr. lupam, BJJ ali ne mogu da podnesu iscrpni trening i sl. Tako da mora da se sve uklopi, program treninga i ono sta zelite. Pozdrav

Mislim da je pogresno da se ljudima kaze obidji sve pa sta ti se svidja treniraj. Zato postoji forum. Nisu ovi ljudi pitali ko se od nas najbolje osjeca u kojoj vestini. Ovi ljudi su dali djelimicne predispozicije svoje i onoga sto zele i sada hoce da im mi preporucimo vestinu. Taman sam mislio da odgovorim onom prvom sto je otvorio temu, onom biciklisti kako mu je najbolje da trenira karate s obzirom na njegovu gradju (biciklista!!!!) , ali sad su dosli jos neki cije gradje nisam citao. U svakom slucaju prvo prelomite zelite li takmicenja i konstantan trening ili zelite vjestinu i povremeni trening. Kad to odlucite, onda pitajte sebe da li zelite vestinu/sport u kojem favorizujete brzinu, agilnost, skok, preciznost sto vam moze dosta pomoci na ulici, ili zelite cisto onako da se dovatite s nekim pa da se valjate. Kad to odlucite onda ce vam momci sa foruma lako preporuciti sta je za vas.

evo kako bi prosao tvoj ucitelj protiv nekog jujutsu ili mma borca :)

Ne mozete uporedjivati dvije vjestine kada je u pitanju susret dva borca u sali. Cak ni dva borilacka sporta se ne mogu tako uporedjivati. Jedino uz saglasnost i jednih i drugih i jedino ako se uporede bodovi ovome kung fu borcu za udarac nogom, a ovom za neku polugu. Ovdje vidimo da sudija prekida borbu kad jujutsu prakticar napravi polugu. U borbi na zivot i smrt, jedna poluga ne znaci mnogo. U svakom slucaju, kung fu borac je u prvom videu napravio ozbiljnu gresku kada je pri kraju drugog minuta videa imao protivnika u idealnoj poziciji da zavrsi borbu, ali je napravio grdnu gresku odlucivsi da se bori na jujutsu. Mogao je da spuca nogom u kicmu i borba bi bila gotova.
Drugo odgovorio bih na ove komentare na pocetku teme, nervira me kada neobavjesteni ljudi iznose neistine. U Jagodini postoji Ninjutsu klub, mozda cak i dva, a ako nekoga zanima mogao bih da saznam i detaljne informacije.

Back