Šta to Milošević nije prihvatio, pa su nas bombardovali?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Primjećujem da imaš tendenciju odbacivati informacije koje ti ne odgovaraju, nazivajući ih "hrvatskom verzijom". Međutim, činjenice su univerzalne i ne poznaju nacionalnost. One su jednostavno - činjenice.

Ako ti je teško prihvatiti stvarnost, možda je vrijeme da preispitaš svoje stavove. U suprotnom, živi slobodno u vlastitom balonu iluzija, dok ostatak svijeta nastavlja dalje :)
Evo da ti bude lakse...ne da ih odbacujem,nego ih i ne citam dalje od prve recenice.😂

SM, bi sve prihvatio, samo da ostane na vlasti...NATO-u, to nije bilo bitno, sta im SM nudi,,,odredjeni smo za odstrel i bombardovase nas...Srbe je vodila izdajnicka i lopovska banda, a Ruysija nas jue po dobrom starom obicaju, izdala i pustila niz vodu...dobro smo i prosli, kako je moglo da bude
Ja sam cuo slicnu pricu. Od vrlo bliske osobe, koja je radila u republickoj administraciji, cuo sam mnogo pre 1999. da Srbija treba da bude bombardovana i NJEGA INDUSTRIJA UNISTENA. Zapazite na tu formulaciju - da treba da nam bude unistena INDUSTRIJA. I sta je NATO bombardovao sirom Srbije? Osim vojnih ciljeva, jako mnogo ciljeva zapravo su bila industrijska postrojenja.

U skladu sa ovim, zakljucujem da je sve to vec bilo planirano, i da je pitanje da li prihvatanje bilo cega sprecilo to da budemo bombardovani 1999.

Slicno sam od potpuno druge osobe, clana Demokratske stranke i to vrlo niskog nivoa - nije bio neki funkcioner ili tako nesto, jos 1993. godine, cuo da je Milosevic sklopio dogovor sa Tudjmanom i da od RSK nema nista, a da ce Milosevic napraviti rat na Kosovu da bi Kosovo mogao da preda, jer bez rata to ne bi mogao da uradi. Podsecam to je bila 1993. godina, jos je postojala RSK, o Kosovu i ratu na njemu nije bilo ni naznaka.

I na kraju bi kako mi covek rece - RSK je izdata i predata, ljudi izbegli, na Kosovu je napravljen rat koji smo mi "dobili", iako smo izgubili Kosovo, i Milosevic je izvrsio svoje zadatke. Naravno, posle toga Vladari brisu tragove svojih zlocina i Milosevic je uhapsen, iako nije ocekivao da ce se to desiti jer mu to nije receno kao deo plana.

Isto tako znam porodicu oficira JNA koji je sluzio i u vojsci RSK koji je preselio porodicu I SAV SVOJ NAMESTAJ u Beograd PAR DANA pre Oluje, da bi ljudima koji su bezali rekli da, kada je krenulo bombardovanje od strane Hrvata i NATO-a, je to samo privremeno i zato je masa ljudi izbegla bez igde icega i u "pidzamama", bar sa onih rubnih podrucja (odakle su moji, recimo, pa to znam). Oni si imali spremne torbe za bezanje, sa novcem, dokumentima, slikama, nesto odece i sta je vec ko smatrao da treba, ali su ostavili sve to JER IM JE RECENO DA JE TO JOS SAMO JEDNO OD MNOGIH NAPADA I DA JE PRIVREMENO, dok su oficiri, ili bar neki od njih, SVE ZNALI UNAPRED i SVOJE porodice i imovinu preselili. Meni je to toliko odvratno da nemam reci da opisem sta bih uradio tim likovima.

Poenta cele price je da se stvari unpred planiraju, MNOGI ZNAJU za te planove i imaju mogucnost da reaguju u skladu sa tim - sklone se i svoju porodicu, zastite imovinu i sl, dok NAJVECI DEO NARODA za to nema pojma i zato stradamo tako jezivo svaki put.

Verujem da je i bombardovanje Srbije bilo planirano, i da nista sto je Milosevic uradio ne bi to sprecilo, bar ne u tom periodu - mozda bi se to moglo spreciti 1993., ali ne verujem 1997. Ovim ni na koji nacin ne branim Milosevica i njegov rezim, naprotiv, ali ovo je, po meni, bila odluka koju (vise) nije bilo moguce promeniti.

Samo da podsetim da su nas, Jugoslaviju, vise unistili SAVEZNICI bombardujuci nas 1944. i 1945. godine, nego Nemci tokom celog rata. Govorim o unistavanju infrastrukture, ne ljudi, mada su i ljudi stradali od saveznika u velikom broju. Toliko o tome. A cilj? PA DA NAS UNISTE, I DA MORAMO DA OD NJIH SVE KUPUJEMO, A I DA DOBIJU PREDNOST jer su se oni razvijali dok smo se mi svi OBNAVLJALI.

Opet, sve je uvek plan, najcesce monstruozan, i to treba stalno imati na umu.

Iskreno, razumijem tvoje emocije oko bombardiranja, ali moramo uzeti u obzir širu sliku.Sama si navela više mirovnih planova koji su bili na stolu – Vance-Owenov, Z-4, Carringtonov, Rambouillet – i svi su redom odbijeni. Ako su svi ti planovi bili loši, možda problem nije bio u njima, nego u onome tko ih je odbijao?
Rambuje nije mirovni plan, već ultimatum, najvećeg vojnog saveza na svetu jednoj maloj državi, kojim joj se oduzima suverenitet i deo teritorije. Samo ovaj ultimatum je Sloba odbio.
Vens-Ovenov nisu prihvatili Srbi iz BiH;
Z-4 nisu voljni bili prihvatiti Srbi iz RSK, ali su ga oni na kraju, u poslednjem trenutku prihvatili. Ne mari, Republika Hrvatska svejedno je već dobila zeleno svetlo sa izvođenje "Oluje", koju je između ostalog i Sloba odobrio;

Karington-Kutiljerov plan su potpisali čak i Srbi iz BiH. Odbio ga je Alija Izetbegović zato što su mu Amerikanci rekli da mora biti rata u BiH i rat se dogodio.

Znači, uzrok za rat u BiH je Alija Izetbegović. Uzrok za izvođenje etničkog čišćenja i zločina u toku izvođenja operacije "Oluja" nalazi se na strani Republike Hrvatske.
Eventualno se može reći da su krivci Srbi iz BiH za odbijanje Vens-Ovenog plana, ali rat je u tom trenutku uveliko trajao. Sankcije su nakon odbijanja dobili čak i od Republike Srbije.

Rambuje sa svim navedenim nema nikakve veze. Imamo period između 1995. i 1997. godine, kada je Sloba bio najbolji prijatelj sa Amerikancima. Oni su ga nazivali garantom mira i stabilnosti. Onda su ga kao i sve svoje ostale saradnike, brutalno likvidirali.
To su činjenice.

Rambuje nije mirovni plan, već ultimatum, najvećeg vojnog saveza na svetu jednoj maloj državi, kojim joj se oduzima suverenitet i deo teritorije. Samo ovaj ultimatum je Sloba odbio.
Vens-Ovenov nisu prihvatili Srbi iz BiH;
Z-4 nisu voljni bili prihvatiti Srbi iz RSK, ali su ga oni na kraju, u poslednjem trenutku prihvatili. Ne mari, Republika Hrvatska svejedno je već dobila zeleno svetlo sa izvođenje "Oluje", koju je između ostalog i Sloba odobrio;

Karington-Kutiljerov plan su potpisali čak i Srbi iz BiH. Odbio ga je Alija Izetbegović zato što su mu Amerikanci rekli da mora biti rata u BiH i rat se dogodio.

Znači, uzrok za rat u BiH je Alija Izetbegović. Uzrok za izvođenje etničkog čišćenja i zločina u toku izvođenja operacije "Oluja" nalazi se na strani Republike Hrvatske.
Eventualno se može reći da su krivci Srbi iz BiH za odbijanje Vens-Ovenog plana, ali rat je u tom trenutku uveliko trajao. Sankcije su nakon odbijanja dobili čak i od Republike Srbije.

Rambuje sa svim navedenim nema nikakve veze. Imamo period između 1995. i 1997. godine, kada je Sloba bio najbolji prijatelj sa Amerikancima. Oni su ga nazivali garantom mira i stabilnosti. Onda su ga kao i sve svoje ostale saradnike, brutalno likvidirali.
To su činjenice.
Razumijem da se povijest često interpretira kroz različite kutove, ali ono što je jasno je da svi ti planovi (pa i Rambouillet) nisu samo pokušaji nametanja, nego i pokušaji diplomacije koji su stalno odbijani. Rambouillet, koliko god bio neprihvaćen, bio je prilika za mir i prestanak rata, ali jasno je da ni on ni drugi planovi nisu bili dovoljni jer je tadašnji režim u Beogradu odbio svaki oblik kompromisa. A kad se kaže da su planove odbili Srbi iz BiH ili da je Alija Izetbegović kriv za rat, to je pojednostavljeno i selektivno gledanje na događaje. Rat u BiH nije bio samo posljedica jednog čovjeka ili jedne strane, nego kompleksnih političkih interesa, uključujući i podjelu koju je stvorio Slobin režim.

Također, tvrditi da je Sloba bio 'garant mira' s Amerikancima i da je kasnije 'likvidiran', zvuči kao preuveličavanje. Političke promjene i promjena stavova međunarodne zajednice nisu crno-bijele, kao ni cijela ta situacija. Da, mirovni procesi i planovi su se odvijali, ali kad pogledamo ukupne činjenice, svi su oni propali jer je izostao interes za stvarni mir, a ne samo za ostvarenje političkih ciljeva. Ignorirati sve to i gledati samo jedno razdoblje kao 'garanta mira' ili okriviti samo jednu stranu je povijest u fragmentima, ne cjelovita slika.

Ja sam cuo slicnu pricu. Od vrlo bliske osobe, koja je radila u republickoj administraciji, cuo sam mnogo pre 1999. da Srbija treba da bude bombardovana i NJEGA INDUSTRIJA UNISTENA. Zapazite na tu formulaciju - da treba da nam bude unistena INDUSTRIJA. I sta je NATO bombardovao sirom Srbije? Osim vojnih ciljeva, jako mnogo ciljeva zapravo su bila industrijska postrojenja.

U skladu sa ovim, zakljucujem da je sve to vec bilo planirano, i da je pitanje da li prihvatanje bilo cega sprecilo to da budemo bombardovani 1999.

Slicno sam od potpuno druge osobe, clana Demokratske stranke i to vrlo niskog nivoa - nije bio neki funkcioner ili tako nesto, jos 1993. godine, cuo da je Milosevic sklopio dogovor sa Tudjmanom i da od RSK nema nista, a da ce Milosevic napraviti rat na Kosovu da bi Kosovo mogao da preda, jer bez rata to ne bi mogao da uradi. Podsecam to je bila 1993. godina, jos je postojala RSK, o Kosovu i ratu na njemu nije bilo ni naznaka.

I na kraju bi kako mi covek rece - RSK je izdata i predata, ljudi izbegli, na Kosovu je napravljen rat koji smo mi "dobili", iako smo izgubili Kosovo, i Milosevic je izvrsio svoje zadatke. Naravno, posle toga Vladari brisu tragove svojih zlocina i Milosevic je uhapsen, iako nije ocekivao da ce se to desiti jer mu to nije receno kao deo plana.

Isto tako znam porodicu oficira JNA koji je sluzio i u vojsci RSK koji je preselio porodicu I SAV SVOJ NAMESTAJ u Beograd PAR DANA pre Oluje, da bi ljudima koji su bezali rekli da, kada je krenulo bombardovanje od strane Hrvata i NATO-a, je to samo privremeno i zato je masa ljudi izbegla bez igde icega i u "pidzamama", bar sa onih rubnih podrucja (odakle su moji, recimo, pa to znam). Oni si imali spremne torbe za bezanje, sa novcem, dokumentima, slikama, nesto odece i sta je vec ko smatrao da treba, ali su ostavili sve to JER IM JE RECENO DA JE TO JOS SAMO JEDNO OD MNOGIH NAPADA I DA JE PRIVREMENO, dok su oficiri, ili bar neki od njih, SVE ZNALI UNAPRED i SVOJE porodice i imovinu preselili. Meni je to toliko odvratno da nemam reci da opisem sta bih uradio tim likovima.

Poenta cele price je da se stvari unpred planiraju, MNOGI ZNAJU za te planove i imaju mogucnost da reaguju u skladu sa tim - sklone se i svoju porodicu, zastite imovinu i sl, dok NAJVECI DEO NARODA za to nema pojma i zato stradamo tako jezivo svaki put.

Verujem da je i bombardovanje Srbije bilo planirano, i da nista sto je Milosevic uradio ne bi to sprecilo, bar ne u tom periodu - mozda bi se to moglo spreciti 1993., ali ne verujem 1997. Ovim ni na koji nacin ne branim Milosevica i njegov rezim, naprotiv, ali ovo je, po meni, bila odluka koju (vise) nije bilo moguce promeniti.

Samo da podsetim da su nas, Jugoslaviju, vise unistili SAVEZNICI bombardujuci nas 1944. i 1945. godine, nego Nemci tokom celog rata. Govorim o unistavanju infrastrukture, ne ljudi, mada su i ljudi stradali od saveznika u velikom broju. Toliko o tome. A cilj? PA DA NAS UNISTE, I DA MORAMO DA OD NJIH SVE KUPUJEMO, A I DA DOBIJU PREDNOST jer su se oni razvijali dok smo se mi svi OBNAVLJALI.

Opet, sve je uvek plan, najcesce monstruozan, i to treba stalno imati na umu.
rat se nije mogao izbeci, ne branim Mikosevica...na srpsku zalost, tada su se na vlasti nasli udbaski Srbi i bolje nismo mogli proci...izdaja na svakom koraku i masovne pljacke naroda...sam pocetak raspada Jugoslavije, poceo je sa blokadama kasarni i sikaniranjem vojnika i oficira JNA...titoisticki generali su to sve mirno posmatrali...tada je doslo do strategije JNA generala i taktike, podji i stani...podji i stani, pa se povuci, pa pregovaraj sa terostima...po meni, prava sansa za uklanjanje udbaskog rezima, bio je 9 mart 1991g,,,tada su se demonstracije otele kontroli, ali u vecernjim satima tenkovi JNA su izasli na ulice Beograda i doslo je do smirivanja...u Srbiji, JNA niko nije napadao...u drugim republikama, JNA je bila glinen golub za odstrel

Razumijem da se povijest često interpretira kroz različite kutove, ali ono što je jasno je da svi ti planovi (pa i Rambouillet) nisu samo pokušaji nametanja, nego i pokušaji diplomacije koji su stalno odbijani. Rambouillet, koliko god bio neprihvaćen, bio je prilika za mir i prestanak rata,
Baš tako. Stvar interpretacije i ja se ne bih njima bavio. Zadržimo se na činjenicama.
U trenucima dok su se vodili pregovori u Rambujeu, nije se vodio nikakav rat.
Već neko izvesno vreme na Kosovu je delovala teroristička OVK (i za same USA je bila teroristička organizacija), tako što je ubijala policajce, Srbe i lojalne Albance.
Rat je posledica pregovora u Rambujeu i dogodio se 24. marta 1999. godine. Zapravo, pregovori u Rambujeu su bili samo pripremne aktivnosti za kasniju agresiju na SRJ. Zahtevi koji su postavljeni pred srpsku delegaciju u Rambujeu, nijedna suverena država na svetu ne bi mogla da prihvati i da dalje nastavi da postoji kao država. NATO ultimatum i nije postavio da bi ga srpska delegacija prihvatila.

Ne mogu da im oprostim bombardovanje Srbije nikada bez obzira šta je bio razlog tome ali me zanima šta to Miloševic nije mogao da prihvati pa su nas zbog toga bombardovali. Zašto su svi planovi kao Vens-Ovenov, plan Z-4, Karingtonov plan, Rambuje, odbijeni i zar ni jedan od tih planova nije bio bolji od bombardovanja.
Da li je tačno da su razlozi neprihvatanj ulaska Srbije u Nato savez i otvaranje američeke baze na teritoriji Srbije i očekivanje da ce Rusija da nas zaštiti ?
I zbog čega je Rambuje bio katastrofalan za Srbiju ?
Sporazum iz Rambujea je i bio tako kocipiran da ga Milošević ne može prihvatiti, to su i sami Amerikanci kasnije priznali.

Ali nešto drugo je važnije, kakav je odnos Amerikanaca bio prema Miloševiću dovoljno govori priča Bulatovića koji je bio svjedok. Tada je Milošević Holbruku dao list papira i rekao mu da napiše šta to oni žele od njega i da će onda srpska vlada razmotriti šta može da ispuni.
Odgovor Holbruka je bio sledeći, lagano je rukom vratio papir Miloševiću i uz osmjeh izgovorio:

Ne razumijete gospodine Miloševiću, ako želite da sarađujemo onda nema uslova - vi uvijek radite ono što vam mi kažemo!

Zato su svaki sporazum i dogovor sa zapadnjacima samo pusto slovo na papiru.
Eto Dejtonski sporazum mjenjaju godinama kako žele i to nakon što je potpisan pozivajući se na neko vijeće za implementaciju mira koje nije ni postojalo u sporazumu već su ga naknadno osnovali.

rat se nije mogao izbeci, ne branim Mikosevica...na srpsku zalost, tada su se na vlasti nasli udbaski Srbi i bolje nismo mogli proci...izdaja na svakom koraku i masovne pljacke naroda...sam pocetak raspada Jugoslavije, poceo je sa blokadama kasarni i sikaniranjem vojnika i oficira JNA...titoisticki generali su to sve mirno posmatrali...tada je doslo do strategije JNA generala i taktike, podji i stani...podji i stani, pa se povuci, pa pregovaraj sa terostima...po meni, prava sansa za uklanjanje udbaskog rezima, bio je 9 mart 1991g,,,tada su se demonstracije otele kontroli, ali u vecernjim satima tenkovi JNA su izasli na ulice Beograda i doslo je do smirivanja...u Srbiji, JNA niko nije napadao...u drugim republikama, JNA je bila glinen golub za odstrel

Sve se slazem osim za 9. mart. On je bio reziran, tacnije kontrolisan od UDBA-sa. Naime, sada je to valjda svima jasno, Draskovic i Seselj, kumovi, zapravo su imali zadatak da objedine POD SEBE procetnicki i monarhisticki deo Srba (i pripadnika ostalih naroda u Srbiji koji su bili te politicke orijentacije) i da ih zamajavaju, usput obesmisljavajuci i izvrgavajuci ruglu i sprdnji ideju cetnickog pokreta a i samog monarhizma.

Zato 9. mart nije mogao da uspe, kao ni 5. oktobar jer nama sve vreme vode politiku UDBA-si.

Zato narode moramo da uzmemo politiku u svoje ruke, ovi zborovi su odlican pocetak, i da iz nas izniknu pravi predstavnici naroda, a ne vecito glumci UDBE.

Prva stvar koju moramo da uradimo kad ovi konacno padnu je da rasformiramo UDBA-sku mrezu. Nisam siguran da je narod svestan koliko je tih gmazova, verovatno ni ja nisam, ali uci cemo pa cemo jednog po jednog da izvlacimo iz rupa u koje su se zavukli (figurativno pricam, mislim na funkcije koje obavljaju i lazne zivote koje vode). I nece nam za to trebati ne znam kakve dokumentacije, ne brinite! :per:

Ево, ја сам давно читао закључке Бадинтерове комисије па да ти наведем неколико ствари, онако по сећању:

1) Замисли да се расправља о ситуацији у САД и да нека међународна комисија уопште не узима у обзир Устав САД тј. Constitution. Е, управо су то урадили са Уставом СФРЈ којег уопште нису узели у обзир а то је морао бити једини и основни правни акт на основу којег се могао донети закључак.
2) Сва један закључак тј. мишљење је било против српских интереса. Треба ли то да чуди кад знамо ко је био главни у тој комисији?
3) Ту комисију уопште није занимала чињеница да унутрашње границе република и покрајина у СФРЈ никад нису биле званично верификоване.
4) Та комисија је негирала право Србима на определење на нивоу БиХ и Хрватске иако су били конститутивни народ у тим републикама а то исто право дала Хрватима на нивоу СФРЈ. Признали су растурање СФРЈ а онда фактички створили мању СФРЈ тј. БиХ.

Има ту још пуно ствари али не могу сада свега да се сетим.
Настављам са својим претходиним коментаром.

Оно што је Бадинтерова комисија учинила је правни злочин над Србима и масакр Устава СФРЈ из 1974-е а, не заборавимо, Устав је највиши правни акт једне државе од којег све полази.

Управо сам се сетио да је та комисија примењивала западну терминологију како би заобишлa одредницу СФРЈ Устава по којој народи а не републике имају право на самоопределење па су тако, примера ради, примењивали термин ''nation'' који по западној терминологији означава територијалну припадност и онда га применили на републичке границе а нису на државну границу СФРЈ.

Носиоци суверенитета у бившој СФРЈ су били народи, на енглеском ''ethnic groups'' а буквалан превод са енглеског на српски би биле ''етничке групе''.

Дакле, ти исти западни зликовци, су, потпуно занемарујући Устав СФРЈ, наш појам ''народ'' преводили као њихов појам ''nation'' (који, да поновим, означава територијалну припадност) уместо да су га превели као ''етничке група'' и тако су оправдали сецесионистичке републике потпуно занемарујући право српског народа који је био конститутивни народ и у Хрватској и у БиХ.

А ко су били чланови те Бадинтерове комисије? Француз, Немац, Талијан, Шпанац и Белгијанка! Могли су још додати и Енглеза, Холанђанина и неког из Ватикана па да антисрпска коалиција буде потпуно заступљена.Они који су довољно стари да се сећају деведесетих, знају на шта мислим.

Иначе, угледни аустралијски правни академик српсих корена Петар Радан је итекако критиковао тумачење Устава СФРЈ од стране Бадинтерове комисије а ево како је он то образложио са правне стране (ја сам подебљао најважније делове):

Поред принципа међународног права, Бадинтерова комисија је настојала да оправда релевантност Бадинтеровог принципа граница позивањем на члан 5. Устава Југославије из 1974. Комисија је саопштила да се Бадинтеров гранични принцип утолико лакше примењује на републике, јер је другим и четвртим ставом члана 5. Устава СФРЈ прописано да се територије и границе република не могу мењати без њихове сагласности.

Члан 5 предвиђа:

(1) Територија СФРЈ је нед‌ељива и састоји се од територија њених социјалистичких република.

(2) Територија републике не може се мењати без сагласности те републике, а територија аутономне покрајине - без сагласности те аутономне покрајине.

(3) Граница СФРЈ не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина.

(4) Граница између република може се мењати само на основу њиховог споразума, а у случају границе аутономне покрајине - на основу њене сагласности.

Позивајући се на члан 5, његова критика је да је Бадинтерова комисија крива за селективно цитирање.

Раданов разлог за овакво мишљење је да је Бадинтерова комисија, позивајући се на став 2. и 4. члана 5, занемарила одредбе ст. 1. и 3. Тиме је оправдавала под‌елу СФРЈ и промену њених међународних граница кршећи ставове 1. и 3.

Радан тврди да су се територијални интегритет република и светост њихових граница из става 2. и 4. члана 5. примењивали само у контексту југославенске државе чији су сопствени територијални интегритет и границе остали на месту.

Према Радану, република која жели да прекрши одредбе ст. 1. и 3. члана 5. тешко би могла да искористи гаранције садржане у ставовима 2 и 4. Сходно томе, он тврди да члан 5. не пружа подршку за примјену Бадинтеровог принципа граница на фрагментацију СФРЈ.

На основу наведене анализе образложења Бадинтерове комисије у Мишљењу број 3 Радан закључује да ни међународноправни принципи поштивања територијалног статуса quo и ути possidetis нити одредбе члана 5. Устава СФРЈ из 1974. не пружају никакво оправдање за Бадинтеров принцип граница и да ће у прекрајању нових граница између независних држава "чак бити потребно олакшати уредан и добровољан трансфер дијелова становништва."

Ето, изнад је моје поједностављено објашњење како је подло та комисија деловала а онда и правно тумачење угледног правника из Аустралије.

Poslednja izmena:
Sve se slazem osim za 9. mart. On je bio reziran, tacnije kontrolisan od UDBA-sa. Naime, sada je to valjda svima jasno, Draskovic i Seselj, kumovi, zapravo su imali zadatak da objedine POD SEBE procetnicki i monarhisticki deo Srba (i pripadnika ostalih naroda u Srbiji koji su bili te politicke orijentacije) i da ih zamajavaju, usput obesmisljavajuci i izvrgavajuci ruglu i sprdnji ideju cetnickog pokreta a i samog monarhizma.

Zato 9. mart nije mogao da uspe, kao ni 5. oktobar jer nama sve vreme vode politiku UDBA-si.

Zato narode moramo da uzmemo politiku u svoje ruke, ovi zborovi su odlican pocetak, i da iz nas izniknu pravi predstavnici naroda, a ne vecito glumci UDBE.

Prva stvar koju moramo da uradimo kad ovi konacno padnu je da rasformiramo UDBA-sku mrezu. Nisam siguran da je narod svestan koliko je tih gmazova, verovatno ni ja nisam, ali uci cemo pa cemo jednog po jednog da izvlacimo iz rupa u koje su se zavukli (figurativno pricam, mislim na funkcije koje obavljaju i lazne zivote koje vode). I nece nam za to trebati ne znam kakve dokumentacije, ne brinite! :per:
9 marta se situacija otela kontroli, zbog toga su i izvedeni tenkovi na ulice Beograda...ucesnik sam 9 marta, tada su se najborbeniji Srbi nasli na demonstracijama i stvari su se otrgle kontroli...slazem se, da su Vuk Draskovic i Seselj, udbaski igraci i da je sve to bila igranka

Ne mogu da im oprostim bombardovanje Srbije nikada bez obzira šta je bio razlog tome ali me zanima šta to Miloševic nije mogao da prihvati pa su nas zbog toga bombardovali. Zašto su svi planovi kao Vens-Ovenov, plan Z-4, Karingtonov plan, Rambuje, odbijeni i zar ni jedan od tih planova nije bio bolji od bombardovanja.
Da li je tačno da su razlozi neprihvatanj ulaska Srbije u Nato savez i otvaranje američeke baze na teritoriji Srbije i očekivanje da ce Rusija da nas zaštiti ?
I zbog čega je Rambuje bio katastrofalan za Srbiju ?
Moraš da razlikuješ RAZLOG i POVOD

Eventualno se može reći da su krivci Srbi iz BiH za odbijanje Vens-Ovenog plana, ali rat je u tom trenutku uveliko trajao. Sankcije su nakon odbijanja dobili čak i od Republike Srbije
Не може се рећи. Срби у Републици Српској нису били Милошевићева монета за поткусуривање.

Umjesto da netko kaže da nije trebalo ulaziti u ratove nego priznati novostvorene države i probleme rješavati dogovorom, svi traže u čemu je Milošević pogriješio u pokušaju ostvarivanja svojih ciljeva. I dalje su vam ti ciljevi opravdani, Milošević vam je kriv samo zato što je bio neuspješan. Nema nade za vas, ni bombardiranje vas nije opametilo.

Back