Šta to ima u ljudima tuzno...ovaj, muskarcima?

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
Taman nesto razmisljam o vecitim prepirkama u m/z odnosima, i setim se pesme od Riblje Corbe koju NISAM DOZIVLJAVALA TAKO STRAŠNO (Nije Niko...u to vreme), ali smo umesto da postanemo CVRŠĆE I JAČE postale takve da ne možemo da se opustimo i da nas sve vređa.
Naime, poenta teme je da prodiskutujemo o TEKSTU PESME koja bukvalno opisuje silovanje žene u vozu Beograd- Bar i kakav utisak SAD to ostavlja na vas?
JA lično bih ga u zatvor za ovo. Sada. Kakav je to ČOVEK koji je napisao ovako nešto? Samo zato jer mu se "moglo"?
Strašno ali STRAŠNO.
Dakle:
Alo posta, javi, jel' to Crna Gora, Bar
Sada cu vi da objasnim u cemu je stvar
Odje je Beograd, zove Boro, Djokov sin
U narodu poznat kao zenski dusmanin
Na lokomotivi nedje desio se kvar
U tunelu na liniji Beograd za Bar
Ne znam dal' je Mojkovac ili Kolasin
Al' stici ce na vrijeme Boro, zenski dusmanin

U tunelu, fala bogu, desio se mrak
Ona mrsava i slaba, a ja mnogo jak
Osobito mrzjelo me da se pravim fin
Jer za dzabe me ne zovu zenski dusmanin

'Alo posta, kol'ko kosta ovaj razgovor
Noge su mi smrdjele kano da sam tvor
U nesvjest je pala, pa je onda lezala
A ja sam je zaskocio da ne bi bjezala

'Alo posta, javi jel' to Crna gora, Bar
Gace sam zaboravio, u tome je stvar
To je tuzna pjesma koju crnci zovu blues
Ali ja ne smijem da se setam gologuz
Ojha!

Ja sam skontala da smo mi zene prsle.
Gledaj tekst koji je užas a TADA mi bilo smešno.
Nestade mi smisla za humor kad je pichka u pitanju, d'izvineš.
Što bi se reklo "Prevršilo meru"
40 godina trpimo i slušamo ovakve stvari, i onda me neko pita zašto sam luda i frustrirana.
"Kako neću biti neurozna? Ja sam ćetiri sata ćamio ćekajući (ko budala), da sam normalan, poludio bi'"

To samo govori da smo se mi promenili do boleštine...
To i jeste misterija u celoj stvari, baš sam razmišljala na taj način, i da ponovim, rekla sam da "sam prsla", eto dok mi je srce bilo čisto a duša nevina nisam mogla da vidim horor u pesmi.
Sad kad me život sažvakao i iskvario, e, sad mogu tačno da razumem svu ogavštinu i boleštinu maskiranu humorom u ovoj stvari.
U pravu si.

Pa i to mi je palo na pamet, da je samo ispričao šta se sve dešava, kao npr Sandra Silađev sada, u prvom licu.
ALI- ne bi on mogao TAKO vjerno opisati nešto čega nema u samom sebi...? Zar ne?
Ne znam za Boru, ali ja bih mogla, mogu da se uzivim u sve i svasta, samo ako mi padne na pamet sta...

A ako bi ja mogla zasto nebi mogao i Bora

Pojma nemam

• Haha
Reactions: DUH
Ne znam cemu vredjanje kad se zena ceni po pici i kad je vecina hoce,ja se ne bunim sto me samo tako posmatraju i nemam nista protiv red da se napravi,praviti famu i filozofiju oko obicne snoske je dovelo do apstinencije i prsanja
...je dovelo do strašnih stvari, u neko posleratno vreme je bilo manje-više poznato šta se događa po našim vozovima, grupa muškaraca redaljku na devojku, a posle snoške su takve čuj sad- bacali kroz prozor voza.
Jebbe, pa baci, koji standard u jeeee...
Ne treba praviti famu ni dramu, ali ovo što sam ja navela je više nego strašno, ženu posmatrati SAMO kao MESO (bez emocija, bez ičega).

Back