Sta to drzi Ameriku zajedno ?

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nego, moramo imati na umu to da Amerika nikad nije bila okupirana od nekog niti je puno ratovala kao npr mi kad smo bili pod Turcima. Dok smo bili pod njima, Zapad je napredovao, sto ce reci da smo kasnili, posto oni nisu nili pod takvim okupacijama, jesu su se krvili ali su u tim drzavama rodjene ideje koje kod nas nisu, tipa industrijska revolucija, francuska rev, pojava humanizma i prosvetiteljstva, pa je sve to preneto na Ameriku kao novu zemlju koja je brzo napredovala brze i od Evrope. Mi smo tezili samo slobodi od Turaka koja je opet dosla sa Zapada, jer je nacionalizam tamo i zacet.

Znaci da su u pitanju okolnosti pored ideja i tehnologije, a koje su zavisile od njih, jer mi nikad nismo imalu neku tehnolosky revoluciju niti neku kulturnu, prosvetiteljstvo smo pokupili od njih. Zato su oni od starta imali prednost u odnosu na nas.

Kada se devojka obuce Sexy kao sto su to one u Vili Parova - glupo je da tako yebozovna igra kao seljanka na neku narodnu muziku :lol: One trebaju da se vrte na nekoj sipci :per: i plesu na Dance i Haus Muziku. Ona svadja je uzasna za slusati tako ne govore devojke u Americi jako su kulturne :aha: ove nase msm kao ulicarke na TV.

Misle ako obuku sexy odecu i nasminkaju se one su Hot ribe iste kao u Americi ?? :rotf:

To mogu i one u Africi pa opet nemaju ponasanje i stil da bi nosile takvu odecu :zper:

Amerika je moderna zemlja sa modernim stilom zivota i oni imaju kaubojce ali ih ne favorizuju i ne guraju u prvi plan :)

Dok ovde se narodnjaci i selo furaju kao jedini i glavni zivotni stil :rotf:

Hahahahaha.

Al ajf razumem sta si hteo reci, samo nisi ni svestan koliko si spustio Ruse ovom izjavom na rang nekih sumara iz srednjeg veka. Nego, znas li ti da kad jednom danasnjem coveku u koga spada i Srbin nestane struje, da se vata za glavu jer propada, ali zato jedan Busman u Africi zivi bez struje bez problema?

Zbog ovakvih komentara i napisah "ne shvatiti bukvalno, vec poruku".
Zapadnjaci su razamazeni i bez moderne tehnologije izgubljeni, osjetljive mimozice koje i zbog uboda komarca idu na hitnu, dakle sve suprotno od Rusa, kuis?

- - - - - - - - - -

Nego, moramo imati na umu to da Amerika nikad nije bila okupirana od nekog niti je puno ratovala kao npr mi kad smo bili pod Turcima. Dok smo bili pod njima, Zapad je napredovao, sto ce reci da smo kasnili, posto oni nisu nili pod takvim okupacijama, jesu su se krvili ali su u tim drzavama rodjene ideje koje kod nas nisu, tipa industrijska revolucija, francuska rev, pojava humanizma i prosvetiteljstva, pa je sve to preneto na Ameriku kao novu zemlju koja je brzo napredovala brze i od Evrope. Mi smo tezili samo slobodi od Turaka koja je opet dosla sa Zapada, jer je nacionalizam tamo i zacet.

Znaci da su u pitanju okolnosti pored ideja i tehnologije, a koje su zavisile od njih, jer mi nikad nismo imalu neku tehnolosky revoluciju niti neku kulturnu, prosvetiteljstvo smo pokupili od njih. Zato su oni od starta imali prednost u odnosu na nas.

Merika je okupirana vec stoljecima.

То што је међу првим земљама која је практиковала либерализам на свим пољима, од политике, културе до економије.
Додуше данас нису толико либерални, јер има много либералнијих земаља од њих, али им се култура заснива на томе. Млада земља која нуди велике могућности, па се зато велики број људи сели тамо да ради и створи нешто. Али нуди и ризике, пре свега на том економском пољу где можеш да пропаднеш лако и постанеш сиромах.

praktikovanje liberalizma ropstvom?
interesantna teorija...

- - - - - - - - - -

Da eno na svim Americkim granicama je strana vojska :mrgreen:

Amerika je najslobodnija zemlja :aha:

sa najvecom zatvorskom populacijom,
koju naravno najvecim delom cine crnci, latinosi i bela sirotinja...
sloboda do bola!

interesantna teorija...

- - - - - - - - - -

sa najvecom zatvorskom populacijom,
koju naravno najvecim delom cine crnci, latinosi i bela sirotinja...
sloboda do bola!

A kod nas nema zatvorenika ? :mrgreen: nema Roma ? :lol:

Vidi, ljudi drugacije boje koze i nacije u Americi ne pradstavljaju problem - oni se tretiraju kao normalni ljudi :mrgreen:

Za Ameriku osoba koja je druge nacije nije neprijatelj po default ;) Samo ako cini teroristicke napade ili je otkriveno da je spijun :aha:

Da Slobodna je zemlja

A kod nas nema zatvorenika ? :mrgreen: nema Roma ? :lol:

Vidi, ljudi drugacije boje koze i nacije u Americi ne pradstavljaju problem - oni se tretiraju kao normalni ljudi :mrgreen:

Za Ameriku osoba koja je druge nacije nije neprijatelj po default ;) Samo ako cini teroristicke napade ili je otkriveno da je spijun :aha:

Da Slobodna je zemlja

ima naravno, ali to nije poenta onoga sto sam ja rekao,
vec obrtanje teze...
to sto se ljudi drugacije boje koze tretiraju kao normalni ljudi je laz,
a ako ne verujes otidni malcice na jug,
da vidis koliko je to zaista tako, to sto pricas...
to je holivudska bajka o jednakosti i ravnopravnosti,
koja samo na filmu zivi...
uostalom, pogledaj film "Nasledje belog coveka", americki film,
pa ti mozda nesto i postane jasno...
ali obzirom na to kolko hotujes i slicno,
ne verujem...
sto bi reko Ljuba Moljac:
"Klaudije bas je s uma sisao,
sav mu um u **** otisao."

Ja sam cuo da od mrznje ljudi oslepe i ne vide cinjenice :lol:

istina...
samo ne znam zasto to meni pricas...
ja ne mrzim nikoga...
ja sam samo izneo realno stanje stvari...
mozda tebe mrznja zaslepljuje ili ne mozes ili ne zelis da se suocis sa istinom...?
ili mislis da neko ko slusa Wu Tang, Cyperss Hill, Dr Dre-a mrzi crnce?
tesko sinovac...tesko...

- - - - - - - - - -

Ja sam cuo da od mrznje ljudi oslepe i ne vide cinjenice :lol:

- - - - - - - - - -

PA dobro postoje osobe koje hejtuju ali zakonski su zasticeni svi koji su druge nacije u Americi :) Imaju sva prava kao i amerikanci ako su drzavljani Amerike

ako imaju pare...
ili ako su indijanci, pa ih drze u rezervatima...

original_homeland_security.jpg

istina...
samo ne znam zasto to meni pricas...
ja ne mrzim nikoga...
ja sam samo izneo realno stanje stvari...
mozda tebe mrznja zaslepljuje ili ne mozes ili ne zelis da se suocis sa istinom...?
ili mislis da neko ko slusa Wu Tang, Cyperss Hill, Dr Dre-a mrzi crnce?
tesko sinovac...tesko...

- - - - - - - - - -

ako imaju pare...
ili ako su indijanci, pa ih drze u rezervatima...

Ne ja ne mrzim nikoga - nisam tako odgajan :lol:

Ja sam realan :aha:

Pricas gluposti - Indijanci nisu u ropstvu :tajna: mogu da zive gde pozele u Americi :)

Neki su cak zamisli i doktori ili predaju na nekom Univerzitetu :mrgreen:

Pare sluze da kupis nesto i da imas veci status u drustvu - i prosjaci i bogati u USA odgovaraju po istom zakonu i imaju ista ljudska prava :)

Ok Bogat moze da kupi slobodu ili plati kauciju ako prekrsi zakon - samo to :)

Индијанаца има све више. И млате паре на коцки.

Не знаш ништа о томе, најозбиљније. Знаш само да мрзиш Америку, а то си већ рекао.

Јел су достигли 2 милона? Коцкарнице држе у резервату у којем им није дозвољено да гаје храну.

Јесте, муче се као власници касина.

Хтели би место тога да гаје репу, али не дају им белци и ционисти.

Е види, стварно, немам ја три живота па да причам са људима вашег калибра више од овога.

Dobar si Drzave su od svog nastanka neprestano ratovale,ratovale su sa Britancima na Severu, sa Meksikom na jugu i sa plemenima citavu drugu polovinu 19.veka.Ratovale se na Kubi,..sve u svemu od nastanka do danas imaju uknjizeno ponosnih dve stotine ratova.U vreme svog nastajanja pa sve do gradjasnkog rata sve su uvozili iz Evrope,Evropa im je bila uzor.Zeleznica je nastala u Engleskoj,oni su je usavrsili jer su posedovali kontinent.Revolvere i puske su usavrsili jer su nastali osvajanjem.Vazduhoplovstvo koje je nastalo u Evropi su doveli do savrsenstva ,opet zbog velikog prostranstva koji poseduju
boldovano
Sav svoj tehnoloski napredak ne duguju toliko liberalizmu koliko duguju emigrantima koji su krajem 19. i pocetkom 20.veka potkovani znanjem dosli u "drzave".Mogucnosti za razvoj u prenaseljenoj Evropi nije bilo dovoljno, koliko je to bilo u prostranoj SAD sa nepreglednim prirodnim resusrima.Badava ideja i prostranstva kada nemas prakticno znanje.Svi pronalazaci i ljudi od nauke su neki Nemci Italijani Irci,..pristigli .Odliv mozgova je stvorio danasnju SAD,cak im je i svemirski program napravio nacista Von Braun

Poslednja izmena:
Јесте, муче се као власници касина.

Хтели би место тога да гаје репу, али не дају им белци и ционисти.

Е види, стварно, немам ја три живота па да причам са људима вашег калибра више од овога.

И овај паразитски живиш као слуга олошу, само трошиш ресурсе.

Zbog ovakvih komentara i napisah "ne shvatiti bukvalno, vec poruku".
Zapadnjaci su razamazeni i bez moderne tehnologije izgubljeni, osjetljive mimozice koje i zbog uboda komarca idu na hitnu, dakle sve suprotno od Rusa, kuis?

- - - - - - - - - -

Merika je okupirana vec stoljecima.

A odakle ti to hahahaha? Ljudski ga generalizujes i izmisljas, ali cu ipak da ubedim sebe da trolujes.

Nisu nikad bili okupirane od druge drzave. A od koga bi mogli inace biti okupiranu? Vanzemaljci :lol:

interesantna teorija...

- - - - - - - - - -
!

Gledano politicki i ekonomski. Sam ustav i njegovi tvorci su liberalan ustav, potpuna primena ideja Dzona Loka i Sarla Monteskjea i toga u Evropi nije bilo. E sad sto su neki od tih otaca amerike bili robovlasnici je druga prica i to je svakako tacno sto kazes, ali ako pogledas te ideje od tada su i dan danas prisutne tamo, nikad se nije desila neka velika promena tipa da nestane kapitalizam pa dodje socijalizam kao kod nas, sto nas je isto velikim delom unazadilo.

Овде нико не види више од 6 милона бескућника, не види затворски систем који је приватизован, не види расу сегрегацију, стопу криминала, јаз између богатих и сиромашних, број незапослених. Неее, америка је холивуд и ЦНН и шта нам дежурни тролови на крсти кажу. У Америки могу да те ухапсе и држе бесконачно у притвору без судске одлуке, полиција добила војну опрему са све оклопним средствима...а није им страно ни да отворе ватру на студентске протесте.

Back