Šta sve u Srbiji treba praviti od nule?

Koje državne institucije treba ugasiti i praviti od nule

• 1) Pravosudni sistem

• 2) Javni medijski servis

• 3) Visoko obrazovanje

• 4) Druge državne agencije i institucije

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ssmpmd

Elita
Poruka
19.887
Izjava Đuke Bizona da treba ugasiti državne univerzitete i praviti nove od nule izazvala je mnogo bure u javnosti.

Međutim, ja se slažem sa tim predlogom, šta više treba ga proširiti i još dosta stvari napravti od nule

Tako recimo predlažem i sledeće projekte

1) Pravosudni sistem - raspustiti sve sudove, tužilaštva, advokatsku komoru, notare, sudske izvršitelje (njih posebno) i sve napraviti sve od nule.
Dodatno, dozvoliti recimo i stranim advokatima da mogu da rade u Srbiji (bez neke posebne licence jer se ni za strane fakultete ne traže akreditacije), tako da advokati iz Bosne, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i ostalih zemalja mogu braniti klijente pred novim sudovima u Srbiji

2) Javni medijski servis - raspustiti RTS i RTV i napraviti sve ponovo. Dodatno pustiti strane medijske servise da rade u Srbiji (bez licence jer se ni za fakultete ne traže akreditacije)

3) Brojne druge državne organizacije i institucije koje su postale balast stranačkog zapošljavanja a ne rade svoj posao. Sve raspustiti i napraviti samo one koje imaju smisla sa optimalnim brojem zaposlenih

4) Normalno i univerzitete i fakultete kako Đuka predlaže

Sve ovo na referendum pa kako narod odluči a za sada anketa, da vidimo šta bi forumaši pravili od nule u Srbiji

1748357781902.png

Po meni neka idealna situacija bi bila da krene da se radi na zamenskom nacionalnom sistemu tj. da se napravi neka analiza svega što objektivno ne valja ili šta može da se poboljša kod nas i da se tako nešto stavi na javnu raspravu i na neko glasanje tako da najefikasnije ideje pobede.
Kada saberem sve što što sam do sada video/doživeo a da je vezano za sistem kod nas veoma sam začuđen da najveći deo države nije u totalnom kolapsu (mada kontam dok se zadužujemo da će stvari teći na ovaj ili onaj način).

Obrazovanje je jos i najbolje od svega.
To kazem nakon iskustva u radu sa studentima i diplomcima iz mnogih zemalja.

Nasi inzenjeri su u samom vrhu.

Mnogo vise volim da radim sa nasim inzenjerima nego sa Nemcima, Austrijancima ili Spancima, na primer.
Dobro iskustvo imam i sa Česima. To sad moze da implicira da Istocna Evropa ima u globalu, dobro obrazovanje.

Nasi lekari su odlični: samo pogledaj kako dobro prolaze u Nemačkoj, koja je prilično zahtevna. Nema našeg lekara koji je došao a da nije napravio odličnu karijeru. Isto važi i za stomatologe.

Slažem se da mnogo toga treba praviti od temelja, ali obrazovanje ne. Par sitnih reformi, čisto da se izbace neke gluposti i omogući nastavnicima da se fokusiraju na nastavu, i eto resenja problema.

Početi od tajnih službi, pa preko policije i pravosuđa, državne uprave i javnih preduzeća... Mada, ne mora da se čeka toliko da bi se stiglo do ovih poslednjih, može i sve odjednom.
То ти је Милион И пО љУДИ...КОЈи живе на државној Управи,оно.-лези лебу,да те једем-.
Њих ,кад би страдан послао на Улицу-ту би Маса цркла од Глади,то неспособно да ради,самостално привређује.

То ти је Милион И пО љУДИ...КОЈи живе на државној Управи,оно.-лези лебу,да те једем-.
Њих ,кад би страдан послао на Улицу-ту би Маса цркла од Глади,то неспособно да ради,самостално привређује.
Moj plan je da im se ponude poslovi u proizvodnji organske hrane, jer će to biti jedna od jačih privrednih grana u novoj Srbiji. Biće radne snage preko glave.

Izjava Đuke Bizona da treba ugasiti državne univerzitete i praviti nove od nule izazvala je mnogo bure u javnosti.

Međutim, ja se slažem sa tim predlogom, šta više treba ga proširiti i još dosta stvari napravti od nule

Tako recimo predlažem i sledeće projekte

1) Pravosudni sistem - raspustiti sve sudove, tužilaštva, advokatsku komoru, notare, sudske izvršitelje (njih posebno) i sve napraviti sve od nule.
Dodatno, dozvoliti recimo i stranim advokatima da mogu da rade u Srbiji (bez neke posebne licence jer se ni za strane fakultete ne traže akreditacije), tako da advokati iz Bosne, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i ostalih zemalja mogu braniti klijente pred novim sudovima u Srbiji

2) Javni medijski servis - raspustiti RTS i RTV i napraviti sve ponovo. Dodatno pustiti strane medijske servise da rade u Srbiji (bez licence jer se ni za fakultete ne traže akreditacije)

3) Brojne druge državne organizacije i institucije koje su postale balast stranačkog zapošljavanja a ne rade svoj posao. Sve raspustiti i napraviti samo one koje imaju smisla sa optimalnim brojem zaposlenih

4) Normalno i univerzitete i fakultete kako Đuka predlaže

Sve ovo na referendum pa kako narod odluči a za sada anketa, da vidimo šta bi forumaši pravili od nule u Srbiji

Pogledajte prilog 1733889
Tи као да си онај ћаци са дна каце. Не можеш државне институције да угасиш, па да правиш нове, већ мораш да извршиш реформу.
Прво, технолошку, да не мора више гледамо комуњарске шалтере, 9 јакни на столицама и једна баба на шалтеру, већ дигитализовати, а пошто је и дигитализација превазиђена, прелазити на блокчејн.
Угледати се на Естонију, а не да нам се Руси избеглице смеју и да нам говоре да се осећају као да су дошли времепловом у СССР.

Back