tuc muc
Poznat
- Poruka
- 9.006
Moji zemljaci su nosili i one starinske plasticne balone za vodu (vino, rakiju), to je kod nas obavezno kad se bilo sta radi, nezamislivo je otici na njivu, "u polje" kako kazu banatski Licani, bez "bocona" sa vodom, a to pravilo je postovano i na letovanju, narocito na bezvodnom crnogorskom primorju, pamtim da se s vodom kuburilo i u Tivtu i u Baru (mojoj omiljenoj destinaciji, jer mi je tamo zivela rodbina, prijatelji, kum mi je tamo letovao u Susnju, a i dosta sugradjana je tamo boravilo), tako da se na plazu vukao najmanje jedan bocon, za pranje voca, povrca, ruku nakon klopanja sunke, slanine i ostalih priloga, ta neka ispiranja i zapiranja koja su zahtevala koriscenje slatke, a ne morske vode. Kad se sunka i slanina ucvare na zegi, to curi niz bradu i prste kao da cetnici letuju, a ne posteni paori i trudbenici, a neumivene konzumente paradajza ili breskvi i ose hoce da cape.
Što se tiče noćnog života, znam da postoji najmanje jedan noćni klub u centru, ali mene to iskreno ne zanima. Kafići, noćni klubovi, diskoteke, nije to moj fah. A grad je živ do negde posle ponoći, što je sasvim okej.
), ja mu se vraćam kad god mogu, ove godine samo gledam šta će biti s granicama, prvo se spominjao neki 14-dnevni karantin za naše, Bosance i još neke, sad su ukinuli to za Bosance, valjda će i za nas.