Sta su u stvari cedisti?

Pripadnici LDP su po svom opredeljenju

• advokati okupatora

• verski fundamentalisti

• komunisti

• rasisti

• samo sludjeni, zombirani

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ko o cemu,anti-cedisti o cedistima i ldp-u :roll:
koji vam je djavo?
dizete vise prasine oko njega nego cedisti :roll:

doduse,drago mi je da paranoja na politici i dalje opstaje na svom zavidnom nivou :roll:

naravno,mislim da izraze poput advokati okupatora i slicno....'dosmanlije','demonokrate' i ostalo vise ne moram da spominjem...to je vec klasika :roll:

p.s. navodnici su naknadno ubaceni da cenjeni jomini ne bi brisao moj post...samo citiram,samo citiram!!!!! :lol:

uau... kakva tema... pravi izazov... dakle, sta su cedisti...?
da vidimo... tu je veoma interesantan mehanizam po kome oni nastaju. U trenutku velikog pritiska, od strane inostranog faktora, oni pretpostavljaju inostrane koncepte i stavove domacim. Jednostavno, odbijaju domaci sistem vrednosti i pocinju da zive po drugom, inostranom... a domaci ismevaju... bore se protiv njega. Koncept vrednosti, vera, pismo, tradicija... sve... po njima ne valja... i treba ga ukinuti...
...
mhm...
...
na sta li me ovo podseca?
...
...
aha... poturice... dvedeset prvog veka.

Prvo bi mogli da ustanovimo sta je to - Cedizam, koliko je masovan pokret, koje su mu smernice i svrha samog pokreta, ima li statut i obelezja i da ne nabrajam dalje. Ni sekta od desetak clanova ne moze postojati bez ideje vodilje i samog cilja. Ceda nije ostavio nikakav dubok trag za sobom da bi ga neko pratio. Cedizam onda postoji ali na neki cudan nacin.

Nijedna od ponuđenih varijanti nije po mom mišljenju tačna.
Smatram da su u pitanju ozbiljni duševni bolesnici, koji pate od teškog oblika mesijanstva.
Pod hitno im je potrebna terapija u odgovarajućoj ustanovi zatvorenog tipa.

Banshee:
naravno,mislim da izraze poput advokati okupatora i slicno....

Већ сам написао, па ако треба, мени ништа лакше него да копирам док се не схвати. Дакле копирај-капирај ;)
Косово и Метохија и Република Српска су под окупацијом НАТО пакта. Не треба никада заборавити да при "решавању проблема" оно што себе назива "међународна заједница", а у ствари је Pax Americana има двоструке аршине.
Онда се ту умеће Чеда који у програму своје странке "Србији се жури" (ваљда у ОНУ просторију) износи као ставове:
1. Срби су 100 година присутни на Косову кроз терор
2. Слике Сребренице и слике Аушвица се разликују само по боји
3. Срби ако не буду добри неће их ни бити.

А и човек ти је лепо рекао:

commodore:
uau... kakva tema... pravi izazov... dakle, sta su cedisti...?
da vidimo... tu je veoma interesantan mehanizam po kome oni nastaju. U trenutku velikog pritiska, od strane inostranog faktora, oni pretpostavljaju inostrane koncepte i stavove domacim. Jednostavno, odbijaju domaci sistem vrednosti i pocinju da zive po drugom, inostranom... a domaci ismevaju... bore se protiv njega. Koncept vrednosti, vera, pismo, tradicija... sve... po njima ne valja... i treba ga ukinuti...
...
mhm...
...
na sta li me ovo podseca?
...
...
aha... poturice... dvedeset prvog veka.

Такође се зна - потурица гори од Турчина!

uvek bilo i bice moj Zagore...

Zato oni i mrze nas koji istoriju poznajemo, jer poturicu namirisemo na sest meseci unapred.
...
I treba da nas mrze...
Kvarimo im koncept covece...
Tisucljetni...
Smisljen...
prost...
strateski... da jednu generaciju treba slagati da su nam ustase braca, drugu treba vojno poraziti u korist "cvijeca i predzidja krscanskog svijeta" a trecu naterati da se odrekne vere i pisma... cetvrtu ponovo vojno poraziti, a petu ako je moguce, tako ateisticnu uvesti da bude jeftina radna snaga u uniju kojom dominira germanija...
...
i sad zamisli nas u toj konstelaciji... predzidje i cvijet bih istrebio ne bih ni trepnuo... a svabu bi natero da radi na plantazi pamuka, onako superioran... za saku pirinca na dan...
...
:lol: :lol: :lol:
...
jel treba mozda da nas vole?

King 7:
Prvo bi mogli da ustanovimo sta je to - Cedizam, koliko je masovan pokret, koje su mu smernice i svrha samog pokreta, ima li statut i obelezja i da ne nabrajam dalje. Ni sekta od desetak clanova ne moze postojati bez ideje vodilje i samog cilja. Ceda nije ostavio nikakav dubok trag za sobom da bi ga neko pratio. Cedizam onda postoji ali na neki cudan nacin.

Чедизам је покрет који је спонтано настао већ у првим данима после 5. октобра када се увидело да револуција није завршена. Међутим, морало се одвојити од оних десних снага које су била најактивније баш тог 5. октобра. Веља Илић и још неки су то хтели да претворе у сукоб са комунизмом. Међутим, Чеда је у души левичар, па му је требало да се искристалише то. И то се искристалисало како се било какво испољавање национализма узимало као лоше. Тако је Веља постајао све ближи архинепријатељу Коштунију (старом комунисти који никад није био члан СК и никад није видео Милошевића пре зоре 6. октобра). Онда је за председника изабран Тадић, али је некима изгледало да је и он сувише националан.
Дошло је време за чедизам.
Покрет који жели "раскид са прошлошћу", заправо раскид са самом суштином српског националног бића. Ето то је чедизам.

Strela:
Nijedna od ponuđenih varijanti nije po mom mišljenju tačna.
Smatram da su u pitanju ozbiljni duševni bolesnici, koji pate od teškog oblika mesijanstva.
Pod hitno im je potrebna terapija u odgovarajućoj ustanovi zatvorenog tipa.

Па имаш варијанту да су само слуђени.
Мада друштво треба да се брани и од таквих.
animated.gif

Заправо, то је за њихово добро.
А и мало да се друже са осталима који су видели Исуса и мисле да су месије.

Duh Sekire:
Већ сам написао, па ако треба, мени ништа лакше него да копирам док се не схвати. Дакле копирај-капирај ;)
Косово и Метохија и Република Српска су под окупацијом НАТО пакта. Не треба никада заборавити да при "решавању проблема" оно што себе назива "међународна заједница", а у ствари је Pax Americana има двоструке аршине.
Онда се ту умеће Чеда који у програму своје странке "Србији се жури" (ваљда у ОНУ просторију) износи као ставове:
1. Срби су 100 година присутни на Косову кроз терор
2. Слике Сребренице и слике Аушвица се разликују само по боји
3. Срби ако не буду добри неће их ни бити.

А и човек ти је лепо рекао:

Такође се зна - потурица гори од Турчина!

ummm....ja sam samo prokomentarisala izraz :shock: nista nisam rekla ni za cediste ni za anticediste :roll:
a sto se mene tice ne moras nista da mi pasteujes.
neadekvatno izrazavanje...samo to... :roll:

ajd pogledaj to van konteksta - advokati okupatora :shock:
mislim...ko holivudski film :roll:

Back