ŠTA SU PO VAMA KUĆNI LJUBIMCI ???

Ja imam 2 kornjache, koje nosim za sobom (zajedno sa akvarijumom i ostalom potrebnom opremom) gde god da krenem. Nikad mi mama nije dozvoljavala da drzim psa ili machku jer zivimo u stanu. Mozete da zamislite koliko bih volela psa ili machku kad moje dve njonjache debele obozavam :-)

moja kuca je osoba koja me nikada nece napustiti,kojoj nije bitno dali sam vlasnik firme ili prosjak,dali sam zgodna lepa ili ne...koja me voli bez obzira na moje mane,koja mi oprosti cim je izgrdim...stvorenje koje me verno slusa i postuje...uvek mi se raduje i njegova ljubav prema meni nikada nece uvenuti,niti ce pozeleti da me napusti zbog nekog drugog...
on je tu i kad pada kisa i kad je suncano,uvek raspolozen za igru i setnju...ne sebicno mi daje svoju ljubav a trazi tako malo za uzvrat....uvek me oraspolozi kad sam tuzna i trpi me kad sam nervozna i dalje masuci svojim cupavim repicem...
za mene je moja kuca stvorenje koje volim neizmerno i koje nikada necu pozeleti niti pomisliti da napustim....jer on je odraz moje srece i ljubavi:D

Ja imam 2 kornjache, koje nosim za sobom (zajedno sa akvarijumom i ostalom potrebnom opremom) gde god da krenem. Nikad mi mama nije dozvoljavala da drzim psa ili machku jer zivimo u stanu. Mozete da zamislite koliko bih volela psa ili machku kad moje dve njonjache debele obozavam :-)

Ja isto imam 2 kornjace,a i 2 ribice.Ni meni mama ne dozvoljava psa naravno zato sto zivimo u stanu.Za mene su moje kornjace NAJBOLJI PRIJATELJI!!!!!!!!!!!

moja mala braca.
Kuca (foksterijer) je bila sestra i drugarica, utesiteljka, braniteljka, druzbenica. Kako smo se mi volele! (:()
Nekoliko godina kasnije dosla je maca. Pre nje, zazirala sam od macaka, nekako ih se bojala. Ova maca je, takodje, moja drugarica. Razumemo se.
"Tamo gde macka prede, tamo je dom"

moja kuca je osoba koja me nikada nece napustiti,kojoj nije bitno dali sam vlasnik firme ili prosjak,dali sam zgodna lepa ili ne...koja me voli bez obzira na moje mane,koja mi oprosti cim je izgrdim...stvorenje koje me verno slusa i postuje...uvek mi se raduje i njegova ljubav prema meni nikada nece uvenuti,niti ce pozeleti da me napusti zbog nekog drugog...
on je tu i kad pada kisa i kad je suncano,uvek raspolozen za igru i setnju...ne sebicno mi daje svoju ljubav a trazi tako malo za uzvrat....uvek me oraspolozi kad sam tuzna i trpi me kad sam nervozna i dalje masuci svojim cupavim repicem...
za mene je moja kuca stvorenje koje volim neizmerno i koje nikada necu pozeleti niti pomisliti da napustim....jer on je odraz moje srece i ljubavi:D

Ovo si jako lepo rekla!!

e ljubimac ti je ono zanovetalo po kući koje prosto obožavaš,pa čak i kada ti se pokaki na novu majicu i otkači zavese.Ljubimca obožavaš neizmerno i ne držiš ga iz koristi već iz čiste i bezuslovne ljubavi!Kada uradi nešto loše budeš besan/besna prvih 5 minuta,a posle ti bude prosto žao da se naljutiš na svog ljubimac,jer ti je LJUBIMAC!
Ljubimac je sve i svašta dobro!!!
P.S.Ex šta te dušice dobro nisu,mogla bih da ne ustajem sa kompjutera kada bih sve pisala šta su oni dobro...

...clan porodice ,najbolji drug ,mis pis, debela guza, prozdrljivac, ljubicica ljubicasta ,kucica od pruca ,izjelica jedna i glupan mali .....besgranicni izvor radosti i smeha....lajavica zvrkasta,malo kuce pacov moj,tufnapufna,dosada i igralica...loptica....zivcanko....i mogu do sutra ....o mom psu i morskom prasetu al necu ::zplez:

Kucni ljubimci su kao clanovi porodice,bez obzira sto nisu ista vrsta kao mi.Zivotinje uopste su vrlo bitna bica sa jednakim pravom na zivot kao i svi mi....sa osecanjima,nagonima,zeljama....
Kucni ljubimci se postuju i vole.....o njima se brine onako kako treba....u suprotnom,oni se ne uzimaju.Nije potrebno mnogo truda da bi oni bili dobrog zdravlja i da bi bili srecni.Kad ima za nas,ima i za njih(nekad cak za nas nema,al za njih ima :lol:)
Nije to bolesna ljubav...nije to ljubav prema njima,a mrznja prema ljudima...vec jednostavno,oni su nazalost rodjeni kao "ljudska igrachka ili kao niza bica"(sto nisu!) i zelim da se iskupim za to...jer iskreno,licno ne bih volela da sam po rodjenju prodata ili poklonjena nekome i da moj zivot zavisi od dobre volje tog nekog....
To je tako tuzno i nije posteno....
Zato se trudim da moji ljubimci ne osete da njihov zivot manje vredi od mog( mada ne verujem da oni tako razmisljaju i shvataju,ali samo htedoh da objasnim....)
(mada ja jesam gazda u kuci ... nema kod mene cile-mile....uglavnom :mrgreen: )
nadam se da razumete sta ustvari hocu da kazem :lol:
da ne ispadne da sam neka teska lujka :lol:

Mnogi ljudi su veoma neodgovorni prema svojim kucnim ljubimcima. Ja imam macka i smatram ga clanom porodice. Moja deca se cesto kazu da mi je Carli nas macak, trece dete. Ponekad kad sin nesto jede ja mu kazem podeli sa Carlijem bratski. Ponekad mi cerka kaze da je ljubomorna na macka jer njemu posvecujem dosta paznje (ako sam ga donela u kucu moram i da se brinem o njemu) i kad napravi neku glupost je mu uvek oprostim a decu grdim. Pored macka imamo i placu tigricu koju takodje mnogo volim. Obozava da mi se kupa na dlanu pod mlazom cesme i voli da se mazi. Obozavam zivotinje, da imam dvoriste a ne mali stan imala bi ih puno. Osim mojih kucnih ljubimaca hranim i pse i macke lutalice oko zgrade. Kad god mogu neko mace i kuce da udomim ja sam veoma srecna.:bye:

Clan porodice, kako vecina kaze. Ali, uz to, i prijatelj, rame za plakanje....
Neki ljudi uglavnom cuvaju zivotinje radi hobija i zabave, pa ona za njih uglavnom predstavlja igracku ili sredstvo za zabavu, ali zivotinja je vise od toga; dok neki, uglavnom stariji ljudi, sa zivotinjm provode svoje "poslednje" dane: one su njima najbolji prijatelji.
Pa sad, kako za koga....

Back