ranjeni Zoro
Elita
- Poruka
- 21.566
Zao mi je , ali moram da idem , odgovoricu sutra ako bude nesto.
Sta da radim...podanicko-patrijarhalni mentalitet mi nalaze da ne smem da se protivim muzu![]()
Laku noc
pošteno..
laku noć

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zao mi je , ali moram da idem , odgovoricu sutra ako bude nesto.
Sta da radim...podanicko-patrijarhalni mentalitet mi nalaze da ne smem da se protivim muzu![]()
Laku noc

Не они су се више плашили да Руси не изађу на тзв. топла мора, па су зато одржавали што је дуже могуће "болесника на Босфору" у животу и на Балкану. Иначе да су се Енглези питали још би ми били под Турцима.
da li ti razumeš da smo mi srpsku neslogu platili petovaekovnim robovanjem pod turcima?
šta bre tu da se ulepša? I KAKO?
Izvini, a gde si citao o tome? Na cije strucno misljenje se pozivas kad iznosis takve procene? Ili si sam dosao do tih psiholoskih analiza?
Mislim kad kazes podanicko-patrijarhalni mentalitet..to uopste nije jednostavna kvalifikacija pa me zanima kako si dosao do nje ako vec treba da ozbiljno pricamo o tome.
Pa da, on. Čita se 'Skiner'. Što baš njega pomenu? Znaš li ti uopšte šta je on bio?![]()

Ma, očigledno je čitao, ali nema osnovu za razumevanje pročitanog i onda pokušava da kompezuje nekim svojim teorijama, a koristi psihološku terminologiju
m, da..kad počnu geopolitičari da mudruju čega se ko plašio i ko nas je sve držao u kavezu..ko besno derište.
no Podaničko-patrijarhalni mentalitet. Ajmo malo o tome. Jel to mit, ili istina?
Ko pogodi..dobije za doručak jaje tome nikolića što da nije pojeo večeras..
Preporucujem ti Froma - zahebi Zorovu literaturu ...
Tacno ....
Prisetimo se se ko je sedeo na par kilometara pred Konstantinopoljom posto je naneo najtezi poraz Otomanskoj Imperiji od njenog nastanka . Setimo se ko je osvojio teritoriju koliko dve bivse SFRJ i omogucio Srbiji ( i pored izgubljenih bitaka da zauzme Nis , Vranje , Toplicu , Prokuplje , Leskovac , Kursumliju ) .... Rusi naravno !!
Setimo se Dizraelijevih antispskih govora - koji su postali matrica po kojoj su nas satanizovali evo vec 150 godiuna - i ugovora da ce Engleska uci u rat ako Rusija zauzme Istambul - prazan grad iz koga je pobegla Porta , sultan , vojska i stanovnistvo .
Ruski vojnik ispred praznog Konstantinopolja ceka naredbu za zauzimanje grada - nikada nije dosla , jer je engleska potpisala pakt sa Turskom da ce uci u rat , a za uzvrat dobila Kipar , neka ostrva i pare ...
О премудри и начитани, очигледно да ништа ниси прочитао у животу па ниси ни чуо за Кримски рат и Велику игру.
http://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_War
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Game
Па да су наши преци имали поданички менталитет не би подизали устанке.
Уз овако примитивне твоје реакције, нећу да одговарам.milunko, lupeta ti u gaće
ako imaš šta da zboriš reci, nije lepo da samo pr'neš i odeš
ne pominji i Froma jer će ovde npr. Zdravo društvi i Bekstvo od slobode dobiti neko tumačenje od koga ćeš se pitati šta si čitao. To kad Zoro "psihološki" obradi .....
Preporučujem ti bilo šta od ovoga sa vikija: One Flesh: Separate Persons, Principles of Family and Marital Psychotherapy (1976), Explorations with Families: Group-Analysis and Family Therapy (1987), Institutes and How to Survive Them: Mental Health Training and Consultation (1989), Family Matters (1995), Families and How to Survive Them (1975), and Life and How to Survive It.
slučajno je dotakao sva ona pitanja koja i mene ovde interesuju - a to je uticaj Predaka na naše mentalno zdravlje, psihologiju mase itd.
Koji ti deo u vezi sa njim nije jasan?
Уз овако примитивне твоје реакције, нећу да одговарам.
Уозбиљи се, и размисли зашто сам ти написала примедбу.
Тиме ћеш показати да си достојан саговорник.
Ако ниси у стању да схватиш зашто и где си лупио, онда нема сврхе да се уопште овде даље расправљамо на тему..
Већина вас овде, искрено, расправљате о политици и историји без најосновнијих знања, с кафанским, што квазипатриотским, што квазидемократско-либералним пабирцима идеја.
С полуистинама, митологијама и незнањем.
на пример, да средњевековне односе не можеш никако преносити у нововековне, ако претендујеш на иоле озбиљну анализу...
Доста ми је да цртам те основне ствари
Даље се потруди да научиш сам.
Lepi Boro, aj reci ti meni..da li u stvari misliš kako smo mi srbi ugnjetavani od kako je sveta i veka od svih i svakoga te da nam je zbog toga onemogućeno da se razvijemo, a inače bi?
I da li misliš da su tebi tvoji (a i nama naši) preci ostavili ponos, hrabrost, čojstvo i junaštvo..pamet i genijalnost, te nebesku bogougodnost koje nas čini jedinstvenim u kosmičkom tojest poretku, a i šire?
i da li msliš da će se ikada rešiti pitanje partizana i četnika.

Podele su dobra stvar. Da se odvoji žito od kukolja. Šta bi se desilo kada bismo se, na primer, stopili sa ciganima?
Iz predrasuda proističu podele i samim tim su društveno korisne.
vidim da i ti batice imaš svoje knjige nad knjigama..? lepo..samo nastavi da ih iščitavaš..
a ustanci? ja bokte kako to da zaboravimo..evo i danas, sve ustanak do usranka..
Baš zato što mi je jasno ko je i šta je dotični, i čime se bavio, nejasna mi je tvoja neukost, ili je to prosto zloba, zahvaljujući kojoj toneš iz posta u post.
Svrstavanje poštovanja tradicije i predaka u patologiju je simptom dvodimenzionalnog, zastranjenog, usudio bih se čak reći izopštenog uma.
Postavio si masu pitanja na koja ne znam odgovor .....
Mozda da pozovem u pomoc prijatelje ... i Kviska .. jer kako rece narodni genij : sto jedan glup moze da pita to sto pametnih ne ne moze da odgovori ...![]()
Misoni reče "Ja volim moju tradiciju i istoriju onakvu kakvu su mi ostavili preci."
pa me interesuje - koliko tu zapravo ima osnova za ljubav ako su nam (moje mišljenje) preci ostavili par prokletstava, zbog kojih i danas patimo:
Na primer Podele i na primer Predrasude.
Volite li vi amanet svojih đedova i zašto, m?
Joj Shojo, nikad ne bih rekla da si i ti u grupi onih koji kojima narod ne valja pa bi da ga menjaju.

Па шта треба ко ти да имам изливе менталне дијареје и манију интелектуалне величине.
da?Ne, ne volim. Velika je razlika izmedju reci "volim" i reci "postujem". Tradiciju postujem, kako svoju tako i tudju, ono sto licno biram to i volim.
e pa to narod ti ne valja malo grubo zvuci, pojedinac kao i narod i treba da se menja, to je normalno, da odbaci ono sto je lose i da se razvija, a ne da se ucauri i da za sve krivi nekog drugog,
lakse nam je da kukamo nego da uradimo ono sta je do nas..to bih isto rekla i svom prijatelju bas zato sto ga volim, uradi ono sta ti mozes da budes najbolji sto je moguce a onda cemo da vidimo kako cemo protiv drugih koje ne mozemo da menjamo .![]()
ova tema je otvorena i za Dobro i za Loše iz zaostavštien predaka.
Zašto si se ti uhvatio samo za patologiju batice..?