Šta su nam ostavili preci?

da li bi bilo mudro prećutati im klanicu između četnika i partizana, npr?
Pisah neđe već: Povijest na našijem prostorima "njeguje" se samo radi jednoga cilja, održanja podjela ("podgrijavanje" tenzija, odbojnosti, mržnje). Fraza "ne treba zaboravit da se ne bi ponovilo" samo je izgovor, jer želi se upravo suprotno. Divide et impera. Ko gođ, đe gođ, koliko gođ. Vlast nema cijenu.

Viđi, što bi rekli iz pslednjeotcijepljene republike, nama su mogli da pričaju šta god su hteli... sve smo gutali, ali sa našom decom to neće da može. Dolaze sasvim drugačije generacije.

drugačije ali..da li na bolje?
gledam klince navijače, depersonalizovane, beu identiteta..koji ljube sve što je srbsko, samo zato što su oni rođeni u srbiji
bez imalo svesti, kritičkog razmišljanja, nervi slabi a pesnice jake..

Pa ne bih da komentarišem navijače....

sećam se, pre dvadesetak godina je to bilo, kada sam razovarao sa jednim likom što je tek, zajedno sa draškovićem, usviravao SPO.
i ja ga pitam, šta ćete sad, planovi i to..a on kaže, pa prvo nam je da odemo među navijače.

Oću reći, ne potcenjuj huligane. Oni su kao pčele ubice u tegli, pitanje je samo čija je tegla.

sećam se, pre dvadesetak godina je to bilo, kada sam razovarao sa jednim likom što je tek, zajedno sa draškovićem, usviravao SPO.
i ja ga pitam, šta ćete sad, planovi i to..a on kaže, pa prvo nam je da odemo među navijače.

Oću reći, ne potcenjuj huligane. Oni su kao pčele ubice u tegli, pitanje je samo čija je tegla.

Da, ali nije nam to tema. Pitao si dal da deci uvijemo ko Sloba kad je pobedio Nato il da im kažemo istinu, priznamo grešku i to...,
a ja ti kažem generacije dece (pola ovih što postuju s nama) ne hebu naše priče više dva posto. Gledaju svoje .upe i boli ih uvo za naše mitove.

Da, ali nije nam to tema. Pitao si dal da deci uvijemo ko Sloba kad je pobedio Nato il da im kažemo istinu, priznamo grešku i to...,
a ja ti kažem generacije dece (pola ovih što postuju s nama) ne hebu naše priče više dva posto. Gledaju svoje .upe i boli ih uvo za naše mitove.

moguće je, mada ja od pola ovih što postuju sa nama, vidim da su unezverene patriote koje škrguću zub'ma na sve što nije srbsko.
možda grešim

moguće je, mada ja od pola ovih što postuju sa nama, vidim da su unezverene patriote koje škrguću zub'ma na sve što nije srbsko.
možda grešim

ponekad se neki grupišu ... ili kao reakcija na neku provokaciju... ali nisu to te generacije. Ovi što škrguću, nisu još primetili da njihove vodje ni kad su ih poveli nisu to ozbiljno mislili, a kamoli danas.

Kako da ne brinem? Velite da ve samo sloga spašava, a niko vas ne može tako ujedinit ka ja. Pa ni fala.
A, što "tanjir"? Ja biram što "konzumiram", iznenađenja su izključena.

Lepo je videti da ste sve svoje probleme rešili, pa sada u ime stare "ljubavi" dajete savete svojoj zalutaloj "braći po materi".
Mani se čoveče.. igra mečka pred mojom kućom, zaigraće i pred tvojom.

Back