Sta ste slusali jutros?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine:
She's got a smile, that it seems to me,
reminds me of childhood memories
where everything was as fresh as the bright blue sky...

Now and then, when i see her face,
it takes me away to that special place
and if i stare too long, i'll probably break down and cry...

whoa-whoa-whoa, sweet child of mine...
whoa-oh-oh-OH! sweet love of mine...

She's got eyes of the bluest skies
that if they thought of rain
i'd hate to look into those eyes
and see an ounce of pain...

Her hair reminds me of a warm safe place
where, as a child, i'd hide
and pray for the thunder and the rain
to quietly pass me by...

where do we go?
where do we go now?

Jednom se neko usudio da iskoristi svoje intelektualne sposobnosti pa da proanalizira neku pesmu. To me je zadivilo, stoga cu se posluziti tim metodom u nastavku :

... mislim da je tekst iste pisao narkoman u dubokoj apstinencijalnoj krizi... tj. govorio, a neki slepi zmiqrc zapisao (posto ovaj ocito nije mogao da pise)...

Incognito:
Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine:
She's got a smile, that it seems to me,
reminds me of childhood memories
where everything was as fresh as the bright blue sky...

Prvih par stihova ocito govore o narkomanu koji tek sto se fiksnuo (nakon krace pauze) ...Ozarilo mu se lice, pa ga plamenovi tog fantazmagoricnog stanja miluju po licu (da ne pominjemo halucinacije i blazeno stanje gde narkoman sve to dozivljava kao predivno nebo - "where everything was as fresh as the bright blue sky" ).

Now and then, when i see her face,
it takes me away to that special place
and if i stare too long, i'll probably break down and cry...

Drugi deo strofe govori koliko je on zaista navucen. Svi narkomani misle da ce prestati kad pozele, a ne zele, a zelja za narkoticima je sve veca i veca, jer se krv, a narocito mozak navikao na njihovo prisustvo (i droga ga vodi na tzv. "special place") ....

(bez komentara)

She's got eyes of the bluest skies
that if they thought of rain
i'd hate to look into those eyes
and see an ounce of pain...

Ovde bi se povrsnim posmatranjem moglo doci do zakljucka da je vec poceo da halucinira, zato pesma i deluje nedovrseno, ali se ipak krije veci motiv iza ovoga, cega pesnik mozda nije ni svestan. Stara izreka kaze: Jednom *****, zauvek *****. To vazi i za narkomana. Kad jednom telo i psiha pokleknu, oni su zauvek poljuljani, i slabi na sta god ih je dotaklo("i'd hate to look into those eyes
")
. Tako da on najavljuje da ce cak i kad mu se svet nacinjen od sarenih laza halucinacija srusi tj. predje preko apstinencijalne krize, ludila i svega ostalog,(kako kaze pesnik on oseca sledece "see an ounce of pain") cim mu se ponovo pruzi prilika, uploviti u svet snova i halucinacija, sa njegovom najdrazom drogom...

Her hair reminds me of a warm safe place
where, as a child, i'd hide
and pray for the thunder and the rain
to quietly pass me by...

where do we go?
where do we go now?

Zadnja 3 stiha ovde su samo-eksplicitivni, obzirom na to da se apstinencijalna kriza joz naziva i narkomansko ludilo, logicno, on ce poludeti ako neko otrgne narkotike od njega(kako kaze pesnik, on to poredi sa toplim sigurnim mestom "warm safe place") ,odnosno on biva otrgnut od narkotika.

(naravno iznova i iznova sebi postavlja pitanje sta mu je ciniti, kojim putem da ide...)

Eto... vidite??? ... Moze i tako da se gleda...

I sta ocekivati od pesme koju je napisao narkoman, a odpevao *****, nego da postane jedna od najvecih balada na svetu... Nije to nikakva novina... pa Queen nas je bombardovao takvim stvarima, poput Bohemian Rhapsody... Imamo i nesto novijeg datuma, recimo Van Gogh... itd.

:P

Easy

I know it sounds funny but I just can't stand the pain
Girl I'm leaving you tomorrow
Seems to me girl you know I've done all I can
You see I beg, stole, and I borrowed

That's why I'm easy
Easy like Sunday morning
That's why I'm easy
Easy like Sunday morning

I wanna' be high
So high
I wanna' be free to know the things I do are right
I wanna' be free
Just me
Oh baby...

That's why I'm easy
I'm easy like Sunday morning
That's why I'm easy
I'm easy like Sunday morning

FAITH NO MORE!

Ma hitni papuce u vis, zalosna panonska vilo,
za tvoje, dugme sedefno,ja nocas, kraljevstvo dajem,
i lupni darije o bok, ramena pospi aprilom, pa ponizi ovaj mrak, tim svojim lucidnim sjajem, zaigraj bosa i prkosna, dok iznad Novog Sada djavo pali svoja kandila...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back