DeeLite
Zaslužan član
- Poruka
- 141.958
kako kod koga 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Prema mišljenu Rubi, dok ljudi spavaju alfa talasi se povećavaju kada se čuje iznenadan glas. Naučnici nisu znali zašto se to dešava , ali jedna od ideja je da se tako mozak štiti od zvukova dok spava.
Naučnici su, pri ovom eksperimentu, primetili da oni koji se sećaju snova se češće bude u toku noći. U proseku su bili budni 30 minuta, a oni koji se slabije sećaju svojih snova su bili budni 14 minuta.
„Sve u svemu, rezultati ukazuju da mozak ljudi koji se sećaju snova reaguje na stimulacije iz spoljašnjosti i lakše se bude. Veća je verovatnoća da se neko seća sna ako se probudi odmah nakon odsanjanog sadržaja.”, ističe Rubi.
- - - - - - - - - -
http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1398-zasto-neki-ljudi-pamte-svoje-snove-a-drugi-ne.html
Vidiš, ja smatram suprotno.
Ljudi se ne sećaju svojih snova zato što spoljašnje manifestacije potiskuju odsanjano.
Bude im snažniji utisak jave nakon buđenja, od utiska sna.
Zato bi nakon buđenja čovek trebalo da se zagleda u sebe, a ne da odmah misli o dnevnim problemima, da uključije TV, radio, računar.

ksela mi dala ideju za novu temu i saću otrčim na muškarce da ih pitam jel im se uvek diže ujutru kad se probude...misim smem da se kladim da se svima diže al eto ću pitam ja za svaki slučaj
ranije kad sam čito za te lucidne snove il kako se već zovu preporučuju dizanje noću radi piškanja il nema veze dovoljno je da sedneš na krevet

smo se vozili motorom po Barandi?![]()

Il da se umijes![]()
Da,obilazili smo atare i podhebavali ratare
Mislim da je u snu bila i neka napustena kucica,ali ne mogu jasno da se setim![]()

mene tako jednom uvatili neki vitezovi i odveli me do neku liticu i bacili me odozgo i padao sam padao i kad sam pao probudio sam sejaoj najgori su oni kad te neko juri a ti ne mozes da se probudis...pa kad najzad uspes shvatis da si se umotao u jorgan ko virsla
jaoj najgori su oni kad te neko juri a ti ne mozes da se probudis...pa kad najzad uspes shvatis da si se umotao u jorgan ko virsla
jao, to je moja kucica![]()

e i to davljenje...i obično kad se probudim kad se davim shvatim da sam bio pod ćebe s glavu
Jao,da li je na prozorima bilo zavesa?![]()

Jednom sam leto 2002 tacnije sanjala da me davi zmijurina ogromna omotala se skroz oko mene
Spavala sam tad prvi put na satenskoj posteljini fuj