Šta ste poslednje kupili? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ako u BG tako misli vecina kupaca onda vam ta mogucnost i ne treba. Meni uopste nije glupavo. Desi se da u radnji nesto izgleda OK pa kad dodjem kuci mi vise ne izgleda tako dobro. I ne vidim niakkav problem sto se predomislim (iz bilo kog raloga), lepo vratim (sa sve racunom i etiketom i u odredjenom roku) i svi srecni. Niko i ne pita zasto vracam, jednostavno imam pravo da vratim. Sama cunjenica da mogu da vratim doprinosi da mnoge stvari kupujem potpuno opusteno i mozda vratim jednu od 100 stvari max. A u Beogradu ne kupim nista zato sto ne postoji mogucnost da se vrati.

...Upravo...Poseban problem predstavlja kupovina poklona koji se ne mogu zameniti ili vratiti...Kada postoji postovanje klijenta u smislu opcija koje obezbedjuju zadovoljstvo pruzenom uslugom, preporuku i poverenje odredjenom brand-u ili radnji, nema potrebe za manipulativnim kalkulacijama na relaciji trgovac-kupac, ili zloupotrebom datih mogucnosti...Doduse, postavlja se i pitanje opste, pa i potrosacke (ne)kulture...

Pa ako u BG tako misli vecina kupaca onda vam ta mogucnost i ne treba. Meni uopste nije glupavo. Desi se da u radnji nesto izgleda OK pa kad dodjem kuci mi vise ne izgleda tako dobro. I ne vidim niakkav problem sto se predomislim (iz bilo kog raloga), lepo vratim (sa sve racunom i etiketom i u odredjenom roku) i svi srecni. Niko i ne pita zasto vracam, jednostavno imam pravo da vratim. Sama cunjenica da mogu da vratim doprinosi da mnoge stvari kupujem potpuno opusteno i mozda vratim jednu od 100 stvari max. A u Beogradu ne kupim nista zato sto ne postoji mogucnost da se vrati.

Slazem se u potpunosti sa tobom. Mene u Engleskoj niko nije pitao zasto hocu da vratim nesto,postoje i posebne kase `customer service` na kojima se menja roba i vraca,ako si platio karticom,ubacis karticu u terminal i vrate ti novac na stanje. Nista kompikovano.A prodavci-sto bi ih to nerviralo i ljutilo,pa to im je posao.
A kod nas,da su bezobrazni jesu.
Kada sam jednom dosla da zamenim panttalone sa etiketom i racunom,za broj manje, u Caliope, morala sam da cekam da dodje sefovica koja ih je posle rasprave samnom na kraju MIRISALA:roll:. Zabila nos u njih. Meni je doslo da umrem od smeha,kako pravi budalu od sebe zena:lol: Poenta je da moraju da zamene,sad to izivljavanje nad kupcima,izgleda da i to mora.
Mada znam da se moja drugarica zainatila i zvala inspekciju,pa su morali da joj zamene cipele koje su se oglulile u roku od nedelju dana. Zanimljivo je da su cipele kupljene u radnji na Bulevaru i da nisu bile skupe,ali ipak jako pametno od nje sto je to uradila. Posle razgovora sa neljubaznim prodavcima,nazvala je telefonom dezurnog inspektora i zamneili su joj cipele.
To je pravo nas kao kupaca i ne znam zasto bi nam bilo glupavo da poklanjamo nekome novac.

Pa NIna vidis da s -e i tebi upravo to desilo - kupila si kaput i kad si dosla kuci vidis da ti se ne svidja? Zar nije lepa opcija da vratis kaput i uzmes svoje parice nazad? I kupis neki drugi koji ti vise odgovara? Ili ne kupis ni jedan ove sezone ako nema nista sto ti se svidja?

Pa NIna vidis da s -e i tebi upravo to desilo - kupila si kaput i kad si dosla kuci vidis da ti se ne svidja? Zar nije lepa opcija da vratis kaput i uzmes svoje parice nazad? I kupis neki drugi koji ti vise odgovara? Ili ne kupis ni jedan ove sezone ako nema nista sto ti se svidja?

Pa nemam pojma, mozda si u pravu.
Ali ostale mi traume dok sam radila kao prodavac. :lol:
Zato sto ne volim razmazene ljude, ali sta mene briga sto neko vraca nesto.

Ni ovde nije problem sa vracanjem. Znam dosta osoba koje su vratile (zamenile) kupljenu robu
Jedino nije dozvoljeno vracanje novca nego se menja za neki drugi proizvod u vrednosti te robe (ili skuplji uz doplatu)
I meni je to Ok..iskreno nisu mi ni jasna ta impulsivna kupovanja pa kad se kod kuce preracunas (sto finansijski sto prema kroju, misljenju o poizvodu) vidis da si se zaleteo (po onoj narodnoj..svaka skola se placa :lol: )...nikad nista nisam vratio jer sve sta sam uzeo sam i zeleo da uzmem. U stvari lazem...jesam .... jednu NIKE jaknu sam zamenio za istu tu jer je ova bila pocepana (video sam tek kod kuce (a cak je bila i na popustu)) ali ovde se ne prica o tim stvarima
Doduse to mozda zavisi i od radnje u kojoj se kupuje roba.

dva materijala za sivenje,lorealov sjaj koji traje 6 sati(u dm je na snizenju)dijetalni dzem od jagoda.za jedan materijal nisam sigurna da li mi je presladak ili je samo smesan,ali sam ga ipak kupila.crveni kao cebence,za bordurom,velikim belim pahuljama.mislila sam da sasijem zimsku suknju.

Impulsivna lupovina je nesto sto prodavci jako vole - ja sam impulsivno potrosila silne pare ovog vikenda, dobro mozda ne silne ali nista kupljeno mi nije neophodno, a necu vratiti stvari posto mi se sve dopada. Ali mogu da vratim ako hocu :) u tome je caka pa se onda covek zaleti i kupi a retko kad vrati. Inace bih kupovala opreznije samo ono sto mi treba - ja kao i pokusavam tako ali ponekad eto pokleknem carima kupovine :mrgreen:

zar zaista mislite da bi na zapadu dopustli das e roba vraca a da im to ne ide u korist?

Sigurno da se desava da neko nosi kupljenu robu pa onda vrati ali to je mali broj i mislim da ni tada niko nista ne komentarise.

E sto se teme tice, kupila sam novu tasnu (crvenu :heart: ), kosuljice (belu i belu na cvetice), mami kosuljicu i neke majicice, jos neke majice sa dugim rukavima (nije za mene).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back