Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove nedelje sam par predstava uspela pogledati, pa da krenem redom :)
Odumiranje, Atelje 212
cim sam videla da je rezija poverena Egonu Savinu, obecavala mi je i dopala mi se. Prica o izumiranju (odumiranju) sela, nerazumevanju generacije starih koji su citav zivot proveli na selu i mladih, koji svoju buducnost ne vide tu...definitivno najjaca scena, kad sin (Igor Djordjevic) govori majci (Dari Dzokic) da ga ne moze okovati medju 4 zida. Posebno cu izdvojiti glumu Borisa Isakovica i Dare Dzokic, a (po prvi put) mi se nije dopalo kako je odigrao Igor Djordjevic...
[

pa kreten, upropašćava predstavu, je l vidite sad o čemu pričam?! kad se stavi on pored Borisa i Dare, čak i pored Anđelike, koja nije moja omiljena, ali je tu odlična, pa to je negledljivo!
em je patetičan, em nije za to, em šuška bre ma joooooooooj!

Poslednja izmena:
@Grebo, prvo da ti prenesem utiske sa Sopalovica...nisam odusevljena predstavom, imam par zamerki na reziju, hteli su isuvise tema da provuku kroz jednu predstavu...zbunjujuci elemenat mi je bilo ono citanje scena 1 pa sta se radi u toj sceni, jer sam dolazila u konfuziju da li su scene i dijalozi glumaca iz pozorista Sopalovic deo te scene ili ne...jos su mi neke stvari ostale konfuzne u glavi, mada mislim da sam sustinu uhvatila...i nisam sedela na sceni. Odlicna glumacka postava, Djuza Stojiljkovic, Dara Dzokic, Boris Isakovic, Renata Ulmanski, Nada Sargin...a od svih me je najvise odusevila Jasna Djuricic, prvi put sam je sad gledala!

A sad, prosle nedelje sam pogledala u Ateljeu komad "Posetilac" i izasla odusevljena iz sale. Mnogo dobra predstava! Dovoljno je bilo da vidim da je autor Erik Smit (napisao i Zagonetne varijacije) i da mi vec obecava...a i rezija poverena Ljiljani Todorovic (radila i Ejmin pogled)...a glumacka ekipa sjajni Voja Brajovic i Dragan Nikolic. Preporuka svima!!!!

Poslednja izmena:
zbunjujuci elemenat mi je bilo ono citanje scena 1 pa sta se radi u toj sceni
to je nesto toliko bilo odvratno za moje usi.jezivo.
ne znam da li je ista osoba koja cita na svakoj predstavi-to je bila jedna sredovecna zena,useparajuceg glasa,odvratne boje i tonaliteta...a povrh svega zena ili ne vidi dobro (iako je nosila naocare) ili ne zna da cita,vrlo cesto je gresila pa se vracala na pocetak recenice.
inace,tada sam cula komentare ljudi oko mene da je to telefonistkinja atelje-a...ne znam dal` je tacno.
a glumacka postava je zaista odlicna.nada sargin me je odusevila glumom,a i vrlo je slatka i zgodna.djuza i renata se zadivljujuce dobro drze za svoje godine.i svetozar cvetkovic je bio harizmatican.bar meni.

Poslednja izmena:
to je nesto toliko bilo odvratno za moje usi.jezivo.
ne znam da li je ista osoba koja cita na svakoj predstavi-to je bila jedna sredovecna zena,useparajuceg glasa,odvratne boje i tonaliteta...a povrh svega zena ili ne vidi dobro (iako je nosila naocare) ili ne zna da cita,vrlo cesto je gresila pa se vracala na pocetak recenice.
inace,tada sam cula komentare ljudi oko mene da je to telefonistkinja atelje-a...ne znam dal` je tacno.
a glumacka postava je zaista odlicna.nada sargin me je odusevila glumom,a i vrlo je slatka i zgodna.djuza i renata se zadivljujuce dobro drze za svoje godine.i svetozar cvetkovic je bio harizmatican.bar meni.
Bila je ta ista zena i predstavila se na kraju kao telefonistkinja Ateljea...sta znam, nije gresila u citanju a boja glasa joj nije neka...
Bas je rezija upropastila komad, pronasla sam scenario i pocela da ga citam, ako hoces mogu ti ga poslati. Sto kaze jedan nas glumac-na FDU su ih ucili da od dobrog teksta moze ispasti i dobra i losa predstava...da je Egon Savin ili Dejan Mijac rezirao verujem da bi bila mnogo bolja :)

I da, obavezno pogledaj "Posetilac" u Ateljeu...cak mi je za nijansu bolja od Zagonetnih varijacija (a isti je pisac) ;)

Evo, upravo sam stigla iz Ateljea 212 gde sam odgledala predstavu DNK.

Prvo da kazem da volim kad su predstave u maloj sali, jer je stvarno prisna i lepa atmosfera.Tu sam zadnje gledala "Musku stvar" sa Goricom Popovic i Mikijem Krstovicem i tada je bilo stvarno lepo.

Elem,dopala mi se predstava,ima dobar ritam, ali nije od onih koja ce me drzati u razmisljanju duze od jedne veceri.

Boris Komnenic je stvarno sjajan,a i Radmila Tomovic mi se dopala. Nju nisam ranije gledala.

Malo zakasnih sa pocetkom ove pozorisne sezone, ali je zato sinoc zapoceh na velika vrata i to gledajuci "Macku na usijanom limenom krovu" u Madlenijanumu.
Kako sam istinski zaljubljenik u istoimeni film posteno sam se namucila da se sto pre dokopam karata i za predstavu.
Utisci: Hm... nije film! Salu na stranu, odlicno je odradjena predstava. Glumci su sjajni. Nenad Jezdic u ulozi Brika i Natasa Ninkovic u ulozi Megi. Sve pohvale sa moje strane idu Natasi koja iz uloge u ulogu sve vise pokazuje svoj raskosan glumacki talenat.
Scenografija i kostimi su izvrsni. Jedina zamerka koju mogu da dam je to sto je bukvalno prekopiran film, pa to mozda umanjuje kompletan utisak.
Sve u svemu, moja preporuka ovoj predstavi :super:

Malo zakasnih sa pocetkom ove pozorisne sezone, ali je zato sinoc zapoceh na velika vrata i to gledajuci "Macku na usijanom limenom krovu" u Madlenijanumu.
Kako sam istinski zaljubljenik u istoimeni film posteno sam se namucila da se sto pre dokopam karata i za predstavu.
Utisci: Hm... nije film! Salu na stranu, odlicno je odradjena predstava. Glumci su sjajni. Nenad Jezdic u ulozi Brika i Natasa Ninkovic u ulozi Megi. Sve pohvale sa moje strane idu Natasi koja iz uloge u ulogu sve vise pokazuje svoj raskosan glumacki talenat.
Scenografija i kostimi su izvrsni. Jedina zamerka koju mogu da dam je to sto je bukvalno prekopiran film, pa to mozda umanjuje kompletan utisak.
Sve u svemu, moja preporuka ovoj predstavi :super:

Bas ti hvala za ovu preporuku!:)

I ja volim taj film..Madlenijanum bas i ne,ali cu pokusati da dodjem do karata.

To me podsetilo kako sam pre par god. gledala Snezanu Bogdanovic i Gordana Kicica u "Diplomcu" po istoimenom filmu. Mislim da je bilo BDP i da se davalo nesto kratko..samo mesec dana.

Svi su bili dobri,ali Snezana Bogdanovic...neverovatna! :)

p.s.

I naravno..sve uz muziku Simon And Garfunkel-a "Mrs Robinson ":)

Bas ti hvala za ovu preporuku!:)

I ja volim taj film..Madlenijanum bas i ne,ali cu pokusati da dodjem do karata.

To me podsetilo kako sam pre par god. gledala Snezanu Bogdanovic i Gordana Kicica u "Diplomcu" po istoimenom filmu. Mislim da je bilo BDP i da se davalo nesto kratko..samo mesec dana.

Svi su bili dobri,ali Snezana Bogdanovic...neverovatna! :)

p.s.

I naravno..sve uz muziku Simon And Garfunkel-a "Mrs Robinson ":)

Gledala sam i ja "Diplomca". Davao se samo tokom avgusta jedne godine, svaki dan je igran.
Iznenadila sam se kada sam procitala da su Snezana Bogdanovic i Zarko Lausevic igrali naslovne uloge u "Macki na usijanom limenom krovu" 1990! To mora da je bila predstava!

Ni sama nisam veliki ljubitelj Madlenijanuma, ali evo dve njihove predstave zaista preporucujem. Pored "Macke" jos i "Miris kise na Balkanu".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back