Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...eee pa nema ovde krapa, a nema ni ukljeve....a to je tek specijalitet....mada je nekad moglo da se nadje na pijaci na bloku 44....sad ne verujem da ima...

Укљева је било једино у конзерви (некада) "Ријека Црнојевића" производила.

Има на цетињској пијаци свега, само никако да се наканим да одем преко лета. А имала бих зашто, и те како.

nisam ih pila, posto mi se generalno crnogorska vina ne dopadaju

Ова су изузетна. Класа више од оних у категорији до 400 динара.

- - - - - - - - - -

...meni ovde drugaricin sin doturi kad zatreba nekom, imaju svoju prsutaru na ct, a on ovde studira i sa tim finansira skolovanje...ja izbegavam
da kupujem mnogo mi to soli, narocito sad ne smem ni da gledam u to, a voooliiim :(

Имаш и овде пршутару близу Каленић пијаце, продају њихову робу. Баш се и зове "Пршутара".

Укљева је било једино у конзерви (некада) "Ријека Црнојевића" производила.

Има на цетињској пијаци свега, само никако да се наканим да одем преко лета. А имала бих зашто, и те како.

...naravno da ima, a i jeftina im je pijaca...ima i sad ukljeve tamo u konzervama da se kupi, to samo ovde kod nas nema, bar ja nisam videla...ali sam ja volela
tamo da kupim domacu susenu ukljevu, i mladi njeguski sir...pa ne znam koji je lepsi mladi ili onaj zreli stari ili onaj iz ulja...jaaaoooo kako cu da spavam nocas....
..idi sto ne ides ja ne razumem stvarno...a prelepo je Cetinje meni jedan od omiljenih CG gradova...

- - - - - - - - - -

Ова су изузетна. Класа више од оних у категорији до 400 динара.

- - - - - - - - - -

Имаш и овде пршутару близу Каленић пијаце, продају њихову робу. Баш се и зове "Пршутара".

...nije to isto, kao kad znam da se susilo tamo gde treba i koliko treba i na vetru i sve po redu...a i povoljnije mi je puno...

...naravno da ima, a i jeftina im je pijaca...ima i sad ukljeve tamo u konzervama da se kupi, to samo ovde kod nas nema, bar ja nisam videla...ali sam ja volela
tamo da kupim domacu susenu ukljevu, i mladi njeguski sir...pa ne znam koji je lepsi mladi ili onaj zreli stari ili onaj iz ulja...jaaaoooo kako cu da spavam nocas....
..idi sto ne ides ja ne razumem stvarno...a prelepo je Cetinje meni jedan od omiljenih CG gradova...

Отац ми је оданде, тамо му родитељи почивају. Немаш шта да ми објашњаваш, све знам.

Имали смо квар на возу на висини где орлови лете па ми је од онда остала траума.

...ja sam masu tih takvih kvarova prespavala u vozovima.....zadnjih godina putujem busom i skroz je ok, cak mi je i zgodije bilo jer dodjem direktno u Bd i niko ne
mora da me ceka....a i put je jeftiniji kad se uzme povratna karta...za vozove to vise ne vazi...

Rusku salatu sam poslednji put jela pre 15-ak ‚godina. Ovde imaju da se kupe razne salate u majonezu: krompir, kukuruz, jaja, mešane.. i ljudi ih rado kupuju.
Majonez kupim par puta godišnje, onu najmanju kesicu od 20 gr. Volim ponekad uz kuvano jaje ili uz lososa.

Danas sam jela slatko, dvopek sa puterom i domaćim džemom od šljiva. Kad (retko) imamo peciva od belog brašna, to mi prvo padne na pamet.

Руску салату. Најбољи доручак.

...i ja mnogo volim...uz domaci, mladi sir i lep hleb sa krckavom koricom...i to mi je dovoljno za ceo obrok uz, recimo, paradajz na tanke kriske pa kao sendvic sa svim tim...nisam je dugo jela, par godina, moja mama je pravila sjajno jer sam uvek trazila da bude vise krastavcica i da se pravi obavezno sa Tomy majonezom, ima mi poseban smek iako znam da nista ne valja ali volim ga...

Back