Šta ste dobijali na pismenom iz srpskog u osnovnoj?

jelen.co

Veoma poznat
Poruka
14.519
Četvrti, peti, šesti razred.......
Jel' vas mrzela nastavnica, pa niste mogli/e da iščupate više od dvojke ili su vam radove sa "pismenog" objavljivali u školskim novinama (il' daleko bilo u "Dečjim iskrama")?
Sećate li se neke teme sa "pismenog"? Koje?
Koja tema vam je bila omiljena, a koju niste mogli da podnesete (tipa "Jesen je stigla u naš grad")?
Sećate li se onih tema iz NOB-a, Dana mladosti, Tita?

Ja sam dobijala uvek, ali uvek petice i nikad, ali nikad nisam volela da saljem te radove na kojekakve konkurse jer su mi te petice bile sasvim dovoljne, a za takmicenja su se radovi morali prilagodjavati po nekim tamo skolskim pravilima, a to nisam htela da dozvolim. Sad cuvam te sveske za dete ako mu ponekad zaskripi inspiracija, ali mi ne pada na pamet da joj dozvolim prepisivanje, naravno.

Nisam nikad imala omiljenu ili omrazenu temu i pisala sam onako kako me naslov povede i nekoliko puta dobila peticu cak i za namerno omasenu temu. Jednom sam argumentovala profesorki zasto moja tema nije omasena kad sam pisala o slojevima tumacenja Dostojevskog, a tema je bila nesto tamo o moderni. Argumentovala sam to tvrdnjom da je Dostojevski zapravo pretecha moderne i da ga nijedan pisac moderne nije uspeo zaseniti u mojim ocima i da ima sve neophodne elemente za datu analizu osim istorijske klasifikacije. Ona je sva bila ustreptala od odusevljenja tom izjavom da nije mogla da da ne oceni sa pet.:mrgreen:

Kod učiteljice sam bio slab, nije me nešto gotivila. Uglavnom 3 ili 4, nikada 5.
Kada sam krenuo kod nastavnika, zainteresovao sam se za knjige, redovno sam čitao te sam tako izgradio neki stil pisanja (ako se u 5. razredu to tako može nazvat). Za četiri godine predavale su mi 4 nastavnice i svaka je volela moje sastave, možda i najviše u generaciji.
Sad je u srednjoj potpuno drugačija situacija, ova ne voli moj rad. :sad2:

Tu mi je vežbanka, pa evo iz prve ruke.

Četvrti razred gimnazije.

Prvi pismeni zadatak : "Analiza književnog dela po slojevima" ocena: 5
Drugi pismeni zadatak : "Alternativni završetak 'Čekajući Godoa'" ocena: 3
Treči pismeni zadatak : "Ne postoji put ka sreći - sreća je put" ocena: 4
Četvrti pismeni zadatak nisam radio.

:D
Jesi li nekad dobio keca zbog omašene teme? :think:
Govorimo o osnovnoj školi - u srednjoj znamo da ste svi imali petice k'o vrata.

Tu mi je vežbanka, pa evo iz prve ruke.

Četvrti razred gimnazije.

Prvi pismeni zadatak : "Analiza književnog dela po slojevima" ocena: 5
Drugi pismeni zadatak : "Alternativni završetak 'Čekajući Godoa'" ocena: 3
Treči pismeni zadatak : "Ne postoji put ka sreći - sreća je put" ocena: 4
Četvrti pismeni zadatak nisam radio.

:D

Nama je četvrti pismeni bio probni maturski. Razlikovao se od klasičnog po tome što su teme bile zahtevnije, radili smo ga u drugoj prostoriji i nismo ga pisali u vežbanci.

Jesi li nekad dobio keca zbog omašene teme? :think:
Govorimo o osnovnoj školi - u srednjoj znamo da ste svi imali petice k'o vrata.

Nikad, mislim da mi je trojka najmanja ocena sa pismenih... pogotovo ne u osnovnoj gde su nam teme uglavnom bile "Kako ste proveli raspust" i "Proleće je stiglo u moj kraj" u nižim razredima, a kasnije nešto oko lektire :D

Back