Emisije iz kulture

• Začetnik teme Začetnik teme suave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

suave

Domaćin
Poruka
3.938
Norman Majler i Gor Vidal u Dik Kavet šou 1971. Majler i Vidal su imali zanimljiv odnos i prijatelja i protivnika. Vidal je bio deklarisan homoseksualac dok je Majler pokušavao da izgradi imidž mačo tipa. Njihovi susreti uvek su imali karakter provokacije i razgovora na rubu incidenta. Jedan zanimljiv razgovor iz 1971 godine. Emisije iz kulture nakad su bile dinamičnije od političkih emisija

Hvale vredan podkast Vredno priče sa voditeljkom Sarom Arsenović, novinarkom Radio Beograda 2. U podkastu gostuju poznata imena srpske književnosti, kritičari, pisci, psiholozi itd. Ova epizoda posvećena je delu Idiot Fjodora Mihajlovića Dostojevskog. Gošća je Jasmina Ahmedagić. Epizoda traje oko sat i po vremena. Ne smem da zaboravim sponzora, Jaffa keks, koji je omiljen slatkiš i čika Suavea

Na HRT je doba serija Što je klasik?, a na PTC je i bolja već prošla Agape o religiji i književnosti (dio gostiju poumirao). Na engleskom ima na vagone, a bile su dobre i na ruskom i njemačkom, no slabije sam razumio.

Najbolje u Cavetta je bila emisija kad je Dali kretenski govorio izvijajući glasom i gestama o ljubavi prema onoj svojoj (Mona?), tipa: Jaaa jooooouuu vuuuulim... , a Cavettu to dojadilo pa je počeo mahati rukama pred Dalijem: Bu-bu-bu-...

Jedna žena koja je ležala u bolnici slomljene noge u podignutom položaju od smijeha je pala i opet slomila nogo, no kasnije je napisala Cavettu da joj nije žao jer se nikad tako nije nasmijala.

Na HRT je doba serija Što je klasik?, a na PTC je i bolja već prošla Agape o religiji i književnosti (dio gostiju poumirao). Na engleskom ima na vagone, a bile su dobre i na ruskom i njemačkom, no slabije sam razumio.

Najbolje u Cavetta je bila emisija kad je Dali kretenski govorio izvijajući glasom i gestama o ljubavi prema onoj svojoj (Mona?), tipa: Jaaa jooooouuu vuuuulim... , a Cavettu to dojadilo pa je počeo mahati rukama pred Dalijem: Bu-bu-bu-...

Jedna žena koja je ležala u bolnici slomljene noge u podignutom položaju od smijeha je pala i opet slomila nogo, no kasnije je napisala Cavettu da joj nije žao jer se nikad tako nije nasmijala.
Da, to je ta stara škola intevjua koji se i danas prepričavaju kao onaj sastanak Fukoa i Čomskog iz sedamdesetih godina, pre nego što se pojavio CNN i upropastio novinarski zanat namečući im da budu inkvizitori umesto moderatora. Ne bi bilo loše postavljati ni te ranije emisije iz kulture da mlađe generacije vide kako se nekad radilo.

Pokušao sam svojevremeno gledati razgovor Slavoja Žižka i Džordana Pitersona ali sam bio razočaran i odustao. Jedan u klin, drugi u ploču, dosadno

Od radio stanica izdvajam Radio Beograd 2, imaju vrlo kvalitetne sadržaje. Nekada sam pratila Metropolis i Kvadraturu kruga.
Danas su popularniji podkasti (i šortkasti) i među njima izdvajam podkast Radioaktivnog Komarca.

Žao mi je što sve te kvalitetne emisije nemaju primerenu satnicu, ali to je tako normalno jer ko prati kulturu...

Back