Šta ste danas jeli?

sargarepa obavezno, krumpir na kockice i pred kraj onako dimljena slanina sjeckana isprzena na masti :mace: pa u to sve dodati jaje na oko kad stavis u tanjur :njam:
Imam dimljenu slaninu i sto se mene licno tice, verovatno ce da uleti ali ne za sve, nego samo za mene :)

a to sa jajetom na oko ... to jos nisam cuo. Pretpostavljam da pravis suvlje kao varivo, ja sam mislio vise corbasto/supasto da kuvam - ono - kasika.

Imam dimljenu slaninu i sto se mene licno tice, verovatno ce da uleti ali ne za sve, nego samo za mene :)

a to sa jajetom na oko ... to jos nisam cuo. Pretpostavljam da pravis suvlje kao varivo, ja sam mislio vise corbasto/supasto da kuvam - ono - kasika.

ma pravim kako ispadne a jaje mi je unutra ok, probaj pa javi :zkez: mislim, ja sve nekako usitnim, pomijesam i okus mi je super

Ako me bas ne bude mrzelo da kuvam, evo posle vise meseci zelje a nemogucnosti nabavke, veceras cu da kuvam kelj. Jede mi se mesecima, a nikako da se sretnemo negde, i juce sidjem u lokalnu radnjicu kad ono KELJ! Ono standardno, kelj, krompir na vece komade, malo mesa. Prihvatam sugestije - sargarepa ili ne, na primer. Ili nesto drugo kad kuvate kelj.
za kelj ide : crni luk, beli luk, šargarepa ulje ili mast,krompir, zacin, biber, kelj naravno

Hvala @Nina @Mačka_Zagrebačka

odozdo na gore - slojevi:

- mas'
- crni luk veci, glavica i po (da iskoristim i nesto zaostalo), mali crveni luk (zaostalo takodje), cela glavica belog (mala) - prodinstano
- 2 sargarepe, na komade (pa ko ne voli nek izvadi), prodinstano sa lukom
- meso svinjsko - sloj
- vegeta
- kelj - cela glavica seckana na tracice
- biber
- krompirici na vece kocke (bice ko na pari dok se kelj slegne, a i da ga pritisne)
- videcu da li cu neki zeleni zacin, mozda kasnije

kuva se.... sad mogu da programiram, dakle nije me mrzelo ;)
Javim kasnije

Hvala @Nina @Mačka_Zagrebačka

odozdo na gore - slojevi:

- mas'
- crni luk veci, glavica i po (da iskoristim i nesto zaostalo), mali crveni luk (zaostalo takodje), cela glavica belog (mala) - prodinstano
- 2 sargarepe, na komade (pa ko ne voli nek izvadi), prodinstano sa lukom
- meso svinjsko - sloj
- vegeta
- kelj - cela glavica seckana na tracice
- biber
- krompirici na vece kocke (bice ko na pari dok se kelj slegne, a i da ga pritisne)
- videcu da li cu neki zeleni zacin, mozda kasnije

kuva se.... sad mogu da programiram, dakle nije me mrzelo ;)
Javim kasnije
Skuvalo se .... mmm
iz mrtvih dize!

16671459096961173637694519987446-jpg.1247640
Karfiol i kupus sa kobasicama

kelj je poznat po tome da diže iz mrtvih :lol:
nesam znaoe,
al mi se jeo mesecima,
a kad se skuvao nisam znao sta je dosta
spopadne me tako s vremena na vreme,
jede mi se tako nesto nekako
i onda je il' da jedem il' da mrem.

Mora da je neki vitamin, mineral, sastojak ovakav ili onakav pa mi trazi organizator, ovaj, organizam.

Tako sam se slicno, jednom prilikom docepao riblje corbe i ubio ceo litar za obrok, teo sam da puknem, a organizator kaze - to to to jos jos.

ipak na kraju sam morao da napravim nesto konkretno za uzivanje:

fusili, sa prodinstanim spanacem i belim lukokm, pojacani pirotskim punomasnim susenim kackavaljem (ispade bolji parmezan od parmezana) i paradajz susen na suncu (i malo ulja u kojem je isti bio). A spanac svez nije onaj zamrznut natrcao u radnji, mogao je ladno bez kuvanja u salatu

lagani 'lici na mediteran' popravak.

Back