Šta ste danas jeli?

rizoto sa jecmom

20201112_133429-1.jpg

Evo rezultata

20201114_190215.jpg

Prekopirao sam recept osim što sam išao pola pola sa jabukama zbog nedostatka bundeve,išao po 4 kore zbog toga pa sam imao jednu jufku manje i što je bundeva malo predugo stajala pa je izgubila onu sexy boju :lol:...
Bio sam malo skeptičan za taj fil, pošto se kod mene to pravilo sa uljem samo ali odlično je ispalo sočno i meko unutra...mislim da ću preuzeti ovu metodu. Mana je što je manje hrskavo spolja pa možda sledeći put preskočim taj poslednji fil preko. I što traje duže brate....:mrgreen:
Ukus je božanstven...to bez greške

doručak: šnita hljeba namazana džemom od šljiva
užina: kruška
ručak: porcija čorbe od karfiola, porcija pečenog krompira, 2 bataka, kupus salate
užina: banana
večera: porcija čorbe od karfiola, 4 viršle sa majonezom, 2 šnite hljeba
pola čokolade, mančmelou

70,1 kg
доручак: порција овсене каше са чоколадом
ужина: крушка
ручак: порција чорбе са кромпиром, порција ђувеча, мало купус-салате
ужина: мандарина
вечера: порција ђувеча, банана

Evo rezultata

Pogledajte prilog 798714

Prekopirao sam recept osim što sam išao pola pola sa jabukama zbog nedostatka bundeve,išao po 4 kore zbog toga pa sam imao jednu jufku manje i što je bundeva malo predugo stajala pa je izgubila onu sexy boju :lol:...
Bio sam malo skeptičan za taj fil, pošto se kod mene to pravilo sa uljem samo ali odlično je ispalo sočno i meko unutra...mislim da ću preuzeti ovu metodu. Mana je što je manje hrskavo spolja pa možda sledeći put preskočim taj poslednji fil preko. I što traje duže brate....:mrgreen:
Ukus je božanstven...to bez greške
stvar ukusa.meni je najbolji klasican recept ..tanke kore, rendana bundeva , ulje za posipanje kora, šecer,cimet
uzmes po 2 ili tri kore i svaku poprsklas sa malo ulja i na svaku sipas po malo kristal šecera, rendanu bundevu stavi po jedno 3 kašike, pospes sa kašikomili dve šecera u zavisnosti koliko voliš da je slatko i cimetom i urolaš..peces na 180 -200stepeni dok ne proumeni , kada se prohladi pospes sa secerom u prahu ..bude ukusna i hrskava
probaj na ovaj nacin pa javi

stvar ukusa.meni je najbolji klasican recept ..tanke kore, rendana bundeva , ulje za posipanje kora, šecer,cimet
uzmes po 2 ili tri kore i svaku poprsklas sa malo ulja i na svaku sipas po malo kristal šecera, rendanu bundevu stavi po jedno 3 kašike, pospes sa kašikomili dve šecera u zavisnosti koliko voliš da je slatko i cimetom i urolaš..peces na 180 -200stepeni dok ne proumeni , kada se prohladi pospes sa secerom u prahu ..bude ukusna i hrskava
probaj na ovaj nacin pa javi
Tako sam i pravio dosad.
Evo daje neki drugačiji šmek...ne ukus,on je isti nego su kore drugačije strukture punije, i parče je više sito. Kao što rekoh nedostaje mi hrskavost ali mi se sviđa ta sočnost od testa ne samo fila.

ne znam,verujem da je lepo i stvar je ukusa sve, ali cim sam videla u receptu jaja, brašno,mleko, prašak za pecivo, bilo mi je dosta :lol:
Mora čovek da menja i isprobava....to je suština kulinarstva (između ostalog :lol: ). Ako ne probaš...ne znaš. I meni je bilo nejasno šta će to tu ali ima određeni efekat. Sad da li ti se svidi ili ne...kao što kažeš stvar je ukusa.

Back