STA SMO NAUCILI OD BIVSIH ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Simpaticna tema!
Da se dajemo po zasluzi, a ne potpuno, bezrezervno......
da nikoga ne volimo vise nego sebe.......
da decka ne stavljamo ispred porodice........
mozgom se misli, nije srce jedino vazno............
da ne vjerujemo decku kada kaze 'pazicu'.........
da postoji servo volan a ne servo mjenjac, i tome slicno
da ne zezas decka sto je u civilnoj vojsci, boli to njega:)

...

...Posto sam imala samo 1. bivseg....znacio mi je puno,i JOS UVEK mi znaci....od njega sam naucila sve...sta znaci ljybav,prvi poljubac,sreca....sveee najlepse sto sam mogla da osetim i dOzivim.....da posle svega ostaje divnO prijateljstvo koje ce trajati ZAUVEK,ako se ne pomirimo ponovo :lol:

Jooj, to je tesko pitanje...
Bilo je vise ljubavi u mom zivotu, da ne kazem muskaraca i svi oni su me nekako obelezili, a valjda sam i ja njih...
Naucila sam dosta od svojih bivsih ljubavi, ili od zivota koji sam provodila uz njih, da ima svega na ovom svetu, ljudi pokvarenih do srzi, bolesnih ljudi koji su zbog bolesti zaboravili da nekom trebaju, egoista, a i onih pravih ''dusa''.
I prosto ne mogu da verujem da je ovo sto sada imam sve sto ce mi se dogoditi, da vise nema sta da ucim... hmm... kriza srednjih godina?

Sta ste naucili od svojih bivsih ljubavi?
Od jednog (citaj skota) sam stekla potrebu da se osecam kao zena, devojka, dete ponekad, ali samo ne kao sekretarica, PR, organizator hrane/doceka/proslave/zivota.... Fuj! Nije da hocu da ne radim, ali naucih da delim savrseno -tacnije to sam znala -moje je nase...ali sad naucih i da trazim, il' je i njegovo moje ili ce da radi kol'ko ja i vise ili neka produzi jer mogu mnoooogo brze sama kroz zivot.

Od dobrog jednog bica sam naucila da je ljubav trajna i da poverenje i prijateljstvo ne mogu da se izgube ni km, ni vremenskom distancom, guranjem, negiranjem... prosto su se rodili i ne umiru nego s osobom -mnogo lepa lekcija :lol: Naucila sam da ne samo da zelim decu, nego... ako ne moze, nije siguran, dvoumi se ili razmislja da li zeli da usvoji jedno.... da se necu promeniti, da se ne mogu promeniti i da ZELIM da usvojim dete...onoliko jasno koliko cu ostvariti ostale stvari, to je nekako u mojoj sustini...naucio me bolje samu sebe da razumem, da se borim ne samo sa demonima iz svoje glave nego da se izborim sa tom prokletom kurtoazijom i da naucim da kazem NE ljudima koji me muzu ali uz osmeh koji neprikosnoveno postujem. Naucio me da budem zahvalna na zdravlju, naucio me igricu prizivanja radosti -secanja na sve smesne i lepe momente koje smo sa bilo kim imali -hvala mu! Sta li je on jadan pored mene naucio :?

Jedan me naucio da nikome ne treba davati adresu "da ti posalje razglednicu", da manijak moze da ti dahti za vratom i iz druge drzave, da nenormalni nikad nemaju godisnji odmor, da na netu treba biti obazriv kad prepoznas ljude iz RL, da treba ponekad i obrisati previse privatne stvari jer zlo nikad ne spava.... uuuuuu sto je taj bio doooobra lekcija :roll:
Svako ko je prosao kroz nas zivot poslat je sa razlogom,da se naucimo necemu dok ne dodje prava osoba.Mislim da nema ni jedne bivse ljubavi koja nije bila zasluzna za nesto pa makar i za to sto nam je pokazala kakvog muskarca ili zenu ne zelimo.
Bas lepo receno :-)
Nisu samo bivse ljubavi u ovom kosu, i bivsi prijatelji su mi tu.
1. nejsumipotrebne drugarice koje zele da mi se po'vataju sa deckom jer je moj i jer se tako radilo u osnovnoj skoli
2. potreban mi je prijatelj koji je UVEK tu
3. potreban mi je muski prijatelj koji razume da fizicki kontakt nije i nece biti moguc
4. potrebno mi je da me prihvate ovakvu kakva jesam -dualnu i sakrivenu od vecine

ima jos mnogo stavki ali sve ovo saznala sam tako sto su me sada vec bivsi prijatelji tome naucili i svima sam im iskreno zahvalna!

Ah, ne znam...
Da uvek slusas onaj svoj unutrasnji glas ili taj unutrasnji nemir sta ti govori.
Da se odupres uticajima drugih i njihovom misljenju kakav bi tvoj zivot trebao da bude i da radis stvari koje tebe cine srecnom ili srecnim, odnosno da biras za sebe ma koliko drugi mislili da gresis.
Da ne treba shvatati tudju ljubav zdravo za gotovo ,nego je uvek treba cuvati.
Da se treba barem jednom u zivotu bezrezervno dati pa makar posle i pukao, jer je sjajno kada covek oseti toliku ljubav i kada shvati da je uopste sposobnost da voli, velika vrlina i sreca.
Da je vrlo bitno naci ravnotezu izmedju glave i srca, da nikada samo jedno ili drugo ne preovladaju, ali da ako su u sukobu, srce uvek ima blagu prednost, jer je srce nasa esencija, ono sto zaista jesmo i sto zelimo, a glava je ono sto nam je nametnuto od strane drugih, drustva, zivota da bi trebalo da bude dobro za nas.
Da uvek treba zadrzati ono nesto svoje u vezi, da imas neko svoje utociste, neko svoje zadovoljstvo, koje nije vezano za drugu osobu.
Da je najbitnije suociti se sa svojim greskama i pokusati da utices na sebe da promenis stvari koje su lose.

Kad malo razmislim, naucila sam mnogo toga:
- da menjam gume na autu
- da uvedem struju u kucu - ozbiljno
- da vozim motor
- da neke stvari treba precutati (nema koristi od njih, a mogu da povrede)
- da su muskarci sujetni isto kao i zenski deo sveta
- nema prijateljstva nakon ljubavi
...
ima jos, dodacu kad se setim :)

To me brine. Da nisam ništa naučila. Ništa lepo.
Naučila sam iskrenost, sada sam iskrena u većoj meri nego što sam bila, što može praviti i probleme... pa čak i nerazumevanje od strane istih, iskrenih (o tome kako glupacima i idiotima stajem na žulj neću ni da pričam)...
Nisam naučila od njega, ali kroz tu vezu jesam - toleranciju - opet u nekoj većoj meri, širem smislu... Mada me mnogi kontakti sa ljudima, svakodnevni, tome uče... Eto, na tu povećanu toleranciju mogu reći i da sam ponosna.
Neke stavove sam promenila ili sam u fazi menjanja (globalistički su stavovi u pitanju, neka ''svetska'' pitanja) - ne iz korena, ali drago mi je da se menjaju i da su promenjena...

Naučila sam i da ne budem sa osobom do koje mi nije stalo, nikada. Naučila sam i da ne slušam društvo. Naučila sam i da ne filozofiram previše o tome šta ljubav jeste (ili šta bi mogla biti). Da je ne upoređujem, ne merim i ne definišem, već uživam... dokle traje... Naučila sam da je najružnije o nekome pričati lepe, pohvalne stvari, poštovati ga... a onda u trenu sve to baciti na dno... neke ljude kod kojih si, kako ja kažem, ''jeo hleba''... Naučila sam i šta znači kukavičluk, i kako je to glupo. Naučila sam o sebi i to, da je moguće da ja nekoj bivšoj voljenoj osobi budem prijatelj, pomoć u nevolji... i lepo je što sam umela kao prijatelj biti tu... Naučila sam da to ne može svako. Naučila sam nešto i o sebičnosti. Naučila sam nešto i o grubostima, verbalnim...

Svašta ispade da naučih... :)

Ipak, naučila sam, pored svih ovih bezveznih, i jednu lepu stvar... ali kad je već njemu nikad nisam rekla... onda neka ostane samo za mene, tajna...

Sta ste naucili od svojih bivsih ljubavi?
Svako ko je prosao kroz nas zivot poslat je sa razlogom,da se naucimo necemu dok ne dodje prava osoba.Mislim da nema ni jedne bivse ljubavi koja nije bila zasluzna za nesto pa makar i za to sto nam je pokazala kakvog muskarca ili zenu ne zelimo.

Od bivsih sam naucila da se ne opterecujem sitnicama.Da je ljubav ustvari vrlo jednostavna i da nema mesta filozofiranju. Sve u svemu naucila sam biti zadovoljna i emotivna osoba.

Budite iskreni i napisite..sta ste naucili od bivsih ljubavi..?

Nisam baš sigurna da su bivši koji su prošli kroz moj život poslati sa nekim razlogom, pre verujem da sam ih ja birala iz nekog razloga
Naučila sam da su muški mnogo sujetniji od žena, da su mnogo ranjiviji i mnogo jednostavniji. Naučila sam da onaj koji olako kaže "volim te" još lakše i zaboravi da je to rekao. Da onaj koji ti želi skinuti mesec obično nije spreman da ode do apoteke da ti kupi lek kada si bolesna. Da onaj koji puno priča nema baš šta pametno da kaže. Da vole da se hvale i da vole da ih hvališ.
A bio je i jedan kraj koga sam se osećala kao mis sveta, kao Marija Kiri, kao Kleopatra, ali njega sam prepustila drugoj. Šta reći, o njima sam naučila svašta a sebe još uvek ne razumem.

mmmm shta sam nauchila?
da budem jacha nakon svakog raskida.
da mozda ne treba da plachem,ali to ne uspijevam zaustaviti.
suvishe sam emotivna.
igrati toplo-hladno.
iako,nekad ni to ne radim.

jbga,nauchila sam tako mnogo,a opet tako malo...

Sta sam naucila?
Malo je,ai glupo reci svasta jer svaki bivsi me ja naucio ponesto,pa bilo to dobro ili ne.
Naucila sam
...da je za svaku ljubav potrebno se potruditi,ali dau trudu treba imati meru,jer nema svrhe ako se samo jedna strana trudi.
...da treba proveravati s vremena na vreme tudje poruke i pozive,a svoje redovno brisati
...da treba ostati dostojan svojih principa,pa makar nam se ponekad obili o glavu
...da treba pruziti prst,a ako odmah uzimaju celu ruku...zna i to da bude lepo
...da treba nekad pustiti da ti skidaju zvezde sa neba,cak iako to neverovatno ide na zivce
...da vredi voleti,pa makar posle patio,jer na kraju shvatis da je ipak on/ona na gubitku i da ce kad-tad shvatiti sta je izgubio,ali tad obicno bude jako,jako kasno

Back