Sta se ovo desava?

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.804
Ne znam gde kupujete al neka sekta se opasna pojavila..udjem u zlatiborac sve prodavacice se polomise oko musterija..deru se na sav glas ko na zurci nekoj..izvoli komsija..hocete da probate suvi vrat..sve nesto prisne samo sto ne kleknu na kolena..vise ih ima i za razliku od ranije mnogo su usluznije briznije i brze..u maxiju isto..cao kao..prvo odmere ko je i onda nastupa scenario ljubaznosti..ko da su na nekim drogama poletne i nasmejane..a?:neutral:

sad dal se one takmice ili su im drzali predavanje o ljubaznosti..al nesto mi tu opasno smrdi opala platezna moc pa na sve nacine bi da zadrze kupce..opet nije mi jasno s kim se takmici delta kad sve oni drze

:lol:e sad se setih pre neki dan u merkatoru..zove ova sa kase nekog tu gustera kao da pomogne gospodinu do kola poneti kese..jer su one velike stigle neke lose koje pucaju..da te u merkatoru inace i nisu ljubazne..nemaju posla pa valjda odugovlace dok se ne napravi guzva:lol:

Ne znam gde kupujete al neka sekta se opasna pojavila..udjem u zlatiborac sve prodavacice se polomise oko musterija..deru se na sav glas ko na zurci nekoj..izvoli komsija..hocete da probate suvi vrat..sve nesto prisne samo sto ne kleknu na kolena..vise ih ima i za razliku od ranije mnogo su usluznije briznije i brze..u maxiju isto..cao kao..prvo odmere ko je i onda nastupa scenario ljubaznosti..ko da su na nekim drogama poletne i nasmejane..a?:neutral:
Izbor radne snage je i vise nego veliki, a to je klasicna kapitalisticka fora... da se osecas kao bog dok te sluze i ostavis vise novca :).

`zlatiborac ` je uvek bio izuzetno ljubazan.ono sto mi se ne svidja kod njih je sto recimo kupis 200gr narezane prsute,oni ti stave u onu plasticnu ambalazu koju mere zajedno sa proizvodom.meni je to klasicna kradja,ta kutija tezi 10-20gr,sto,ako se uzme u obzir da su svi ti proizvodi za `seckanje` preko hiljadarke,pa xljudi koji dnevno pazare...poprilicno je velika cifra.

u maksiju nisam primetila promene u smislu ljubaznosti.bar ne u one dve u koje najcesce idem (njegoseva i beogradska).obicno su uvek veliki redovi,radnice/i za kasom vrlo cesto privatno caskaju dok kucaju kupcu,a u beogradskoj jedna mladja dama nikada i ne pomislja da pomogne kupcu oko pakovanja kupljene robe u kesu.pomislila sam da sam joj ja nesto iritantna/odvratna...ali sam je pratila,ne radi to ni drugim kupcima...samo ti kaze iznos racuna,i kao zagleda se negde pravo.posebno mi smeta sto u tim sprcenim maksi prodavnicama,pod obavezno istovaruju i rasporedjuju voce i povrce kad je najveca guzva.
ni jednog trgovca kod njih nisam videla osmeh///ali razumljivo je,obzirom za koju bedu rade,i pod kojim uslovima.

`zlatiborac ` je uvek bio izuzetno ljubazan.ono sto mi se ne svidja kod njih je sto recimo kupis 200gr narezane prsute,oni ti stave u onu plasticnu ambalazu koju mere zajedno sa proizvodom.meni je to klasicna kradja,ta kutija tezi 10-20gr,sto,ako se uzme u obzir da su svi ti proizvodi za `seckanje` preko hiljadarke,pa xljudi koji dnevno pazare...poprilicno je velika cifra.

u maksiju nisam primetila promene u smislu ljubaznosti.bar ne u one dve u koje najcesce idem (njegoseva i beogradska).obicno su uvek veliki redovi,radnice/i za kasom vrlo cesto privatno caskaju dok kucaju kupcu,a u beogradskoj jedna mladja dama nikada i ne pomislja da pomogne kupcu oko pakovanja kupljene robe u kesu.pomislila sam da sam joj ja nesto iritantna/odvratna...ali sam je pratila,ne radi to ni drugim kupcima...samo ti kaze iznos racuna,i kao zagleda se negde pravo.posebno mi smeta sto u tim sprcenim maksi prodavnicama,pod obavezno istovaruju i rasporedjuju voce i povrce kad je najveca guzva.
ni jednog trgovca kod njih nisam videla osmeh///ali razumljivo je,obzirom za koju bedu rade,i pod kojim uslovima.
uh kad nesto gledaju dal ce neko ukrade sto je iritantno..pazi i ta ambalaza kosta..i da mi donesemo nesto nase u sta bi seckali opet trebamo platiti..mozemo im reci da samo uviju u papir ne bi bio problem sigurno

uh kad nesto gledaju dal ce neko ukrade sto je iritantno..pazi i ta ambalaza kosta..i da mi donesemo nesto nase u sta bi seckali opet trebamo platiti..mozemo im reci da samo uviju u papir ne bi bio problem sigurno
sve sto kosta,red je da te pitaju `hoces li`?ja sam naravno jednom pitala koliko tezi ta kutija,na sta je ona besno stavila na vagu,ali tako da polopac kutije visi niz vagu...znaci nije mi rekla pravu meru.i kad sam pitala zasto mere sa ambalazom,pitala me `hocete da vam SRUCIM na hartiju`?rekoh `ne,u redu je,samo pitam`...zapravo zgrozila sam se od izraza `srucim`.
a na kraju,sta fali da zavijaju u mesarski papir.na kraju,i zdravije je,a kuci cemo `sruciti` u sta zelimo.

a ta u maksiju sto nikom ne pomaze u pakovanju...ma ne gleda ona jel neko krade,nego se pravi tosa,zakuca pogled u jednu tacku,shatro-zamislila se

Meni je vrhunac užasa kada u maksiju ex c marketu, brkata kasirka kaže za kupce - potrošači! Pa aman ženo, nemaš osam punih razreda, brkovi su ti gušći od kose i ti znaš šta je potrošač?!? Do juče su te iste lupale šakom o sto na sindikatskim sastancima i pljuckale u masne prste da razdvoje novčanice. A sad - dobar dan, doviđenja, vaš račun je...
Mislim, nemam ništa protiv ljubaznosti, ali nemoj mi prodavati tu foru kada kupujemo najjeftiniji hleb i jogurt i krpimo se za sitno. Smešno zaista. A ti neviđeni 'potrošači' izgledaju kao da su na ivici da postanu beskućnici. :sad2:

... A sad - dobar dan, doviđenja, vaš račun je ...

Čim se lome, znači da im ta kinta znači - kad već moram da objašnjavam !

A kod tebe ( i drugih učesnika u ovoj temi ) primećujem da si iz neke blazirane socrealističke priče,
kad su Tirke, Kapor, Prele i slični
formirali jedan mangupski pogled na "malograđansko-sitnoposednički mentalitet".
Pa je kao bila fora čitanje knjiga,
a ne jurnjava za parama.

Izgleda da vas koji ne znate kako se ta priča završila ima podosta ..

Back