Šta se desilo 1919 godine u Crnoj Gori

Neznam kako je bilo prije (1941-45) ali u ovom zadnjem ratu, ja mislim, da su Srbi htjeli da prihvate Hrvatsku za svoju domovinu i da se nijesu htjeli ocijepiti, Srbi bi bez problema mogli ostati Srbi i nikakvog problema nebi imali.

Ja sam dosta tamo putovao po cijeloj Hrvatskoj i sarađivao sa Hrvatima i mislim da su vrlo miran narod. Jedino su Hercegovci i pomalo Dalmatinci onako divlji i plahoviti, baš kao Krajišnici ili Crnogorci.

Ja nisam stavio akcenat na narod jer verujem da je bio izmanipulisan kao i srpski.
Ali ti nisi dao odgovor na svoje pitanje,zašto Hrvati to smo već nekako svarili,zašto Crnogorci?

Griješiš.
jedno je željeti a drugo je, dali je to ostvarivo i realno.
Nije bilo realno očekivati, da se Krajina odvoji i uzme 1/4 Hrvatske, mada je taj narod to želio 100%.

To ovisi (nekada nije bilo ni realno očekivati da će se Kosovo odcijepiti - pa eto), međutim o nekoj realnosti nisam uopšte ni govorio...

Srbi su mogli da dobiju najmanje kulturnu autonomiju sa pametnom politikom a dugoročno i više od toga ali na silu nije išlo nikako.

A tu ti griješiš. z;)

Obećana je kulturna autonomija od strane onih koji glasovito viču da 'Srbi više neće biti važni u Hrvatskoj' i koji ih ohrabruju da odlaze iz RH. Što se tiče tijela pripremanih za tobožnju izradu i o(d)branu te kulturne autonomije (što je u pitanju bilo samo - pare sebi u džep), a mislim na radnu grupu, s realne tačke gledišta to je u najmanju ruku smiješno. Mislim, možda nekim Hrvatu ispadnu Srbi ludi što ne žele da se njihovim pitanjima tiču kvazi-Ustaše tipa V. Šeksa, koje su glasno vikale da Srba više neće biti u Hrvatskoj; pravo je pitanje da li bi povjerili pitanje kulturne autonomije Hrvata u Vojvodini, tj. Srbiji, ljudima kao što je recimo V. Šešelj...

Što se tiče tobožnjih garancija o manjinskim pravima, posebnih ukaza i zakona koji se tiču odgovarajuće nacionalne manjine u pitanju - ništa to nije drukčije od onoga što je Slobodan Milošević sa svojim radnim timovima donosio za kosovske Albance...

Back