STA SE CITA, NARODE?!

• Začetnik teme Začetnik teme bibiz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Оно што би свака кућа овог неписменог народа морала да има јесте Иван Клајн, Речник језичких недоумица. Има 200 стр. и није скупа.

не знам да ли сте гледали ''Као код куће'' на Б92, 10/10 анкетираних пише самном :confused:

DOKONI UM:
Probaj malko i gramatiku pored Dostojevskog...
"Čak šta više" je pogrešno rečeno, pleonazam ...
"Šta više" je dovoljno :idea:

Hmmm. nije CAK, nego je cas... e sad to cas....
je ispalo, zato sto sam zurila dole da prepisujem leksikologiju, jer imam neki test u cetvrtak;
a ostale greske, kojih je KANDA bilo....
razlog je to sto su mi prsti brzi od pameti, a tastatura nije moje omiljeno
SREDSTVO kojim pisem, vise volim papir i olovku, jer sam brzopleta...
Sve radim brzo, a sto je brzo to je i.................. .

U sarenoj strani sam kopirao jedan clanak ........:

u kojem , jedan lik ( koji je studirao, diplomirao i doktorirao ) zavrsio sve i svasta na knjizevnosti , i na kraju nije bas bio siguran da je pismen ?

Zar vi mislite da jeste ? ( koliko )

nesons:

u kojem , jedan lik ( koji je studirao, diplomirao i doktorirao ) zavrsio sve i svasta na knjizevnosti , i na kraju nije bas bio siguran da je pismen ?

Ја знам неписмене професоре српског језика и врло писмене људе чије занимање нема везе са језиком.

Тај лик ког помињеш има сасвим разумљиву дилему, јер тешко да ико може да зна баш сва правила писмености, а на крају крајева, постоје и изузеци. То је потпуно нормална појава кад се неко посвети до детаља некој тематици - тек тада види колико рупа у знању има. Само површни људи могу да мисле да све знају.

nesons:

Bravo! Naravno da nismo. Pa, covek se uci dok je ziv.... Sto te vise bombarduju sa nekim pravilima, vise pazis, a sto vise pazis- vise gresis. Nekada oko nekih reci, (pravopisa )uopste nisi imao nedoumicu, i nekako si to intuitivno pravilno izgovarao(pisao) a posle kada se od tebe ocekuje da ne pravis greske, i kada ti je glava puna raznih podataka, cesto nepotrebnih... SHVATIS koliko malo znas!!!

storm cloud:
Ја знам неписмене професоре српског језика и врло писмене људе чије занимање нема везе са језиком. [/B] Тај лик ког помињеш има сасвим разумљиву дилему, јер тешко да ико може да зна баш сва правила писмености, а на крају крајева, постоје и изузеци. То је потпуно нормална појава кад се неко посвети до детаља некој тематици - тек тада види колико рупа у знању има. Само површни људи могу да мисле да све знају.

Zanimanje i pismenost ne moraju da imaju veze jedno sa drugim!
Fakultete zavrsavaju razni, pogotovo na smeru 'Srpski jezik i knjizevnost'. :x
Pa i ove ozbiljnije fakultete- tipa PMF. Zavrsi ga, a kad ga zagrebes on samo zna ono sto je MORAO da zna- nista vise i manje... Da ne govorim koliko je knjiga u zivotu procitao... E da, knjige... tu smo stali... Nije tema o pismenosti. Nek neko otvori drugu temu na tu TEMU :wink: :roll:

storm cloud:
Ја знам неписмене професоре српског језика и врло писмене људе чије занимање нема везе са језиком.

Тај лик ког помињеш има сасвим разумљиву дилему, јер тешко да ико може да зна баш сва правила писмености, а на крају крајева, постоје и изузеци. То је потпуно нормална појава кад се неко посвети до детаља некој тематици - тек тада види колико рупа у знању има. Само површни људи могу да мисле да све знају.

konacno da se i mi u necemu slozimo na ovom forumu ;)

Glavni:
kad moj drug koji je bio dovoljan zavrsava fask a neki dvojica drugara pitala su me da im nadjem bubice za prisluskivanje za koje se stave na telefon

Jel to onda "dovoljno" da neko položi kolokvijum ?
Ti stalno imaš neke događaje koji izlaze it realnosti Molderu...
Tip u suprotnog smera...
bubice...
"Sedi-dovoljan - DVA" završava fax...

nsbee:
била! :razz: али, авај, овде све што није Неђа (јбг UW :lol: ) или Лиман мора да пропадне!
Ja to "Nedja" upste ne kontam. :shock: Jel to reklama za neku emisiju ili sta?! Pomisljam cak i da izbacim TV iz sobe, :twisted: ne mogu vise, smucio mi se.... Sta se nudi: film izmedju reklama, :shock: glupe politicke emisije, :?: pateticno Sve ze ljubav... :cry: brrrrr i naravno Spanski vriskavci........... :mad: dole TV! Zivele knjige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back