Šta sam danas shvatio ?

I to da smo mi Srbi slabići sam odavno shvatio,
al' ništa preduzeo nisam.
Nas mož' da prca ko 'oće, pa čak i glupi kerovi.
Čik da zucnemo koju !
O'ma nas proglase za zaostale i netrpeljive, homofobične i nepoželjne u eu, auuu šta nas snađe !

Alo braćo,
pa decu nam psi rastrzavaju,
ako to nije razlog da uzmemo puške i potamanimo zveri,
ja ne znam šta treba da se desi da izađemo iz strašne defanzive !?

Evo, pogledajte šta se desilo ( šta se konstantno dešava !!! )
u zemlji Srbiji :

03.11.2012.
KURIR

Ispovest devojčice koju su umalo rastrgli psi
- Mislila sam da će mi psi otkinuti nogu -

Čopor pasa lutalica izujedao devojčicu, spasla je rođaka

devojcica-aleksandra-s-psi-napad-rastrgli-.jpg

Lajali su i krenuli prema meni.
Učinilo mi se da samo hoće da se igraju, ali počeli su da me grizu i vuku,
ispričala je za Kurir povređena Aleksandra S. (7)

- Je l’ sam ja to u košmaru?
- Vraćala sam se sama iz škole preko livade i iznenada čula glasan lavež.
Okrenula sam se da vidim gde su psi i ugledala ih kako trče prema meni.
Stala sam jer sam mislila da hoće da se igramo, ali oni su me oborili i počeli da me grizu po nogama!
Vukli su me i grebali po leđima. Mnogo sam se uplašila i počela da plačem, mislila sam da će mi otkinuti nogu...

Ovo je juče za Kurir ispričala sedmogodišnja Aleksandra S. iz Valjeva, koju je napao čopor pasa lutalica i izujedao je po celom telu!
Devojčica ima desetine ujeda, kao i ogrebotine po leđima, nogama, rukama i iza uveta.

- Imam zavoje na nogama, pa ne mogu da vam pokažem ožiljke.
Mnogo me je bolelo i curila mi je krv, ali sad me samo svrbi.
Tata mi je rekao da je sklonio te kuce i da me više nikad neće ujesti
- kaže devojčica, koja se od zadobijenih povreda oporavlja u valjevskoj dečjoj bolnici.

Kuma Nataša Tomić, koja živi u blizini :

- Kad sam čula lavež, izašla sam iz dvorišta i videla da je pet ogromnih pasa okružilo dete, koje je vrištalo: „Upomoć, upomoć!“
Počela sam da gađam životinje kamenjem, ali one nisu ispuštale Aleksandru iz čeljusti!
Neprestano su režale... Vukle su je 30 metara i prava je sreća da je dete uopšte ostalo živo
- kaže Nataša.

Aleksandru je od sigurne smrti spasao njen kumić Filip (10), koji je čuo galamu.

- Uzeo sam dve motke i njima udarao kučiće. Aleksandra je ležala pocepana i krvava.

Rekla mi je: „Šta je ovo? Je l’ sam ja sad u košmaru?“ - opisao je Filip.

Jasmina S., Aleksandrina majka, kaže da je njena ćerka pretrpela veliki šok.

- Srećom, sad se uspešno oporavlja.
Suprug i ja ćemo podneti prijavu čim budemo sigurni da se Aleksandra potpuno oporavila
- kaže Jasmina.

Milionske odštete

Iz gradskog budžeta u Valjevu godišnje se isplaćuju milionske odštete zbog ujeda pasa lutalica, potvrđeno je u gradskoj upravi.
Za devet meseci 2012. isplaćeno je 4,6 miliona dinara, za 2011. isplaćeno je 6,5 miliona dinara, a u 2010. obeštećenja su iznosila 5,2 miliona dinara!

Jedini put do škole

Nataša Tomić kaže da je livada na kojoj su psi napali Aleksandru jedini put do OŠ „Desanka Maksimović“.

- Preko te livade idu sva deca iz valjevskog Novog naselja i mi smo pisali peticije da se taj put osvetli i da se napravi staza, ali niko nije reagovao
- kaže Nataša.

Izgleda da mi je naišao neki "eureka period",
pa evo šta sam i danas shvatio.

Pre par dana sam prestao da jedem posle smrkavanja.
( imam višak kilograma )

Samo prvo veče sam imao apstinentsku krizu "još ovaj put",
već sledećih večeri je bilo jednostavno.
Oko 22h popijem nezaslađen čaj ( bilo koji )
i oko 24h odem na spavanje bez problema.

Znači peti dnevni obrok oko 19h i tačka.

Shvatio sam dakle da je prvih 24 časa kriza, posle je lako ..

Nisam bash shvatio, vishe sam po prvi put neshto osetio, i ne danas vetj pre 2 dana. Po prvi put sam osetio sram i stid, ok sramio sam se i stideo sam se al onako na sitno pred devojkom il shto sam neshto lupio u drushtvu al na ovoj skali nikada. Napravio sam kompletnu budalu od sebe na nekoj svadbi i vetj 3 dana me proganja uzhasno osetjanje stida, ne mogu da se opasuljim uoptje. Sad mi je jasno shta osetja neko ko se pijan izblamirao, nije to tako loshe, mislim ako nishta drugo a ono proshirio sam spektar svojih emocija, al moram da uputim pismeno izvinjenje mladi, nekako mi zbog nje najkrivlje.

Nisam bash shvatio, vishe sam po prvi put neshto osetio, i ne danas vetj pre 2 dana. Po prvi put sam osetio sram i stid, ok sramio sam se i stideo sam se al onako na sitno pred devojkom il shto sam neshto lupio u drushtvu al na ovoj skali nikada. Napravio sam kompletnu budalu od sebe na nekoj svadbi i vetj 3 dana me proganja uzhasno osetjanje stida, ne mogu da se opasuljim uoptje. Sad mi je jasno shta osetja neko ko se pijan izblamirao, nije to tako loshe, mislim ako nishta drugo a ono proshirio sam spektar svojih emocija, al moram da uputim pismeno izvinjenje mladi, nekako mi zbog nje najkrivlje.

Odavno sam shvatio, a evo danas ću i izneti.

Rijalitije treba prikazivati u osnovnim školama !
Da, da !
Naročito izabrane ( znači odloženo ),
evo recimo ovaj sadašnji VIP Veliki brat 2013.

Svaka devojčica treba da vidi kako jedna Ava Karabatić pravi budalu od sebe.
Blamira ne samo svoju porodicu, već ceo ženski, pa i ljudski rod !

Uopšte nisam moralista,
smatram da sve može da se uradi i javno,
da se zevne, prdne, opsuje, sexa ..!
Ali da se to uradi na prihvatljiv način.

Kakav je to prihvatljiv način ?
Pa opušten !

Setimo se, životinje sve rade javno
i kada ih gledamo nema tu ništa ružno, zar ne ?

“Do not pursue what is illusory - property and position: all that is gained at the expense of your nerves decade after decade and can be confiscated in one fell night. Live with a steady superiority over life - don't be afraid of misfortune, and do not yearn after happiness; it is after all, all the same: the bitter doesn't last forever, and the sweet never fills the cup to overflowing. ”
― Aleksandr Solzhenitsyn:rumenko:

Iako se uglavnom ne slažemo u raspravama ne mogu da ostanem ravnodušna na ovakvo sopstveno preispitivanje.

To mogu samo jaki ljudi.Repka :)

Danas sam shvatio da smo svi dobili po parče sreće,
a niko celu.

One koji su više razočarani onim što nemaju,
nego oduševljeni onim što imaju
nazivamo
gubitnici,
nesrećnici,
luzeri,
pesimisti,
paćenici ..

One koji su nesvesni onoga što nemaju,
a uživaju u onom parčetu sreće koji su dobili
nazivamo
srećnici,
pobednici,
optimisti ..

Ja ću na ovoj temi da pratim svoj spoznajni razvoj ( jel' se to tako zove ? )
Izvol'te, pridružite mi se :hvala:

Prvo,naslov teme ti je los,jer nije konkretan.Mogao si napisati da si shvato da nisi platio neki racun!? Dalje,treba misliti da zaista nemamo sve,ali da srecu mozemo potpunu da sticemo i bez droge,stavom...

Danas sam shvatila da treba ziveti kao da sutra nece te biti, samo tako ces proziveti svaki trenutak maksimalno.

Ovo za većinu ljudi nije baš moguće jer smo tokom dana pod pritiskom da radimo ono za šta smatramo da je dugoročno najkorisnije a ne ono što bi trenutno najviše želeli.

Kada ne bi postojalo sutra ili kad bi ostalo još npr mesec dana, većina ljudi ne bi išla na posao ili u školu nego bi drugačije provodila dan ali ako
želimo da živimo još jedan duži period onda smatramo da moramo.

Back