Sta sa musakom?

Има ствари које се не могу оставити за сутра. Ја баш волим да вечерам оно што је остало од ручка, шта фали.
Pa upravo o tome se radi. Ti baš voliš da večeraš ostatak od ručka, ja se užasavam ideje da u razmaku od nekoliko sati dva puta jedem isto, ali te ne napadam zbog toga niti se krstim i iščuđavam, a ne vidim ni da drugi to rade...

Poslednja izmena:
Pa upravo o tome se radi. Ti baš voliš da večeraš ostatak od ručka, ja se užasavam ideje da u razmaku od nekoliko sati dva puta jedem isto, ali te ne napadam zbog toga niti se krstim i iščuđavam, a ne vidim ni da drigi to rade...

Наравно да се ишчуђавам остављању мусаке за сутра. То као да остављаш јаје на око за сутра, ужас.

Наравно да се ишчуђавам остављању мусаке за сутра. То као да остављаш јаје на око за сутра, ужас.
Ok, iščudila si se, dovoljno je, shvatili smo tvoj stav.
A sad zamisli, spremiš musaku za svoju porodicu, jedan ukućanin jede na poslu jer je kolega častio ručkom povodom rođenja deteta, drugi ukućanin dobije stomačni virus, treći ostane neplanirano duže i ne dođe za ručak. Hoćeš li da baciš celu musaku, da jedeš sama dok ne pojedeš ili da ostaviš za sutra?

Ok, iščudila si se, dovoljno je, shvatili smo tvoj stav.
A sad zamisli, spremiš musaku za svoju porodicu, jedan ukućanin jede na poslu jer je kolega častio ručkom povodom rođenja deteta, drugi ukućanin dobije stomačni virus, treći ostane neplanirano duže i ne dođe za ručak. Hoćeš li da baciš celu musaku, da jedeš sama dok ne pojedeš ili da ostaviš za sutra?

То се не догађа.

Verujem, valjda jedu dok ne nestane, šta će.
Kod mene se događa svašta, iskreno i ne trudim se da sve kontrolišem. Ako ostane, podgrejem i gotovo.

Код мене се планира. Ако тог дана неко има друге планове нпр муж на путу или шта ја знам, мусака се НЕ ПРАВИ.

Код мене се планира. Ако тог дана неко има друге планове нпр муж на путу или шта ја знам, мусака се НЕ ПРАВИ.
Ne možeš sve da planiraš, postoje neplanirane i nepredvidive stvari. Nešto se desi iznenada, kao stomačni virus, na pr. ali ok ako se to kod tebe ne dešava, poštujem. Završimo ovu priču, ti ne greješ, neki grejemo musaku i to je to.

Jbte, jel čitaš ti uopšte ili se držiš svoga i gotovo?
Ako ostane musaka, podgrejaću. Kod mene se podgreva. Neću da bacim, niti da nekog teram da jede na silu, ostaviću. I šta ćemo sad? Čemu tvoja tačka?

Ало бре, не кажем то ја, то можеш прочитати на свим могућим сајтовима шта се подгрева а шта не.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2016&mm=10&dd=06&nav_id=1184695

Joj bre,i ovakva tema o musaki mora da sadrzi pametovanje i sviranje......
Nista musaki ne fali ni sutra,ja je specijalno pravim za dva dana,nekad ako nisam tu pojedem i treci dan,ne umreh jos.
Jedino sto ja kad pravim musaku,trudim se da mleveno meso ne bude cisto od buta nego od nekog prosaranog komada,i nalivam vise vode da i kad je gotova ostane malo.
Sutradan je prelijem necim,zaviso od raspolozenja, voda,mleko+voda,mleko+pavlaka, i podgrejem na slabijoj temperaturi u rerni ili mikrotalasnoj.
Postavljacu teme savet-slobodno sipaj vodu u musaku,nece da je upropasti a pomoci ce da se krompir ravnomerno probari/ispece.

Ало бре, не кажем то ја, то можеш прочитати на свим могућим сајтовима шта се подгрева а шта не.
Alo bre? :lol:
Ne čitam sajtove za kuvanje, ako mi ostane musaka, podgrejem je, a sajtovi i oni koji slepo veruju onome što pročitaju neka jedu dok ne pojedu ili neka bace, šta ću im ja....

Боже ме сачувај и саклони.
Evo ti i smajli da imaš:
krsta-php.gif
.

Joj bre,i ovakva tema o musaki mora da sadrzi pametovanje i sviranje......
Nista musaki ne fali ni sutra,ja je specijalno pravim za dva dana,nekad ako nisam tu pojedem i treci dan,ne umreh jos.
Jedino sto ja kad pravim musaku,trudim se da mleveno meso ne bude cisto od buta nego od nekog prosaranog komada,i nalivam vise vode da i kad je gotova ostane malo.
Sutradan je prelijem necim,zaviso od raspolozenja, voda,mleko+voda,mleko+pavlaka, i podgrejem na slabijoj temperaturi u rerni ili mikrotalasnoj.
Postavljacu teme savet-slobodno sipaj vodu u musaku,nece da je upropasti a pomoci ce da se krompir ravnomerno probari/ispece.

:mrgreen:

Vala baš.
Prosto čovek izgubi volju da bilo šta napiše.
Što se tiče mene, ne izgaram da baš pišem u Kulinarstvu, a ignorisanjem i pametovanjem oterana pre mnogo godina, uz pokušaje da ponovo ponešto i napišem.

Valjda nije bilo video recepata na Jutjubu, a ko šiša iskustvo :malav:

Back