- Poruka
- 29.534
Bas bih volela da vidim samo jedan na planeti zemlji kad bi svako bio sto posto iskren sa svakim. Apokalipsa![]()
da

Bas bih volela da vidim samo jedan na planeti zemlji kad bi svako bio sto posto iskren sa svakim. Apokalipsa![]()
Mislim da si bespotrebno prepotentan, sto ja tebe ne bih razumela? Samo ne delim tvoje misljenje i kraj..
Danas svaka shusha glumi filozofa..
Ljudi, čast izuzecima, nisu vidoviti. Većini se ljudi najveći broj stvari mora reći otvoreno, i bez zadrške; pogotovo jer čak i to uglavnom omane. Ali ponekad iskrenost ne duguješ samo sebi, već i drugima.
Otvorenost između ljudi voljnih da sarađuju rešenje je misterije ljudskih odnosa.
Naglašavam: voljnih da sarađuju.
Da se vratim na pocetno pitanje iz teme, a vrlo je jednostavan odgovor.
Ono sto osecas da bi trebalo da podelis sa partnerom, i da bi on trebalo da zna, to mu i kazes..
Dobro mi znamo i osecamo razliku izmedju ova 2 slucaja : kad nesto namerno precutimo ili ulepsamo, znajuci da ce mozda da smeta partneru
i kad smo totalno nesvesno nesto precutali jer nam nije ni kraj pameti, niti je iole vazno za tu vezu
U prvom slucaju je laz, u drugom ne.
Evo, ono sto ja moram da kazem, a da ne precutim, je sledece:
Toliko mi ide na ganglije sto je dasa iznad na stalnoj poternici.
Takodje sto ne moze ni sam da se otme porivu da zaklopi nekoga na nivou koji moze da pojmi poklopljenost.
Sve u svemu, brate, odluci se za jedan oblik pojavljivanja, ignorisi iritaciju, gaji stimulaciju, i nauci da ucutis kad vidis da nemas kome da pricas.
Stvarno, ortacki ti kazem. Napravi otklon od situacije.![]()
jel' ti ide na ganglije? ono, bas ti ide? toliko potresa da ne mozes da spavas zbog dase i imas kosmare?
satro novih tek ispilelih nikova koji sa 10 puta manje postova no dasa sto ih ima daju savete
dasa kad pise neki post ima tacnu i preciznu ciljnu grupu
Ooo, evo jos prilike za pokaznu vezbu kako nesto treba reci jer se iskrenost isplati na duze staze.
Jok, prsti mi bela staza za to. Samo mi se svidja genijalnost izrecenog, iako znam da je crpis iz "suck my balls" (sa vestim pricuvnim "untill I tell you so") stava. Briga me na kom si krstaskom pohodu; jednostavno hocu da citam sta imas da napises.
E, ovde se isprdje bespotrebno, al' to nece promeniti moj potvrdni stav (iako tebi, naravno, nije potrebna potvrda; zato se i ne boris protiv icega) u odnosu na tebe.
I, da, gresis u proceni autenticnosti, tek da znas.
Onda sublimiraj, ali preciziraj. Rejtuj post da se zna koja ciljna grupa ne bi trebalo da ga cita.
tesko da lazov u povoju moze lazova u razvoju nauciti laznoj iskrenosti tipa lazem da biste mi verovali jer sam iskren
oma si se uvatio od svih izrecenih stvari u postu za karakternu definiciju postavljaca
tako nov i zelen a sve o svakom ovde zna
uvlakacki egoisticni moron
nije svirao tebi sms u 5 ujutro vec meni...a zasto je svirao i od koga je svirao mozes samo da naslucujes
Hajd' kad si vec podlozan da te malo prodzaram.![]()
Laz i istina su suprotnosti. Iskrena moze biti i laz.
Naravno. Ionako ti je to pecaljka bila, na koju si se sam upecao, a da nisi ni primetio.![]()
Vidim krajickom oka sta se desava, dovoljno da mogu da prepoznam pojavu. Nikakva posebna mudrost nije potrebna.
Egoisticnim moronima je to svakako potrebno, ali si pogresno procenio dobru nameru.
Da l' da ti kazem nesto od cega ces da prsnes kontajuci ko sam ja, ili da te ostavim da sam sebe omlatis...![]()
los ti je mamac
Mislim da si bespotrebno prepotentan, sto ja tebe ne bih razumela? Samo ne delim tvoje misljenje i kraj..
Danas svaka shusha glumi filozofa..
Možda tema nije za ovaj pdf, mada ja mislim da jeste...
E, ovako... nađete se u situaciji da želite da budete iskreni i da vam se ta iskrenost olupa o glavu. Onda razmišljate kako je možda pametnije bilo prećutati. I sledeći put tako i uradite.
Ali, recimo da se istrtljate, pa kažete da ste i šta ste prećutali, a to ste uradili da bi nekoga poštedeli nerviranja, ili sebe poštedeli kritike.
Recimo i da kažete zato što mislite da trebate da budete iskreni. I trebate, ali vas je iskustvo x puta ošinulo po nosu.
I ma šta vi ksnije rekli, ili ne rekli, uradili, ili jok, priznali, ili jok... ostaće sumnja da ste prećutali. Za neke je ovo isto što i laž. Ne mislim da jeste, ali vodi ka tome, tačnije može da se iskomlikuje i budete naterani i da slažete.
Podvlačim da prvobitna namera nije ni laž, ni prećutkivanje, ali ne sme da bude ni iskrenost po svaku cenu... jer može biti iskorišćena protiv vas.
Različite su reakcije, verovatno zavisi i od odnosa, ali nikada nisam umela da razgraničim šta, kome i u kom trenutku treba reći. I da li uopšte treba reći. I ako treba, na koji način... a opet, da nekome ne budeš isti kao taj od koga imaš nameru da ga poštediš?