Sta predstavlja podznak i koliko je bitan?

• Začetnik teme Začetnik teme LEPA JARICA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ocigledno je da trazis raspravu iz samo tebi poznatih razloga. Svako dobro.
Можда сам био мало прекији, имајући у виду нашу историју. :) Свима нам дође моменат.

Драго ми је да није спорена поента о (временских) 15 секунди разлике и о томе да астролози преферирају различите системе. На овим географским ширинама малтене сви раде. Негде око полова већ настаје проблем.

Naziv kuce koristili su stari astrolozi. Pravilan naziv je polje.
Могуће је да речи "system" нема у целом опусу Вилијема Лилија. А код њега нису ни терминологија ни писменост оно што (сасвим) ваља, већ астрологија. Зато бих се осврнуо на његово умеће а употребио софистициранију терминологију.

Код нас је поље је равноправан појам. Нема сагласности о терминолошкој примени само једног израза.

ne bih se složila za ženski asc/strelac... na konto 'momenta'
ne znam kako ranije nisam videla... :mrgreen:
muškarac koji uzme usisivač u ruke (kao definicija psiho profila dotičnog mužjaka), koga mogu da slomim i manipulišem njime pre svega nije muškarac.
pokušavam da slomim i da vodim glavnu reč, a ako uspem, ne da nisam srećna, nego ću tražiti drugog... ako mi to ne dozvoli, našla sam čoveka svog života. možda bi ova definicija ž.asc strelca bila preciznija. ili sve ovo nije uslovljeno položajem asc. :)

muškarac koji uzme usisivač u ruke (kao definicija psiho profila dotičnog mužjaka), koga mogu da slomim i manipulišem njime pre svega nije muškarac.
pokušavam da slomim i da vodim glavnu reč, a ako uspem, ne da nisam srećna, nego ću tražiti drugog...
И даље ви користите термине из животињског света...

P.S.
Јаа ти верујем. :p

ASCEDENT- znak koji se dize na Istoku u casu rodjenja

Upliv je presudan prvih pet minuta ali sa naglim opadanjem traje citav sat. Ako je na Istoku izlazio na 25 Bika upliv ce trajati do 5 stepeni Blizanaca i covek ce nositi pecat oba znaka podjednako. Ako izlazi na 28 Bika upliv Blizanaca ce biti premocan.

93034537.png

Ја се слажем да је прича о "првих пет минута" легит. Ипак, то и даље не измешта Asc нити се може рећи да је Asc на почетку следећег знака кад није.

А то је овде било и питање. Пошто се слажемо да је и време непрецизно (ај на конто закашњења), онда мање од 15 секунди у јарцу инсистира на могућности (у ствари, вришти за њом :lol: ) да се Asc постави крај стрелца.

Зашто је то битно? Некима вероватно и није. Ја рекох да нпр. најстарији постојећи систем кућа разликује појам Asc и врха прве куће и да у овом конкретном (под)случају прва кућа бива цели знак стрелца. Лично тај систем не користим, али знам да га неки астролози користе или су га користили у скорије време. Задњи пут кад чух нешта од њих, нервирали су ме како и "на мени тај систем изгледа ради". Ал` ово није расправа о томе шта појединцима ради, већ треба девојци пружити тачну информацију, па нека јој тумачи ко како хоће.

А и није само реч и систему. Међу онима који практикују ТА такође може да важи да конјукција не ради уколико су објекти у различитим знацима. Тако би се могло десити да неко негира транзит неке планете над Asc уколико је она већ прешла у следећи знак. Мени доста.

podznak je bitan mozda kad zadjes u godine mada se nikad nisam osecao ni ko ovan a jos manje ko skoprija ali nazalost oba znak citam ko otvorenu knjigu jer manifestacije su im svima rekao bih tipske. mozda me jedino jarac kao znak intrigira jer su krajnosti, bas kod zena... ili je nesto savrseno ili nesto sto ne mogu ocima da vidim :lol:

Ja sam se uvek osećala ko jarac :mrgreen:.

Nešto kasnije sam se počela osećat ko škorpija.

Mada mislim - mada možda grešim - da su svi znaci (manifasticije?) tipski ionako. Šta znam, strelci koje ne moš pohvatat ni za glavu ni za rep; i vodolije koje mogu volet samo njihove mame i mazohisti; i lavovi koje ne vole ni njihove mame. :mrgreen: Etc, etc.

Meni su rekli - licenciran astrolog beše, šta god to značilo :mrgreen: - kako je jarac superioran znak nad ostalima; mada sam se prestala klet u tu izjavu kad sam saznala da je licencirani bio jarac, takođe. S druge strane, bilo je to nešto što sam taman mogla očekivat od jarca, na neki način. Mislim reć, ne toliko transparentan, ali za oči koje znaju da gledaju. Kod mnogih jarčeva sam našla tipske osobine, i, veruj mi na reč ako hoćeš; većinu (osobina, mislim) ne bi mogao očima da vidiš.

Meni ne smeta. Ako uzmem ko premisu da verujem u astrologiju, i u svoj znak; onda moram reći da sam u njemu našla najveći broj stvari koje me karakterišu. Mada to može biti i autosugestija, naravno. Kad bih imala slobodu odlučivanja, ko što je nemam; bila bih lažljivac ako bih tvrdila da postoji ijedan drugi znak koji mi je više nalik. I to je nešto što mi je uvek tako izgledalo, od malih nogu.

Škorpija je došla kasnije. :mrgreen:

Nisam joj se obradovala, mada u to vreme nisam ni znala da se o škorpiji radi.

pa lepo... ja sam se dugo zahebavao po forumima da sam ovan/blizanac jer niko nije verovo da sam rodjen u londri posto je tad na pdf-u politika bio anatagonizam prema anglosaksoncima :lol: onda mi to uslo u krv i poceo sam da se uljljukavam u tu kombinaciju ali mi se odskora smucila kad sam dobijao sinastrije i jos milion stvari a nijedna nije imala veze sa mozgom i naravno sa mnom... elem... jarac, kazem zato sto poznajem jednu zenu koja je stvarno fascinantna kao covek i zadrzala je onaj fini diskretni pravi zenski sarm i lepotu, odmerenost, vaspitanje i uctivost a sa druge strane pleni svojom nenemetljivoscu i pre svega neznoscu, sto danas malo zena smatra za nesto rogobatno jer sve zele da budu amazonke :lol:

onda sam isto igrom slucaja upoznao jednu devojku koja je isto bila jarac/jarac moz misliti :lol: i koja je imala toliko osobina koje su me nervirale da nisam jednostavno mogao da uopste budem u njenom drustvu ni minuta. to je ono sto pricam o znacima... onako laicki, jer astrologija je ozbiljna stvar dok se proucava i dok se ima distanca prema onome sta u njoj pise... kad se u to pocne verovati, e onda tu nastaju veliki problemi.

napisao sam ranije jedan tekst o skorpijama i svi mi rekose kao sam bio precizan ko svajacarska chuka :lol: pa normalno da sam bio precizan jer znam sebe bolje no drugi sto me znaju... zato mi se ovde najvise i svidjaju skorpije i njih volim da maltretiram... na kraju je i kojatkin shvatio sta je posredi pa smo postali drugari bez zle krvi :lol:

sustina je u prepoznavanju u svemu pa i u najgorem...

Poslednja izmena:
Ne znam kako će ovo zvučati - ili možda znam, al glumim ludilo - ali najviše volim svoje najgore.

Izgleda šašavo, al mene glava više ne boli. :mrgreen:

prva stepenica ka shvatanju onoga sta si ispod dosadnog i smornog svesnog dela sebe od koga os da pobegnes.

podznak nam samo da spoljnu manifestaciju sa kojom krecemo u tu vrstu preispitivanja

Back