Sta predstavlja podznak i koliko je bitan?

• Začetnik teme Začetnik teme LEPA JARICA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mora ni to da bude posledica Neptuna. Tom logikom bi i moji roditelji morali da se bave nekim Neptunovskim poslom, a ne bave se (čak ni blizu). Zatvorene isntitucije, bolnice, psihijatrije su stvar 12-e i 6-e kuće. Ako ti je signifikator karijere u jednoj od ove dve kuće ili je povezan sa vladarom ovih kuća to isto može da da povezanost sa tim poslovima.

17' je već spaljenost.

Хм, шта знам, колико наилазим, граница је по неким изворима 17'. [1]

Вредно је напомене да све што је око границе, била она 16', 17' или 30', у ствари натеже значење казимија. У астрологији се ствари по правилу (које може да има тврђих и блажих изузетака) одвијају континуално. Тако да би прави казими био 0". А остало би били прелази (изабрати према афинитету):

1) од тачног казимија ка спаљености, односно
2) од тачног казимија до момента када спаљеност превазилази његов утицај

[1] - http://www.astrologyweekly.com/dictionary/cazimi.php

Granica za kazimi je polovina prividnog sunčevog diska čiji prečnik varira od 31,6'-32,7'. Polovina od toga bi bilo 15,8'-16,35', u svakom slučaju manje od 17' (16' je uzeto kao neka srednja vrednost).

I moram da se ispravim, medicina spada pod signifikaciju Marsa, ne Venere. :)

Poslednja izmena:
Хм, шта знам, колико наилазим, граница је по неким изворима 17'. [1]

Вредно је напомене да све што је око границе, била она 16', 17' или 30', у ствари натеже значење казимија. У астрологији се ствари по правилу (које може да има тврђих и блажих изузетака) одвијају континуално. Тако да би прави казими био 0". А остало би били прелази (изабрати према афинитету):

1) од тачног казимија ка спаљености, односно
2) од тачног казимија до момента када спаљеност превазилази његов утицај

[1] - http://www.astrologyweekly.com/dictionary/cazimi.php

I ja sam naisla na 17 minuta kao granicu. Pre ce biti da mi je Neptun kazimi nego spaljen jer je zaista previse simbolike za jednu spaljenu planetu.
E da napisem smer koji tacno studiram i sta sam odabrala za svoj poziv, kako bi slika bila kompletnija...
bolesti zavisnosti

Да ли умеш да препознаш разне супстанце по мирису и укусу? :mrgreen: Ја познавао једну жену што је радила са том класом болесника, па је хватала сестре на ганџи. :hahaha:

Што се казимија тиче, ако Улти нешто онакво каже, ја му верујем. Човек је сигурно више од мене копао по литератури, а и објашњење му штима.

Ima svakako jos pokazatelja za medicinu, naravno, ni ja ne mislim da je samo od jedne planete, ali je cinjenica da je osetna. Pogotovo sto ta konjukcija najblize aspektuje ascendent, pa to onda postaje stvar na koju svakako treba obratiti paznju u natalu.
Sad mi nije jasno kako zavisnost moze biti pod vladavinom marsa, psihoaktivne supstance su beg od realnosti, povezuju se cesto sa osecajem inferiornosti, anksioznosti, depresije, psiholoski profil tih osoba je da su preosetljive, netolerantne na frustraciju, idealisti, kako sve to moze da sombolise jedna snazna planeta mars?
@Miso, ne znam po ukusu, nisam nikad bila u kontaktu s tim, mozda po mirisu, ali svakako znam fizicki da prepoznam osobu koja je u tom stanju, mada to i vi laici znate :lol: Mi kopamo dublje po njihovoj licnosti, mnogo stvari se ispod toga krije, mnogo psihickih i porodicnih problema.

Ja sam vodolija - vaga, podznak bi trebalo da je ono kako te drugi vide..
Za mene svi misle da sam skorpija ili u znaku ili u podznaku, kada kazem da sam vodolija-vaga, to je baaas iznenadjenje... :( ne znam zasto, cak ni fizicki ne izgledam kao neko ko bi mogao biti skorpija.... a tek da ne pricam o naravi....

Mozda imas pluton u prvoj kuci pa odajes utisak skorpije?

Joj ali ja nisam autoritet uopšte :D
Istina je da imam nešto od jarca ali mislim da je kod mene u pitanju ona saturnovska ukočenost.
Često, pri prvom kontaktu s ljudima izgledam kao previše oprezna, ukočena, stidljiva...to su mi dosta puta rekli:)
A biti sam totalna blesača....samo kadse oslobodim:lol:
No istina je da sam ja oduvek priželjkivala autoritet i mnogo mi je bitno da ostavim utisam osobe koja će da izazove neku vrstu strahopoštovanja a uvek tražim da me poštuju, to mi je najbitnije u odnosima s ljudima - sve je to pojačano i Mo u Lavu) ali moramo uzeti u obzir da je Sa u 1 polju i kompleks, osećaj nesigurnosti pa koči realizaciju te mogućnosti.

I pitaj zašto misle da si škorpija, šta ih navodi na to tačno..pa možda uz pogleda na kartu dođemo do rešenja:)

http://imageshack.us/photo/my-images/196/astro23gw01wesnaw201232.gif/

evo moje karte, nigde veze sa skorpijom....
ne znam zasto misle da sam skorpija, cak i oni koji me znaju dobro su mislili da sam sgurno ili znak ili podznak skorpija... ja sam strasno smirena osoba, sa baaaaaas visokim nivoom tolerancije, ali ne dopustam zezanje i neozbiljnost kada sam ja ozbiljna :).... burno reagujem. verbalno .....da ne pricam kada me neko izludi na sta to lici ( to je uticaj ovog mog kvadriranog marsa :)).... verujem da me zbog toga vezuju za skorpiju, mada mi ni to nisu njene osobine, pre ce biti nekog tradicionlanog znaka.... no se :)

http://imageshack.us/photo/my-images/196/astro23gw01wesnaw201232.gif/

evo moje karte, nigde veze sa skorpijom....
ne znam zasto misle da sam skorpija, cak i oni koji me znaju dobro su mislili da sam sgurno ili znak ili podznak skorpija... ja sam strasno smirena osoba, sa baaaaaas visokim nivoom tolerancije, ali ne dopustam zezanje i neozbiljnost kada sam ja ozbiljna :).... burno reagujem. verbalno .....da ne pricam kada me neko izludi na sta to lici ( to je uticaj ovog mog kvadriranog marsa :)).... verujem da me zbog toga vezuju za skorpiju, mada mi ni to nisu njene osobine, pre ce biti nekog tradicionlanog znaka.... no se :)

Mars ti skoro egzaktno(a mozda i egzaktno ako si rodjena 2-3 min kasnije) aspektuje ascendent sekstilom. Otuda to tvoje burno verbalno reagovanje koje moze da lici na skorpiju.

Ја нисам сигурна да ли сам у подзнаку девица, или пак вага. Тамо, у оним силним табелама наилазила сам на различите информације.. Пре бих рекла да сам бик/девица. Често идем из крајности у крајност. Бик је лењ - девица изузетно вредна, бик ћутљив - девица причљива и тако у круг.

Poslednja izmena:
Ti wild, npr. imas saturn u prvoj kuci i imas taj jarcevski autoritet i ozbiljnost iako nisi jarac ni znak ni podznak. Mocne su planete u prvoj kuci!
Ја бих овде урачунао самокритичност, за коју не знам до које дубине је озбиљна. :p

Koliko se prepoznajem u ovim tvojim opisima...Mrzim tu saturnovsku ukocenost, nekad sam cak i svesna da sam ukocena ali ne mogu nista.
Ееееееее, моји проблеми из детињства...

Мени се Саки толико нагазио осетљивих тачака да сам ја до његовог повратка већ г. челични.

Ја бих овде урачунао самокритичност, за коју не знам до које дубине је озбиљна. :p

Uzasna samokriticnost zapravo. Nikad nisam dovoljno dobro uradila, uvek nesto fali.
Osecaj inferiornosti takodje ide u paketu...fizicki izgled mi je slaba tacka pogotovo
Drugima tolerisem neke mane ili situacije koje sebi ne smem da dozvolim:
To je onaj princip : nije frka, svi u busu mogu da smrde al ja ne smem nikako,ako se ja oznojim to je kraj sveta .
:lol:
Neopisivo je koliko ja mrzim svog Saturna:)

Uzasna samokriticnost zapravo. Nikad nisam dovoljno dobro uradila, uvek nesto fali.
Osecaj inferiornosti takodje ide u paketu...fizicki izgled mi je slaba tacka pogotovo
Drugima tolerisem neke mane ili situacije koje sebi ne smem da dozvolim:
To je onaj princip : nije frka, svi u busu mogu da smrde al ja ne smem nikako,ako se ja oznojim to je kraj sveta .
:lol:
Neopisivo je koliko ja mrzim svog Saturna:)

Jao wild, koliko si ubola prave reci. Pa daj, vise mi je muka od toga, da drugima sve tolerisem a sebi nista. Kad neko nesto pogresi to je normalno a kad ja pogresim, onda kako sam smela to sebi da dozvolim bla, bla.
Saturn je to, aaa, meni i Sunce i Saturn u jarcu a Mesec u devici. Spoj je da se katapultiras. :lol:

Ееееееее, моји проблеми из детињства...

Мени се Саки толико нагазио осетљивих тачака да сам ја до његовог повратка већ г. челични.

Ja kad malo bolje razmislim ovaj Saki ce ceo zivot da mi prelazi preko osetljivih tacaka. Kad zavrsi ovaj kvadrat na samog sebe, ulazi u skorpiju, pa onda uskoro u osmo polje za koje kazu da je pakleno.

Jao wild, koliko si ubola prave reci. Pa daj, vise mi je muka od toga, da drugima sve tolerisem a sebi nista. Kad neko nesto pogresi to je normalno a kad ja pogresim, onda kako sam smela to sebi da dozvolim bla, bla.
Saturn je to, aaa, meni i Sunce i Saturn u jarcu a Mesec u devici. Spoj je da se katapultiras. :lol:

ajoj haha, ti bese slazes solje i kozmetiku po boji,velicini itd :lol:

Back