Шта после Вучића?

Шта ће се десити са Србијом после Вучића?

• Ukupno glasova
    38
Iz zemlje izneto više od 40 milijardi dolara
Iz Srbije je od 2004. do 2013. godine opljačkano čak 40,83 milijarde dolara jer je toliko ilegalno stečenog novca izneto iz zemlje, pokazuje najnoviji izveštaj američke organizacije "Global fajnenšel integriti", piše novosadski "Dnevnik".
Ovo je podatak objavljen od strane jedne Americke agencije. Koliko je izneto od 2000 do 2004 to sam Bog zna. Moje procene je da su zuti pokrali oko 200 milijardi
Kako 200 milijardi?! Odakle? Jesi li ti svestan koliko je to novca? Toliko novca ne postoji u Srbiji :hahaha:

Tako je. U EPS nije ulagano do DOS-a. Secam se restrikcija po deset sati dnevno. Tek je DOS obnovio EPS resurse i vratio struju Srbiji. Ti se ne secas jer si bilo mali.
Jesi ti lud? Jesi ti svestan da je DOS bio finansiran od jeuzita preko EU a uspeli da nas zaduze za sva vremena. To ni majmun ne bi uspeo, to je kao kad bih ja radio za Sorosa a ne bih imao para. To samo degenerik moze postici

Da ali uvek je u razvijenijim državama bolji.

Ja sad naslepo mogu da ti kažem da je internet bolji u Seulu nego u Havani.

Tako da bi Mišoglu, Dačo i Mračak sad imali dvojnika na dial-up vezi, da nije bilo svemoćnog Dosa.
Da nije bilo svemocnog Dosa ti bi danas da je pravde orala njivu i hranila marvu u Barajevu, a ne bi nase ukradene pare trosila na egzoticne destinacije

Da ali uvek je u razvijenijim državama bolji.

Ja sad naslepo mogu da ti kažem da je internet bolji u Seulu nego u Havani.

Tako da bi Mišoglu, Dačo i Mračak sad imali dvojnika na dial-up vezi, da nije bilo svemoćnog Dosa.
Kad sam bio u Londonu recimo video sam da je tamo 20 Mbita normalna pojava. Bas mi je bio tamo spor internet. Seul ima najbrzi internet na planeti thoguh.

Donet je i zakon o restituciji ,prvo za verske zajednice , pa onda i za sve ostale gradjane , što je naravno bila greška jer nije donesen u isto vreme . Takodje i u normalnim državama poput Poljske , Slovenije , Estonije , Češke ... koje devedesetih nisu imale nacionalsocijalizam na vlasti i koje nisu ratovale sa susedima , nego su uvodile kapitalizam , tržišnu privredu , ljudska i gradjanska prava ,lustraciju komunista i restituciju taj proces nije mnogo bolje prošao kada su u pitanju industrijska postrojenja . Jer recimo imao si pre rata neku fabriku privatnu koja je radila u jednoj hali i zapošljavala 20 radnika koji su pravili 10 ili 20 automobila ili traktora ,plugova ,gramofona ... bilo čega mesečno ,jer je tada bio taj nivo industrijalizacije , a tranziciju 50 godina kasnije ta fabrika dočeka sa 100 puta većim pogonima ,100 puta većom proizvodnjim i brojem zaposlenih jasno je da se to ne može tek tako sve djutrure vratiti predratnim vlasnicima i potomcima , iako bi imali neka prava . Recimo i Česi su kao država prodali Škodu VW -u ,a nisu je vratili predratnim vlasnicima .
Na ovoj stranici možeš da vidiš da su zemlje u tranziji restitucione zakonr usvojile odmah nakon demokratkih promena a i da se rešenja značajno razlikuju u odnosu na srpski zakon koji je donet 12 godina nakon demokratskih promena i daleko je najrestriktivnijii
http://www.restitucija.gov.rs/latinica/uporedno-zakonodavstvo.php
Niko razuman pod restiitucijom ne podrazumeva da treba da bude vraćena višestruko uvećana vrednost industrijskih preduzeća.Uostalom u Srbiji nije ni bilo toliko industrije kao u Češkoj ili Istočnoj Nemačkoj.Najveći deo oduzete imovine jeste zemljište koje je dobrim delom privatizovano u periodu do 2012 godine.Rešenja u nekim zemljama kao što je Češka etnički su motivisana zbog brojne nemačke manjine kojoj je oduzeta imovina a i dobar deo nacionalizovane imovine u dobrom delu istočne Evrpše pripadao je Jevrejima.
U Srbiji jednostavno nije postojala i ne postoji ni danas preovlađujuće raspoloženje za diskontinuitetom sa sistemom koji je postojao od 1944-1990 odnosno 2000.Vlast koja je uspostavljena 2000 na oduzetu imovinu je gledala kao na svoj dragocen resurs u smislu da privatizacijom istog dodje do novca i oduži se svojim tajkunima - stranačkim finansijerima.
Sve to nema nikave veze sa ratovima devedesetih.Od 2000 -te nema nikakvih ratova.

Jesi ti lud? Jesi ti svestan da je DOS bio finansiran od jeuzita preko EU a uspeli da nas zaduze za sva vremena. To ni majmun ne bi uspeo, to je kao kad bih ja radio za Sorosa a ne bih imao para. To samo degenerik moze postici
Hm. Prvo kakve veze ima obezbedjivanje regularne struje sa Jezuitima? Dakle DOS nam jeste obezbedio Struju.

Sto se zaduzenja tice tvoji Vucic i Dacic su podigli dug sa 12 na 24 milijarde eur. Jel i oni rade za Jezuite?

Back