Evo recimo sede naši direktni kolonijalni upravnici šefovi CIA za Balkan i njegove kolege MI6 i BND i razmatraju koga posle Vučića. Vide da je dogorelo.
Prođe ekspertska vlada , oslobode se mediji i desi se da pobedi neko iz opozicije na fer i poštenim izborima.
Da li će nam dozvoliti nekog da sredi institucije iskoreni korupciju i uvede EU ekološke standarde?
Uhapsiti lopove i kriminalce i krenuti u novu europsku budućnost skraćene Srbije.
Ili će možda ići na nekog da nastavi SNS politiku prodaje Kosova i Metohije i Rio Tinto iskopavanje litijuma a i šire?
Ili blokada izbornih rezultata kao u Rumuniji ako slučajno pobedi neko treći
Mislim da njima trenutno odgovaraju Vučić i SNS, tim pre što imaju podršku naroda. Ne verujem da im se naganja sa nekim novim nepoznatim (ili previše poznatim, a sa lošom reputacijom) političarima i minijaturnim partijama koje se među sobom glođu i svađaju i ne mogu ni da sastave vladu ili donesu ijedan zakon kako treba.
Vas ovde kad čovek čita dolazi do zaključka da je cela Srbija stala, cela Srbija je na ulicama, svi su protiv vlasti. A u realnosti se ništa skoro ne dešava. U mom gradu čak ni tokom "generalnog štrajka" niko nije štrajkovao, a proteste čini stotinak ljudi (pola maturanti). Da se sad raspišu izbori - opet bi pobedio Vučić i SNS.
Ne znam kako vam nije jasno da niko neće da glasa za ljude koji nazivaju svoj narod krezubim genocidašima i koji nemaju nikakvu viziju šta i kuda dalje sa Srbijom?! A tek što ih niko u inostranstvu ne podržava - druga je priča! Kako će oni da obezbede investicije, poslove?! Oni o tome - naravno - ni ne razmišljaju, kao ni članovi njihovih stranki, jer znaju da ih čeka siguran posao (SNS garnitura dobija otkaz, a članovi njihovih partija dobijaju sigurna radna mesta), ali ko nije u toj priči, ko nije nikakav član partije (bilo koje) bi ipak trebalo da razmišlja o tome...
Svi su političari na našoj političkoj sceni ISTI - samo im je da se dočepaju vlasti, moći i državne kase. Samo što neko samo grabi, grabi i grabi i baš ništa za narod ne radi, a neko nešto i uradi.
Ko god da dođe na vlast u Srbiji - mora da sluša SAD, koje ovde vladaju. To je valjda svima jasno. Hoće li se taj (ili ovi sad) izboriti da Srbi imaju kakva-takva prava na Kosovu (neke veće promene se neće desiti) zavisi dosta od toga šta za to treba žrtvovati. Kakvu cenu platiti. Amerikance nije briga za Srbe na Kosovu. Može Tramp sutra doći na ideju da ih sve iseli kod nas, Kosovo pripoji Albaniji i završi tu priču jednom za svagda. A mi možemo samo da sedimo i da plačemo.
Što se korupcije tiče, pa sadašnja opozicija jedva čeka da dođe na vlast, upravo da bi u istu tu korupciju uronila što pre. Baš će se neko boriti protiv nečega što mu ide na ruku. Znamo kako su se "borili" i prošli put kad su bili na vlasti (neki od njih). Oni su i dovukli Rio Tinto u zemlju i jedva čekaju da sa njima nastave da trguju. Besni su na SNS ne zato što ih brine ekologija, već što će SNS praviti dil sa Rio Tintom i uzeti pare, umesto njih. Oni ih doveli, a sad ostali kratkih rukava.
Strance nije briga ni za nas ni za naše unutrašnje probleme ni za korupciju ni za šta. Kad im odgovara da kopamo rude - investiraće u kopanje ruda. Kad im odgovara da nas ucenjuju - napadaće nas upravo zbog tog istog kopanja ruda i zgražavaće se nad našom nebrigom o ekologiji.
Da bar postoji jedna ozbiljna partija karakternih ljudi u ovoj zemlji, pa da čovek i poveruje da bi oni nešto promenili, ali ja to ne vidim. A tako je i sa drugima. (Studente ne spominjite - budimo ozbiljni).