sta poneti u porodiliste

mislim... toliko toga za doterivanje nabrojaste...

omg, lak za nokte!!!

bila sam u bolnici dve nedelje... ovo je moja lista:
za svaki dan po jedna spavacica ili nesto alternativno za spavanje i setanje po bolnici
papuce jedne
i drugi flip flop za tusiranje
donjeg vesa... puno, ali da bude neki onako sirok i lako da se oblaci... ne nositi tange i slicne nebuloze
brushalter za dojenje, isto za svaki dan po jedan
kompjuter tj. laptop
slusalice
neka toplija odeca
telefon i punjac

pumpica za grudi
vitamini
dezodorans
pasta i cetkica za zube
cesalj
sampon i regenerator
ulosci
fen za kosu

pelene za bebu
odeca za bebu
vata za kupanje bebe i mala plasticna kadica top n tail za kupanje

to je sve (valjda)

snezac:
a gde se kupuju papirni podmetaci za WC, i da li posle carskog idu mrezasti ulosci ili mogu ovi nasi always

Papirnih podmetaca, kao i mrezastih ulozaka, ima u radnjama u prizemlju i Fronta i Visegradske. Ne znam da li se kod carskog nose ulosci i na koji se nacin postporodjajni sadrzaj cisti iz materice. Mrezasti pomazu, posle prirodnog a posebno epiziotomije, da se sadrzaj izbaci a rana susi na vazduhu, bez plasticnih ulozaka.

Sto se laptopa tice ja sam imala potrebu da ga ponesem, radila sam nesto cele godine i, kako sam svakog meseca lezala u bolnici bar nedelju dana, trebalo je da nesto uradim. Pitala sam nacelnika da li je to ok, rekao je da ima razumevanja i da me to nece ugoroziti. Posao je zavrsen kako treba, i beba je stigla kad je ona to smislila.

I posle carskog idu mrezasti ulosci, takva je bar praksa u bolnici u kojoj sam se ja porodila. Spavacice tvoje ne dozvoljavaju, samo njihove, ves isto. Ja sam nosila ves i skidala ga ujutru pred vizitu. Pumpica za grudi - to nikako nemoj zaboraviti, nama su dozvoljavali samo ako imas svoju pumpicu oni ti je tamo sterilisu i izmlazas mleko i mozes nositi u box ako bude trebalo da se beba dohranjuje, bolje tvojim mlekom nego formulom. Neke zene su se izmlazale u solju neku metalnu koji ti oni daju, bas im je bilo gadno pogotovu sto pojedinima mleko ne krene odmah treba vremena da bradavice omeksaju a pumpicom izvuces svaku kap. Pribor za higijenu, osnovni, brus za dojenje, puno tupfera jer ce ti mleko curiti stalno, MP3 sa omiljenom muzikom, par pelena pamucnih, neki peskir za bebu, pampers za bebu i pavloviceva, papuce plasticne, bade mantil, pribor za nokte, u pravu su zene, samo su se lomili, krema masna za laktove i pete.

imam utisak da ce mi sve to stati u onaj kofer sa tockicima, a hoce li da me prime u porodiliste sa toliko stvari?:))
kakav je to brus za dojenje? jel se i to kupuje u apotekama kod porodilista
koliko boli izmuzavanje pumpicom , je li jednostavna za upotrebu :-?

26690123o_aix.jpg

Ovo je brus za dojenje, a gde ima da se kupi u Bg. ne bih znala.

baki 75:
Stvarno gde zenama stoje sve te stvari u porodilistu, jel sve vreme budu u torbi-koferu?
cime se mazu grudi posle porodjaja zbog upale

Koliko sam shvatila iz ranijih postova, draga baki75, u BG porodilista ulazis sa KESAMA :confused: znaci zaboravi kofer :-?
Ako gresim ispravite me ,dajte mi malo nade da neidem sa kesama :-(

E sad ste me bas nasmejale :) zamisljam sebe kako ulazim u porodiliste sa kesom "ja dosla da se porodim"! A u kesi djevrek i jogurt! Ja sam imala torbu putnu onako osrednju ni veliku ni malu i niko mi nije pravio problem, pa samo bade mantil zauzme pola torbe. Najbitnije su stvari za mamu, a pampers i ostalo za bebu moze neko i da donese kad se beba rodi, nije bas da nemaju nijedan pampers da stave bebi dok vi ne donesete. Dakle moze torba ne mora kesa :) Brus za dojenje si videla na slici, bitan je jer ima ojacane bratele koje ce ti drzati lepo grudi koje ce biti ogromne i bolne ponekad, ti tupferi cula sam da ima za dojenje, ja sam prvo koristila one obicne kao za skidanje sminke ali posto je mleko bas curelo posle sam stavljala tanku pamucnu pelenu u brus preko grudi. Grudi se nicim ne mazu, niti masiraju, nikako to moze proizvesti kontraefekat. Aventova pumpica je zakon, malo boli dok prvi put krene mleko jer se stvori onaj vakuum ali posle ide kao od sale. Znaci polako nemoj da krenes da pumpas ko luda da ne povredis bradavicu, vec videces i sama polako i mleko ce krenuti. Kad se mleko izvuce ostavis bradavice da se tako osuse na vazduhu ne brises niti trljas niti prekrivas. I ako ti budu bolne premazes ih tvojim mlekom i ostavis da se tako osuse, mada sam ovde procitala da ima i nekih kremica i ulja, ja to nisam koristila. Brus za dojenje, Knez Mihajlova butik za trudnice Eleni u pasazu, imam i broj ako kome zatreba na pp naravno, (sorry na reklami) mada ima i u boljim apotekama. Znaci najbitnije je sto cesce izmlazati grudi pored dojenja naravno i nece doci do upale, desavalo mi se da svakih sat vremena izmlazam grudi i nocu sam sat navijala da se probudim. Gde stoje stvari? Pa u onoj kaseti ovo osnovno a ostatak u ormaricu u sobi, ili u torbi kako ti volja. Ako treba jos nesto pitajte :) Bas ste mi slatke tako sam se i ja osecala pre jedno 6 meseci!

Ja sam se prilicno skoro porodila u Gradskoj i sve sto su ti devojke rekle ti treba, ali najneophodnije po meni su dve stvari-koje ni ja nisam znala da treba-nije imao ko da mi kaze je-aventova pumpica -najveci prijatelj za dobro dojenje veruj mi, i diklofen cepici..(tvoje i bebino zdravlje pre svega) .a trebalo mi je vise od 500eur, srecno

e da...tri pakovanja pampersa-1-za bebu dok si u bolnici,2-da imas kuci.3-da ostavis u bolnici -kao prilog bebama koje nemaju pelene

Suzy:
Ja sam se prilicno skoro porodila u Gradskoj i sve sto su ti devojke rekle ti treba, ali najneophodnije po meni su dve stvari-koje ni ja nisam znala da treba-nije imao ko da mi kaze je-aventova pumpica -najveci prijatelj za dobro dojenje veruj mi, i diklofen cepici..(tvoje i bebino zdravlje pre svega) .a trebalo mi je vise od 500eur, srecno

e da...tri pakovanja pampersa-1-za bebu dok si u bolnici,2-da imas kuci.3-da ostavis u bolnici -kao prilog bebama koje nemaju pelene

Suzy ovih 500 e koje si pomenula jel to doktorima "dzeparac" u bolnici :-x

Hvala vam sto nam se objasnjavate...malo mi sve postaje bistrije....

baki 75:
Suzy ovih 500 e koje si pomenula jel to doktorima "dzeparac" u bolnici :-x

Hvala vam sto nam se objasnjavate...malo mi sve postaje bistrije....
trazili su mi, bez blama, vise od toga......posebno za lekara , posebno za anesteziologa...babicu nisam iz principa htela da platim , placene su pa koja bude u smeni neka me porodi, i gle cuda-nisam je ni imala-porodjaj bez babice......

snezac:
Koliko sam shvatila iz ranijih postova, draga baki75, u BG porodilista ulazis sa KESAMA :confused: znaci zaboravi kofer :-?
Ako gresim ispravite me ,dajte mi malo nade da neidem sa kesama :-(

Ja sam se 05 Marta porodila u N. frontu i naravno, imala spremnu torbu sa svim stvarima sto sam mislila da ce mi trebati. MEDJUTIM na prijemnom ti lepo kazu da sa torbom ne mozes unutra nego da naj ophodnije stvari lepo stavis u KESU. Obuces spavacicu, bade mantil, papuce a ostalo vadi iz torbe i trpaj u kese. Kad nisam poludela.Sve ono sto nisam uspela da stavim u kesu , morao je posle toga muz da juri i donosi. Inace da napomenem da sam lezala na 4-tom sparatu (carski rez) na odeljenju baby frendly, posete su bile zabranjene, pa sam odlazila do drugog odeljenja kroz hodnik da bi te stvari uzela od muza i to naravno sve na blic jer bebac je bio sa mnom i normalno juris da se sto pre vratis. Znaci racunajte sa kesama ako idete Front. Bebe su bile sa nama non-stop osim od 23:00 - 05:00 kada su ih nosili u box na kupanje a i da bi se mi malo odmorili jer nije lako odmah sutradan posle carskog ustati i odmah poceti brinuti o bebi.Inace podmetace za WC solju, mrezaste gacice i uloske mozete kupiti u holu bolnice.Ovako sve mozda izgleda malo koplikovano ali nije ni upola tako.Jer kad ugledate vasu bebu i kad je privijete na grudi, sve ostale sitnice ce se srediti polako i doci na svoje mesto.

Mislim da postoji na trecem spratu ali ako ides na carski onda ne, jer 4-ti sprat (carski) je all baby friendly.Samo da dodam da trebas imati pampers br.1 i baby kremu jer od prvog dana koristis svoje cak i kad su bebe u boxu nocu, onda dajes svoje pelene da bi im menjali. Inace kod mene je bio takoreci planirani carski jer doktor kod kog sam isla privatno mi je rekao da je taj dan dezuran i da dodjem u 13:00 da zavrsim sve na prijemnom i da ce me kasnije "secnuti". Tako je i bilo. Tog dana su primljene vise od deset zena njegovih pacijentkinja. Odmah sa prijemnog ides na klistir, tusiranje, i onda cekas. Ja sam bila zadnja po redu i smestena privremeno bas preko puta sale tako da sam bila svedok kako su jednu po jednu zenu odvodili i nakon izvesnog vremena plac bebe, zena uspavana na kolicima i odmah nakon toga sledeci molim. Kad su meni rekli da za dva minuta idem u salu, imala sam samo vremena da mojima javim i kazem da dodju malo kasnije da pitaju kako je sve proteklo i odmah trk u salu. Medjutim neznam kako je ako si pre toga par dana recimo u bolnici pa onda odluce da bude carski. Tada ces MOZDA moci da udjes i sa torbom ili da u medjuvremenu dok lezis pokupis sve ono sto ti fali.
Opet da dodam, bez panike, sve lepo na kraju dodje na svoje. Najlepsi trenutak mi je bio kad me ja anesteziolog budila recima: "hajde polako, otvori oci, dobila si divnog sina, cista desetka." Da sam mogla zaplakala bih od srece na glas medjutim anestezija cini svoje.Naravno i trenutak kad ti sutradan donesu mali zamotuljak i ti pomislis ovo je samo moje, moj sin/cerka! Bozanstveno.

Opet da dodam, bez panike, sve lepo na kraju dodje na svoje. Najlepsi trenutak mi je bio kad me ja anesteziolog budila recima: "hajde polako, otvori oci, dobila si divnog sina, cista desetka." Da sam mogla zaplakala bih od srece na glas medjutim anestezija cini svoje.Naravno i trenutak kad ti sutradan donesu mali zamotuljak i ti pomislis ovo je samo moje, moj sin/cerka! Bozanstveno.[/QUOTE]

To je to! :)

@Cupko, hvala ako se setis jos necega molim te napisi.
Samo jedno pitanjce za baby kremu koju???E da i da li hranu za bebe nosim ???
Koliko sam ja razumela mog doktora koji ce me poroditi bicu valjda ranije 2 dana u bolnici...mada ne znam jos 100 % ,svaka informacija dobro dodje....:):)

Back