Uzmite samo proizvode promocije asertivnosti. Odmah na korak slede relativizacije nakaradnosti kao trazenje afirmacije od pogresne nakaradnosti....
Npr ja sam hevi metal bend ali se ne drogiram , ne pijem, ne duvam, ne ucim, lomim stvari, totalno sam destruktivne prirode i prema odnosima i prema stvarima, ali sam pozitiva jer nisam ono prvo nabrojano.....
Takva kompozicija smisla zivota i opravdavanja je bukvalno rezultat asertivnosti...
Reakcije vaspitanja roditelja su tek zanimljiva stvar u ovom proasertivnom zivotu...
Svesno guranje cerki u prostitucionalni moral, pazite ne prostituciju bukvalno , to nikako , ali vrlo blisku stvar prostitucionalnu kulturu...
Mediokretenizam...nije ocigledan, jel da...javlja se porast toga u visine, ali nema konkretnih dokaza, jel da...pa gledam kako se eliminise svaki dokaz cuvenom floskulom , jel da? koja unosi sumnju i to je dovoljno...
Evo i ja sam je iskoristio samo ne da unesem sumnju nego da na jasan , prihvatljiv nacin izrazim sumnju da nesto ocigledno raste a mi smo zadovoljni sto ne znamo odakle i zasto tacno...
Priznajem da sam jedan od retkih , mozda i jedini koji jasno , nedvosmileno vidim samo zlo u asertivnosti , ali ja sam stvarno probao analize sistema sa asertivnosti i nikad nisam dosao da nije katastrofalno stetan pristup u komunikacionoj ili bihejv tehnici.;...
Jasno mi je zasto sam malobrojan, nije mi bas pravo sto sam jedini , mislio sam da ima jos drustveno nafilovanih osoba koje mogu da analiticki razmisljaju o kauzalnosti u socio i psiho sferi...
Zivot 30 generacija kao eksperiment mi se uopste ne svidja....a to je minimum cena...
Niti mi se svidja jacanje mediokretenizma kao vaspitnog modela roditelja prema deci i to vrlo nasilnog....neafirmativno , neaspirativnog.....vec primitivizovanog klasicnog, ako nisam uspeo ja uspeces ti , ili jos goreg, vratices ulozeno sto sam ulozio u tebe, ja sam te stvorio, stvorila..