ŠTA OBUĆI?

A o temi?
Manite vi prizemnu "moje srce" i njene izlive "ako sam ja ograničena onda su svi nekulturni ako su drugačiji" i ostale visoke domete logičke striktnosti na nivou notacije (a to je pravopis) i eventualno poneki prodor u sintaksu....što moram da očigledno priznam meni ne zavredjuje pažnju , a verujem da bi mi mogućnosti dozvolile da savladam to toliko obimno gradivo.....

Pa vidiš da se non stop šali.....čim ne ispadne po onome kako je mislila da će ispasti....znaš ono , ma brate , šalio sam se, mojne da se ljutiš.....

Evo ja baš iskoristio ove silne popuste za obuću , i kupio sebi fine obuće...
Ah , obući, o odeći, uvek se prešaltam....To nisam obnavljao....imam solidnu garderobu, a i izbegao bih neke formalne skupove.....

Kad će kritika Patkovog sastava? Sa nestrpljenjem je očekujem.

Prvi sneg.
Nakratko prekrio prazninu i utulio trulež.
Sanjam za trenutak.
Evo, kao sto sam obecao -

Tuzni_patak spada u grupu najplodnijih autora prve dekade 21. veka, iznedrivsi u kratkom periodu novog milenijuma veliki broj ostvarenja koja obradjuju sirok dijapazon interesovanja ovog esejiste i filosofa, baveci se problematikom savremenog drustva.

Paznju na sebe privlaci vec jednim od svojih najranijih dela, filosofskom analizom Razlika izmedju biti nacitan i biti precitan, posle cijeg objavljivanja je doziveo odredjenu popularnost, koja mu je bila samo jos veci podstrek u misiji razbijanja tabua i pomeranja granica.

Ipak, siroj citalackoj publici postaje poznat erotskim trilerom
Ima li iceg loseg u lez ljubavi sestri bliznakinja? , da bi vrhunac popularnosti dostigao razgovorima sa samim sobom, polemikom sabranom u delima Patkove skice I i II. Ova ostvarenja su izazvala burne reakcije domace javnosti, cesto su bila osporavana, a akademski krugovi su autora nominovali za prestizni Ban.

Najnovijim ostvarenjem, Prvi sneg u mom gradu, Tuzni_patak pravi otklon od dosadasnjeg osobenog stila pisanja, ali pravi i novi iskorak u svom stvaralastvu, koketirajuci sa novim trendovima izrazavanja, baziranim na kratkim, jezgrovitim recenicama.

Ono sto se ne moze prenebreci je da je pisac ostao dosledan svom vidjenju Sveta - punom gorcine, prezira i pesimizma, kroz koje provejavaju kataklizmicna predskazanja.
I u ovom, najnovijem delu, Patak se postavlja u ulogu posmatraca, a prirodna pojava koju opisuje predstavlja nesto sto se ne nalazi u prostoru i vremenu u kojem autor obitava.
Tuzni_patak zivi u proslosti i buducnosti, njegove misli su vanvremenske, a padanje prvog snega samo za trenutak moze da mu skrene paznju, predstavljajuci cinjenicu koja ce tek naknadno dobiti na znacaju i biti obradjena u svetlu sirih geopolitickih dogadjaja.

Da je to tako, potvrdjuje recenica ''Sanjam na trenutak.'' - koja nedvosmisleno pokazuje piscev odnos prema dogadjaju o kojem nam pripoveda.
Prvi sneg je samo katalizator unutrasnjih procesa, koji dovode do epohalnih ideja - sam po sebi nije bitan i ne budi spisateljevu emociju.

Takodje, recenica '' Nakratko prekrio prazninu i utulio trulež.'' - upravo najeksplicitnije pokazuje ono o cemu smo vec govorili; opisuje autorovo vidjenje trenutka u kojem zivimo i beznadje buducnosti.
Medjutim, za razliku od ranijih radova, ova recenica pokazuje piscevu zelju da svom stvaralastvu doda novu dimenziju - lirsko izrazavanje i brizljivo birani izrazi nam otkrivaju da Patak uprkos otporu i gadjenju koje gaji prema svemu van svog sveta, ipak ima zelju da pokaze da postoji, da stoji stamen i jak, bolji i recitiji od svih onih koje prezire.

Ovim sastavom, bez obzira na naizgled lose stanje u kojem se drustvo nalazi, Tuzni_patak nam porucuje da ipak ima ima nade za covecanstvo, ali samo ako otkrijemo medju nama najbolje i damo im sansu da nas predvode.

Ne znam. Oba sastava su podjednako jaka.
Mozda bi ipak bilo dobro da takmaci odrade jos nesto od onog sto je patak ponudio.

Čim sam stigla kući, pohrlila sam do kompjutera, napeto iščekujući da pročitam obećanu kritiku. Ali ne samo da je Krstarica iznedrila dva obećavajuća autora mlađe generacije, šta tek reći za fascinantne analize i spoznavanje dubina izrečenog (kojih ni sami autori, vrlo moguće, nisu bili svesni, jer sadržaje predsvesnog i nesvesnog ne samo da je teško spakovati u razumljivu formu, već ih je teško i pojmiti u celokupnoj njihovoj veličini) od strane još mlađeg i, zahvaljujući nepoznatom i nesrećnom sticaju okolnosti, potpuno nepravedno nepriznatom Julianu Duranoni. Skidam kapu. Sad mogu na miru da odem na počinak.

Podseti me da sam ostao dužan odgovora u temi o bliznakinjama , zašto je incest isto loš kao i lezbejstvo....

A u vezi analize, naravno da je merodavnije tumačenje nekoga ko čita , od onoga ko piše....inače bi svi bili nobelovci....

Da ne zaboraviš Šekspira i nivoe pisanja, te je jedan od nivoa bio upućen direktno situaciji pokušaja korišćenja prvog snega da se pokaže tačnim argument "moje srce".

Za pozorišnu publiku, najviše.....

Inače mislim da su i naknadni komentari posle Duranonea sastavni deo njegove kritike , jer jasno pokazuju ono što je on hteo da kaže da vidi.

Nekome poslednji sneg predstavlja nadu za novi početak, meni eto prvi sneg....veza starog i novog i za trenutak opomena da i posle novog ide novo.......I opomena da treba strpljenja da zima prodje......Ovo je bilo za one što se smejuškaju.....

A sad da se vratim onome što je prigodno na forumu , da budem antiliričar ako to donosi neodredjenost kakvu sam upravo demonstrirao.....

Nekome poslednji sneg predstavlja nadu za novi početak, meni eto prvi sneg....veza starog i novog i za trenutak opomena da i posle novog ide novo.......I opomena da treba strpljenja da zima prodje......Ovo je bilo za one što se smejuškaju.....

A sad da se vratim onome što je prigodno na forumu , da budem antiliričar ako to donosi neodredjenost kakvu sam upravo demonstrirao.....
Lepo je sto si kao sledeci zadatak za ocenjivanje izabrao analizu sopstvenog dela.
Skromno i neuobicajeno.

woahahahahahahahahah... pa ja ovo sve tek sad opet videla.
brilliant.
nisam znala za tu temu patkovu o "precitanosti"... lik je jos veci pajser nego sto sam mislila.

e patak, ti pises inace kao julijan ove kritike... samo je julijan funkcionalno pismen, ume da dovede recenicu od pocetka do kraja i slozi misli u jasnu strukturu, ima stila i duhovit je...
ti nazalost mrtav ozbiljan pises svoje plitkoumne postove nesuvislih recenica.

i sad se ljutis zbog julijanovih parodija-postova, a sam si trazio takmicenje? :D
i ozbiljno razglabas o tvom mini kic postu o jebenom snegu!?! :shock:

Manite vi prizemnu "moje srce" i njene izlive "ako sam ja ograničena onda su svi nekulturni ako su drugačiji".
ja nisam prizemna, vec utemeljena :D
ovo bold nisam izjavila i ne sledi ni iz cega sto pisem. nisam govorila o svima drugima, nego samo o tebi. verujem da te sopstvena velicina zabljesnula - pa si je isprojektovao na covecanstvo. medjutim, za tu projekciju nema ni opravdanja ni razloga. :lol:

a sad idem da se jos malo smejem na uvodni post teme o precitanosti. montipajtonovski post. ne znam da li da te sazaljevam ili da ti se smejem.

Tako i slično je govorio i mister Čens, pa ga je još i predsednik Amerike citirao, a ovog 3x konciznijeg i skoro razgovetnog i suvislog Patka 'oće na križ da razapnu !!! :-D

'patak', nik ti stvarno pristaje. nisam te chitala mnogo ali jesi se nalupetao sa onim 'nachitan i prechitan'. chovek te 'oladi s pravom. i kad imash shta pameto da kazesh uglavnom uvijesh u kilometarski post sa gomilom nepotrebnih, izvini, gluposti.

@tema
ja nikad ne idem na reprizu. po meni totalna glupost. za novu bila na trgu, takodje, pa je bilo bitno samo da je toplo. a za srpsku ne znam. valjda neshto udobno. ako uopshte budem otishla.

Vidiš ti čoveče , kako je logično da ljudi sa pročitanih 200-300 knjiga sude o terminu prečitanost i načitanost....

A pametno je ono što je slično njihovom mudrovanju.......i gde tu ima prostora za evoluciju ......

pogreshna procena, ako je bilo meni uputjeno...
prochitala sam sigurno vishe od 300(u ovo NARAVNO ne spada struchna literatura) ali i sigurno manje 100.000 knjiga. za moje (mlade) god. mislim da je, zasada, dovoljno. ali naravno edukovanju nikad kraja. da chitam gomile knjiga samo da bi se reklo da sam chitala, blah, ne. mada, ok, razmishljala sam nekad i tako.
inache, nije u redu da tako vredjash. pisala sam zakljuchke izvedene na osnovu tvojih postova. ja tebe nisam napadala...samo sam rekla istinu...

mislim... nova godina ovo ono.... stavrno je jako bitno shta ce ko obuci.... kako bi inache mogli da se delimo u drushtvu? necemo valjda po kulturi ili obrazovanju.....
ko ono reche... ovo je godina sirotinjske zabave....

Evo, kao sto sam obecao -

Tuzni_patak spada u grupu najplodnijih autora prve dekade 21. veka, iznedrivsi u kratkom periodu novog milenijuma veliki broj ostvarenja koja obradjuju sirok dijapazon interesovanja ovog esejiste i filosofa, baveci se problematikom savremenog drustva.

Paznju na sebe privlaci vec jednim od svojih najranijih dela, filosofskom analizom Razlika izmedju biti nacitan i biti precitan, posle cijeg objavljivanja je doziveo odredjenu popularnost, koja mu je bila samo jos veci podstrek u misiji razbijanja tabua i pomeranja granica.

Ipak, siroj citalackoj publici postaje poznat erotskim trilerom
Ima li iceg loseg u lez ljubavi sestri bliznakinja? , da bi vrhunac popularnosti dostigao razgovorima sa samim sobom, polemikom sabranom u delima Patkove skice I i II. Ova ostvarenja su izazvala burne reakcije domace javnosti, cesto su bila osporavana, a akademski krugovi su autora nominovali za prestizni Ban.

Najnovijim ostvarenjem, Prvi sneg u mom gradu, Tuzni_patak pravi otklon od dosadasnjeg osobenog stila pisanja, ali pravi i novi iskorak u svom stvaralastvu, koketirajuci sa novim trendovima izrazavanja, baziranim na kratkim, jezgrovitim recenicama.

Ono sto se ne moze prenebreci je da je pisac ostao dosledan svom vidjenju Sveta - punom gorcine, prezira i pesimizma, kroz koje provejavaju kataklizmicna predskazanja.
I u ovom, najnovijem delu, Patak se postavlja u ulogu posmatraca, a prirodna pojava koju opisuje predstavlja nesto sto se ne nalazi u prostoru i vremenu u kojem autor obitava.
Tuzni_patak zivi u proslosti i buducnosti, njegove misli su vanvremenske, a padanje prvog snega samo za trenutak moze da mu skrene paznju, predstavljajuci cinjenicu koja ce tek naknadno dobiti na znacaju i biti obradjena u svetlu sirih geopolitickih dogadjaja.

Da je to tako, potvrdjuje recenica ''Sanjam na trenutak.'' - koja nedvosmisleno pokazuje piscev odnos prema dogadjaju o kojem nam pripoveda.
Prvi sneg je samo katalizator unutrasnjih procesa, koji dovode do epohalnih ideja - sam po sebi nije bitan i ne budi spisateljevu emociju.

Takodje, recenica '' Nakratko prekrio prazninu i utulio trulež.'' - upravo najeksplicitnije pokazuje ono o cemu smo vec govorili; opisuje autorovo vidjenje trenutka u kojem zivimo i beznadje buducnosti.
Medjutim, za razliku od ranijih radova, ova recenica pokazuje piscevu zelju da svom stvaralastvu doda novu dimenziju - lirsko izrazavanje i brizljivo birani izrazi nam otkrivaju da Patak uprkos otporu i gadjenju koje gaji prema svemu van svog sveta, ipak ima zelju da pokaze da postoji, da stoji stamen i jak, bolji i recitiji od svih onih koje prezire.

Ovim sastavom, bez obzira na naizgled lose stanje u kojem se drustvo nalazi, Tuzni_patak nam porucuje da ipak ima ima nade za covecanstvo, ali samo ako otkrijemo medju nama najbolje i damo im sansu da nas predvode.

Ne znam. Oba sastava su podjednako jaka.
Mozda bi ipak bilo dobro da takmaci odrade jos nesto od onog sto je patak ponudio.

:worth: Непоновљиво.

Која је тема следећег писменог задатка?

Back