ŠTA OBUĆI?

los si primer odabrao... ne smaram ja tebe za pravopis sto si nepismen (a jesi), nego sto si nepismen, a nadmen bez pokrica u odnosu na neznanje ili inteligneciju drugih ljudi...
samo zato.
ovde ima pun dzak nepismenih, ali one smerne ne diram. 8-)

Evo zašto nam ide ciganski i kad ne mora....
Ako je neko smeran, čitaj povlači se i uvlači u bulju, onda ga ne treba dirati iz sažaljenja ili zato što ne ugrožava lični utisak o sopstvenoj vrednosti osobe, u ovom slučaju ciganke moje srce.....
Ali čim eksponira svoje mišljenje , onda osoba ne može da ubedjuje sebe da je uticaj te "nepismene osobe" zanemariv, te ne može da živi bez pokušaja da vrati vrednost pravim stvarima, tj pravopisu , iznad ideje i odnosa vrednosti.....

Zato u našim predelima sve prepuno uvlakača i mutikaša....čuti , dok ne skupiš dovoljno snage i argumenata da nekog popišaš.....i to je sudbina i mentalitet ovog nazovi ne ciganskog naroda.....
Medjutim tu cigani ne kvare sliku, jer oni nisu nadmeni niti agresivni u svojim komentarisanjima i učešću, već su naprotiv vrlo smerni, suptilni , plašljivo obzirni....
Oni dodaju svoj doprinos onda kad krene smena, kad jedna grupa krene da ruši drugu , kulturno "neadekvatnu" grupu.....Jer u haosu i svadji , tu ima mesta i prilike da i oni potraže ispunjenje svojih "daj leba i nama" ciljeve....

Tako se, poput koalicione manjine, jave kao popuna ljudstva, kad god treba činiti većinu ......
I to su političari često koristili od cigana ranije , i koristiće i na dalje....

Problem je što nam ceo narod postade tako ciganskim metodama orjentisan...pa grebi gde možeš i gde se namestiš.....
Inače protiv cigana kao osoba nemam ništa , čak niti protiv njihove kulture ponašanja, koja je takva već duži period vremena, već imam protiv primanja tog metoda od strane ostalih ......jer pored mnogo onih koji nemaju javne društvene interese i javno društveno angažovanje, teško je očekivati društvenu zaštitu i uopšte dobro forsiranje društvenih prioriteta....
A društvo bez dobro postavljenih prioriteta mora da izumre.....uvek bilo , a pokazaće se da uvek i biće....

Ako je neko smeran, čitaj povlači se i uvlači u bulju, onda ga ne treba dirati iz sažaljenja ili zato što ne ugrožava lični utisak o sopstvenoj vrednosti osobe, u ovom slučaju ciganke moje srce.....
Ali čim eksponira svoje mišljenje , onda osoba ne može da ubedjuje sebe da je uticaj te "nepismene osobe" zanemariv, te ne može da živi bez pokušaja da vrati vrednost pravim stvarima, tj pravopisu , iznad ideje i odnosa vrednosti
e ajde molim te nemoj vise da tumacis ono sto pisem i mislim - ne ide ti nikako. nedostaje ti pismenost, mogucnost logickog razmisljanja i, ono sto je najbitnije, nedostaje ti smisao za humor i finu ironiju.
a sve ti to treba kada citas/tumacis nesto sto pisem.

"smeran" je napisamo ironicno, pored stoji i slicica sa cvikama, za slucaj da ne shvatis txt. smeran nije neko ko mi se uvlaci u dupe. smeran je neko ko je SVESTAN onoga sto ne zna i ko NE VREDJA druge olako. ti to nisi.

ti si ogranicen u razmisljanju, neduhovit i nepismen i POTPUNO NESVESTAN DA SI TAKAV.
zato ti nista ne sprecava verbalnu i pisanu dijareju misli koje prosipas ovde.
a negde si napisao da poducavas decu u skoli - i samo zato si nezanemariv.

Pazi kad mi neko kao moje srce kaže da sam nesvestan koliko sam ograničen, a sve što zna da kaže kad krene nešto da analizira je da se ona saoseća sa drugima i kraj....

Strašno......što se takve žene uopšte javljaju, gde osećanja postaju argument i sila za delovanje.....
I naravno da insistira na sitnim greškama , kad joj od ruke ne idu suština i uzročno posledična tumačenja i razumevanja....

A za uvlačenje i ono slizavanje, to stoji , to ko te bolje prati zna, nema šta da mu se ukazuje....

Ograničenost je ono što ti tumačiš , ako neko ne prihvata tvoje vidjenje situacije....a to nema veze sa ograničenošću, ili ima , ali nije tudja u pitanju nego tvoja....jer , ti nikad ne posežeš drugi argument osim pravopisa....pa i sada, pogledaj samo svoje replike.....samo izjave i izjave, i ništa osim pravopisnih argumenata.....

Strašno , ali sastavni deo stvarnosti i današnjosti srbije....i zato je sasvim poželjno da ovakva komunikacija izmedju tebe i mene postoji ovde na forumu....čak iako nije u vezi teme, a tu sam ja kriv , i moje izvinjenje svima i autoru teme....
Ali je dobar uvod da se zna šta vas čeka i na dočeku , osim ako niste neki lokalizovani tipovi , pa ili ste na ulici u paru ili negde u kafani u ograničenom okruženju manjem od 5.....
Naravno neće biti picajzlisanja na licu mesta i oko gramatike i pravopisa, ali će biti istih mentalnih sklopova i istih ljudskih kreatura koja će nešto drugo tumačiti kasnije u sebi i drugima.....naravno ako slučajno postanete eksponirani preko "mere" i "ukusa" tih vaših suslavljenika......

Tuzni_patak. Pazi kad mi neko kao moje srce kaže da sam nesvestan koliko sam ograničen, a sve što zna da kaže kad krene nešto da analizira je da se ona saoseća sa drugima i kraj....
uopste nisam rekla da saosecam sa drugima, niti je rec o bilo kakvim osecanjima.
Tuzni_patak. Strašno......što se takve žene uopšte javljaju, gde osećanja postaju argument i sila za delovanje.....
see above.
Tuzni_patak.I naravno da insistira na sitnim greškama , kad joj od ruke ne idu suština i uzročno posledična tumačenja i razumevanja....
pa sustina je u tome da si neostvaren lik svuda u zivotu pa zato pises romane po forumu zabavnog karaktera.
Tuzni_patak. A za uvlačenje i ono slizavanje, to stoji , to ko te bolje prati zna, nema šta da mu se ukazuje...
ti si sick skroz... kakvo pracenje (ako izuzmemo tebe, i tvoje opsesivne komentare...hehe) i sta ima ko da se slizava na forumu sa NN-om kao sto sam ja. niti mi se ko uvlaci u dupe niti ima razlog za to.
Tuzni_patak.Ograničenost je ono što ti tumačiš , ako neko ne prihvata tvoje vidjenje situacije....a to nema veze sa ograničenošću, ili ima , ali nije tudja u pitanju nego tvoja
pa to da si nepismen nije moje vidjenje situacije nego lako proverljiva cinjenica.
da li imam druge argumente za to da si tenkre?
imam. svaki tvoj post duzi od deset recenica i ona tema sto treba da bude blog a ne tema.

Tuzni_patak.Naravno neće biti picajzlisanja na licu mesta i oko gramatike i pravopisa, ali će biti istih mentalnih sklopova i istih ljudskih kreatura koja će nešto drugo tumačiti kasnije u sebi i drugima.....naravno ako slučajno postanete eksponirani preko "mere" i "ukusa" tih vaših suslavljenika
da bacimo na anketicu da li bi se prosecni formuas vise zblanuo da treba da doceka novu godinu sa tobom ili sa mnom?

Moram da odgovorim samo u vezi ovoga da uopšte nisi rekla da saosećaš sa drugima.
Pa pogledaj svoje postove, gde god si se javila , jedini argument je bilo uvek upravo to "ja se saosećam , ja tako osećam , meni je žao itd....."
Retki su trenuci kad ti koristiš neki argument.

Pa i ovde u postu koristiš see above, a prethodno je opet izjava i to netačna, ali nije bitno ....
Pa onda ti si sick ,što je opet izjava , i u ranijim postovima takodje, izjava do izjave....kao da ne možeš da povežeš više od tri rečenice uzročno posledične....Ali to i nije na svima da rade, to priznajem....
Pa onda argument koji je opet izjava, kreten si zato što svaki tvoj post duži od 10 rečenica treba da je blog, a ne tema.A moje prisustvo ovde je starije od nastanka bloga, pa i onda , opet tvoja čuvena sloboda da drugima namećeš formu izražavanja....

Inače , da li bi bila spremna da izadješ na crtu , da vidimo ko bolje analizira neko književno delo?
Ili ko bolje piše nešto na zadatu temu?
Ili da vidimo fond reči ?
Čisto da ljudima bude jasno šta ti podrazumevaš pod pismenošću, a šta ja....
Pravopis je tvoj ideal, forma ti je plafon shvatanja, a čak i oni koji tek uče strani jezik shvataju da je pismenost nešto više od toga, shvatanje suštine jezika, boje jezika, igranje sa jezikom i kultura koja je upletena u taj jezik....
Strašno je uopšte što je danas nivo srpskog jezika , na nivou psovki i kratkih rečenica tipa "zabranjeno ovo ono", "može ovo ono" itd....što su u modi pisci koji su više novinari ili pripovedači erotike, od književnika.....

A što se tiče ankete, možeš slobodno da je postaviš , baš bi me zanimalo šta bi bio rezultat?
Jer osim dubine analiza mora da postoji i igra sa tom dubinom , ili se nadaš da je prosečan forumaš baš toliko tele da mu je bitno providno piće i providno biće.....koje čak ne zna ni da se našali....

Ne verujem da ce nastupiti korigovanje. Oboje ste razumni i zreli ljudi.

Ali u pravu si. Propozicije treba da budu po najvisim standardima.
Mozete da kovertirate radove, tj. da ih posaljete meni na PP. A ja cu ih u dogovoreno vreme objaviti na Forumu, recimo 31.12.2007.

Može , ali imaš problem , jer radovi trebaju da budu istovremeno objavljeni inače će nastupiti korigovanje.....bar se meni tako čini......

Patak, je l mogu da ti se obratim u sledećem polugođu ako mi zafali neki pismeni iz srpskog. Umem ja da se lepo literarno izražavam no me pritisao posao (ovaj moj doTorski, ozbiljni!) pa nemam uvek vremena da prozaišem??!
Teme još uvek one opšte, što se autistično ponavljaju svake školske godine, sa smenom godišnjih doba. Primeri:
Rana jesen u mom kraju
Pozna jesen u mom dvorištu
Stigla nam je zima u belim kočijama....

Znaš ono-ko za četvrti razred OŠ!!!:confused:

El, mogu??? Kaži DA!

2006289838760387582_rs.jpg
120637044_ed11815256.jpg

Tuzni_patak: Inače , da li bi bila spremna da izadješ na crtu , da vidimo ko bolje analizira neko književno delo?
nikako. usrala sam se od straha unapred. :)

Tuzni_patak: Ili ko bolje piše nešto na zadatu temu?
Ili da vidimo fond reči ?
Čisto da ljudima bude jasno šta ti podrazumevaš pod pismenošću, a šta ja... Pravopis je tvoj ideal, forma ti je plafon shvatanja, a čak i oni koji tek uče strani jezik shvataju da je pismenost nešto više od toga, shvatanje suštine jezika, boje jezika, igranje sa jezikom i kultura koja je upletena u taj jezik....

patak, ovo sam ti vec pisala u nekom postu negde, ali ti nisi razumeo.
ponovicu i ovde, pa da zavrsimo sa prepucavanjem. nije pravopis kraj price, niti je forma moj krajnji cilj. pravopis je nuzni pocetak bilo kakve ozbiljne diskusije, ako zelis (a ti zelis i nameces to stalno) da budes iole autoritativan diskutant o bilo cemu.
nema sanse da neko bude temeljno obrazovan covek, da redovno i sa razumevanjem cita knjige (beletristiku, strucnu literaturu iz nekih oblasti) i da se usavrsava, a da pritom pise recenice kakve ti pises.
N E M A T E O R I J E.a ti se postavljas tako, nadmeno i "ozbiljno", a supalj si kao zub pod gangrenom... uginem od smeha svaki put kada ti prozivas druge ljude na temu gluposti, i kada filozofiras opsirno i u prazno i zato ti ponekad napisem po koji komentar...

forum je meni 30 minuta ispijanja kafe dnevno, uz cekanje na neki upload ili download... skraceno izdanje mojih misli na zadate teme, bez elaboracije i sa sto vise zezanja... sve preko toga da pisem, zabrinula bih se da mi nije dobro u zivotu.

Tuzni_patak: A što se tiče ankete, možeš slobodno da je postaviš , baš bi me zanimalo šta bi bio rezultat?
to je bila sala. :)
Tuzni_patak: Jer osim dubine analiza mora da postoji i igra sa tom dubinom , ili se nadaš da je prosečan forumaš baš toliko tele da mu je bitno providno piće i providno biće.....koje čak ne zna ni da se našali....
...ili ne razume ociglednu salu.

jbt, koliki post... pretvaram se u patka... ali sam bar sexy obojena... sad ce on opet da kaze forma :)
jeste - i to praznicna... mogu i da pevam neku pesmicu sa zvoncicicma...

Može , ali imaš problem , jer radovi trebaju da budu istovremeno objavljeni inače će nastupiti korigovanje.....bar se meni tako čini......
tuzni, ovo ti je poklon od mene za novu 2008:
treba da budu :) :) :)

i kako covek da te shvati ozbiljno? :)

bojis se da bih korigovala svoje misli na zadatu temu prvog snega... buahahahaaahaha. ma evo je i cik napisi bolje.

Tema: Prvi sneg
Predmetni nastavnik: Julian Duranona
Ucenik: Moje Srce

Prvi sneg

Pao je.
Uraaaaaaaa!

tuzni, ovo ti je poklon od mene za novu 2008:
treba da budu :) :) :)

i kako covek da te shvati ozbiljno? :)

bojis se da bih korigovala svoje misli na zadatu temu prvog snega... buahahahaaahaha. ma evo je i cik napisi bolje.

Tema: Prvi sneg
Predmetni nastavnik: Julian Duranona
Ucenik: Moje Srce

Prvi sneg

Pao je.
Uraaaaaaaa!

cisto sumnjam da si ovo sama napisala.. mora da ti je kalimero pomagao

O, Evo...nisam te očekivao na ovoj temi... :):):)
Nisam te pitao šta ćeš ti obući za NG?
Što ne džemper na košulju, a? :lol:
NG još malo i ništa nisam kupio...
Da li su devojke angažovanije po tom pitanju i kupile već šta će obući???

meni licno,nekako ne ide dzemper na kosulju,nekako dedacki,a mozda i zato sto ne volim dzempere.:-?
ja cu haljinu koja prati liniju tela,a nema ledja :lol:

Prvi sneg

Pao je.
Uraaaaaaaa!
Dobro.

Moje srce je sastav napisala koristeci kratku formu, sledeci minimalisticki koncept; svedenih recenica, igrajuci na kartu emocije, a zanemarujuci distancirano hronolosko slikanje dogadjaja svojstveno tradicionalnoj knjizevnosti - ova izuzetna umetnica mladje generacije kod citaoca budi kovitlac izmesanih osecanja, brutalno se ogolivsi do srzi svog ranjivog bica, ne ostavljajuci nikog od nas ravnodusnim.
Dajuci licni pecat, upotrebivsi nekoliko poteza pera predstavljajuci kroki snezne idile, autorka dozvoljava da joj se, svako na svoj nacin, samostalno nadogradjujuci i bojeci sliku - pridruzimo u dozivljaju prvog snega.
Ovu minijaturu s punim pravom mozemo nazvati remek-delom savremene srpske knjizevnosti, a moje srce predvodnicom novog talasa mladih, hrabrih pisaca, koji se, ne podilazeci nikome, ne stedeci ni sebe ni druge - ne ustrucavaju da citaocu u lice pljunu istinu, ma kakva ona bila.

S nestrpljenjem ocekujem odgovor Tuznog Patka.

Patak, nemoj se ljutis, ali sad sam u nekom poslu pa ne mogu da ocenim rad.
Treba na miru da procitam sve sto si napisao, a ne bih zeleo nesto da propustim ili da te zakinem.
Ali na prvi pogled se vidi da sastav ima dubinu.

Back