Šta obići u okolini Temišvara?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.667
Dobar dan.

Odlučio sam se da posetim Temišvar, pa me zanima da li neko ima da mi predloži još neku interesantnu posetu u okolini od 50-100km?
Nešto poput lepe prirode, jezera, šume ili interesantnog sela ili grada? Neke znamenitosti koju vredi posetiti?

Hvala.

Temišvar i banje u okolini. Sela su im prelepa. Lep je grad,...takođe priroda je fantastična svuda u Rumuniji. Čist vazduh, klopa je ok, nije skupo,...mda, najlepši su gradovi u podnožju Karpata.
Temišvar je jako lep, čist, kosmopolitski grad. Čaušesku je "uredio" taj grad po uzoru na Pariz.Topla preporuka!
Sela u Rumuniji su jako lepa.

Temišvar i banje u okolini. Sela su im prelepa. Lep je grad,...takođe priroda je fantastična svuda u Rumuniji. Čist vazduh, klopa je ok, nije skupo,...mda, najlepši su gradovi u podnožju Karpata.
Temišvar je jako lep, čist, kosmopolitski grad. Čaušesku je "uredio" taj grad po uzoru na Pariz.Topla preporuka!
Sela u Rumuniji su jako lepa.
Bukurešt se zvao Pariz Istoka, nisam bio nikad u RUM, al išao BiH zašto ne. Svi kažu da je Tem. Lep i zanimljiv.

Svi kažu da je Tem. Lep i zanimljiv.
Jako lep grad. Atmosfera je prava cosmopolitska,...puno turista i mladih ljudi (studentarije), jako zanimljiva arhitektura. Meni se sviđaju generalno gradovi i mesta na tom "cosmopolitskom" fazonu ili mesta ( sela) sa lepom i očuvanom prirodom. Rumunija stvarno ima od svega toga ponešto.
Otišla sam sa nekim predrasudama, kao i kad sam išla u Tursku,...pa se na kraju oduševila!

temisvar je predivan i prepun secesije.
ali obratite paznju, premnogo je lopova.
i mene su proletos kad sam bio tamo probali da opljackaju
pricao sam i sa jednim rumunom. on mi sam kaze da temisvar spada u dosta nesiguran grad
treba ga posetiti, prelep je ali budite oprezni.

Poslednja izmena:
Moguće,...pomešala sam. 😁
Temišvar zovu "Mali Beč".
Nisam bila u Bukureštu,...mda kažu da je Temišvar lepši.
Ja sam bila u Temisvaru na jednodnevnom izletu.
Lijep je,ali nista sad specijalno nema,mislim da je jedan dan dovoljan za obilazak.
Fotogenican je.🙂

Prilozi

• FB_IMG_1667982004506.jpg
    FB_IMG_1667982004506.jpg
    118,8 KB · Pregleda: 29
  • FB_IMG_1667981999709.jpg
    FB_IMG_1667981999709.jpg
    33,8 KB · Pregleda: 29
  • FB_IMG_1667982010835.jpg
    FB_IMG_1667982010835.jpg
    29,3 KB · Pregleda: 28
  • FB_IMG_1667982018114.jpg
    FB_IMG_1667982018114.jpg
    117,2 KB · Pregleda: 28
Inace, Temisvar pamtim i po jednom trznom centru iz kog nismo znali izaci.😀
Mislim da se zvao Julius mol...tako nekako.
Nevjerovatna zgrada,kao lavirint.
A mi se cudili sto vodic kaze krenite malo ranije da izadjete,ne cekajte zadnji minut.😂
Ali stvarno,kad udjes,nije kao ostali trzni centri gdje imas sve jasno i oznaceno.Taman dodjes do jednog ugla i mislis tu je izlaz,kad ono nije.
Zabrinuli smo se za nasu inteligenciju.😂
Posle nam je vodic rekao da su ga i pravili tako da se mogu skrivati od policije i da je namjerno tako cudan.

A mi se cudili sto vodic kaze krenite malo ranije da izadjete,ne cekajte zadnji minut.😂
Ali stvarno,kad udjes,nije kao ostali trzni centri gdje imas sve jasno i oznaceno.Taman dodjes do jednog ugla i mislis tu je izlaz,kad ono nije.
Posle nam je vodic rekao da su ga i pravili tako da se mogu skrivati od policije i da je namjerno tako cudan.
😆

ako ti je lakse, ja sam jedva nasao kola :rotf:

znaci vec je pocela panika da me hvata jer je TC poceo da se zatvara a ja lutam parkinzima i trazim kola... :rotf:

inace za izlaz i ulaz u TC ti je najsigurnije da odes na vrh do kafica i restorana brze hrane i tamo imas prolaz na terasu koja ima stepenice do podnozja i onog lepog parkica oko trznog centra

ako ti je lakse, ja sam jedva nasao kola :rotf:

znaci vec je pocela panika da me hvata jer je TC poceo da se zatvara a ja lutam parkinzima i trazim kola... :rotf:

inace za izlaz i ulaz u TC ti je najsigurnije da odes na vrh do kafica i restorana brze hrane i tamo imas prolaz na terasu koja ima stepenice do podnozja i onog lepog parkica oko trznog centra
E,bas ti hvala,sad mi je lakse.🙂
Odstampacu ovo uputstvo za drugi put.😂

Back