Šta mrzite kod sebe?

nepoverenje u druge ljude
Danas je bolje tako biti i malo po malo se upoznati dok onaj ili ona ne pokazu da mozes da imas poverenja u njima..

Ali nazzalost vremenom i nizom neuspeha postajesh sve vishe nepoverljiviji.
Naslanjamo se na rodbinu i stare prijatelje sve vishe da doguraju neshto. A to je ustvari neko ko im prvi padne napamet, nachuli samo da je kandidat ili im nije zanimljiviji od onog shto drzze u tajnosti...:think:

Vredjas se bezveze. Pravi razlog nemas. A necu ti razlog dati jer imam pametnija posla.
A odakle ti to da se vređam? Tim pre što ni ja ne vidim razlog. To ti pretpostavljaš. Smatraš? :D
A da nije to projekcija?
A da. Oni koji su na forumu imaju posla. I to pametna. :)
Pitam se da li sam i ja pametan? Bar kao ti. :D
Prgavo. Oš se svađaš sa mnom? :rtfm: :per: :hahaha:
:heart: Baš si simpatična. A vidim i zauzeta si (pametnijim poslom).
Ulepša mi dan.

Svi mi imamo neke osobine kojima se baš i ne ponosimo, i koje bi (možda) želeli da ispravimo.
Ja sam, na primer, jedno zlopamtilo (narodski rečeno), iako su moja uverenja i razmišljanja protiv toga, često ta osobina u meni prevlada. Naravno, borim se protiv toga, i gledam da to ispravim...
Pa, evo vam prilike da podelite sa mnom mračne tajne vaše ličnosti :cool:
mrzim one strane svoje licnosti za koje znam da me sputavaju i da mi samo lose cine
preterani ponos i izrazena tvrdoglavost-te dve stvari su me hiljadu puta lupile po glavi
preosetljiva sam, mada to sve vise ucim da kontrolisem, makar pred drugima, i ta fragilnost me cesto cini nesigurnom
brzopleta sam, ne umem da sacekam, hocu odmah da resim neke stvari, a onda ih obicno upropastim
i, jos svasta nesto..

Mrzim svoju (često pogibeljnu)sklonost ka analiziranju svega i svih oko sebe,dubinsko zaranjanje u one koji mi nešto znače.To je balast koji svakako ima funkciju zaštitnog paketa mjera,ali ipak balast.Zavidim svakom ko može bar ponekad da bude površan.
.

isto....sve moram da analiziram,a pogotovu svoj odnos sa drugim ljudima,tj.njjihov odnos sa mnom..strasno sam stidljiva (dobro,sad i ne koliko sam ranije bila),i tu osobinu mrzim.

suvise sam osetljiva i povodljiva,ali to potice od toga sto nemam mnogo samopouzdanja.

altruizam, naivnost koja se granici sa imbecilnoscu nekad...

u svemu vidim nesto ruzno- realne objektivne stvari, ali bukvalno u svemu! za to ponekad kazem - veoma realna :neutral: ali, ponekad bi zelela da jednostavno ne primecujem te neke ruzne stvari..

tezak pesimista( realista u svojoj glavi :mrgreen:), po malo depresivna...

Svi mi imamo neke osobine kojima se baš i ne ponosimo, i koje bi (možda) želeli da ispravimo.
Ja sam, na primer, jedno zlopamtilo (narodski rečeno), iako su moja uverenja i razmišljanja protiv toga, često ta osobina u meni prevlada. Naravno, borim se protiv toga, i gledam da to ispravim...
Pa, evo vam prilike da podelite sa mnom mračne tajne vaše ličnosti :cool:

Nazalost,sve ono sto je nekada smatrano vrlinama,sada treba da se stidis toga...:)
Tako da cu da se upisem:
-tvrdoglavost(kada milsim da sam u pravu,ali stvarno u pravu),
-iskrena(odmah kazem sta milsim svima,neko ne moze da podnese to),
-ne zaboravljam neke stvari(moze da se podvede pod malo zlopamtilo,jer oprostim ali uvek negde u malom mozgu ne zaboravljam nepravdu),
-previse ocekujem(gledam najbolje u ljudima,pa kada ne uzvrate dobrotom i lepim ponasanjem,patim jer najpre od sebe dajem sve,pa ocekujem od drugih isti tretman),
-poverenj(nekada delujem kao teska osoba,jer covek kod mene mora zaluziti poverenje,ali kada se ja uverim i osetim da je to,ono pravo,dajem ceo svet,kao prijatelj...)
Smatram da trebam korigovati svoju dobrotu najvise,jer ljudi znaju to debelo da iskoriste,i imaju problem da "vide",da se neko takav rodi..da neko moze isijavati dobrotu bez iakkve zadnje namere..nekada sam u to korigovanju manje uspesna nekada vise,ali ne dam se..:) Najsrecnija sam sto sam uprkos svemu sacuvala neko dete u sebi,ostala svoja i neiskvarena,iako me mnogo to kostalo,u svim zivotnim sferama.

Poslednja izmena:

Back