Шта мислите: Зашто ваше баке нису бријале длаке?

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Свака мода, па и мода уклањања, што би се рекло на новохрватском: ријетковидних длачица, поред ствари које су прихватљиве и освежавајуће, доноси и жалосну униформност и претеривање...
Па питам, пре свега, даме:

Шта мислите: Зашто ваше баке нису бријале длаке?

Сигурно не зато што није било бријача...

Pa zato sto se ranije nije stidilo prirode, dlake su nesto pirodno.

Istina, ima i jos jedan razlog, a to je da su se nosile neprozirne carape, bas kao i rukavice. Takodje i dugacke suknje, Na taj nacin se to pokrivalo.

A sada je doslo vreme da se stidi svega prirodnog, pa cak i kad dlake nisu dugacke, niti tamne.

Iz istog razloga se uvecavaju grudi, vrse plasticne operacije i sl.

Zapravo, ja i ne znam kad je "pronadjen" prvi zilet?

zato što se smatralo da što dlakavija žena, to sposobnija da ore i kopa :aha:

:think: Лично немам против добрих доњих фризура, па чак ни доњег фарбања, али "голанска висораван" ме превише асоцира на "девојчица-синдром", а нисам педофил....:D

Zato sto je tad bilo jako tesko doci na red do brijaca:ceka:

Мож' бити...:) Само, мени се чини да је и у оно и у ово време пресудну улогу имао, односно има стид.
Колико је он и данас присутан, види се и по томе што се стиде чак и те (наше) речи, па је замењују страном речју: блам:dash:

Може се бити бламантан са све голом чкомпи;)

Istina, ima i jos jedan razlog, a to je da su se nosile neprozirne carape, bas kao i rukavice. Takodje i dugacke suknje, Na taj nacin se to pokrivalo.

A sada je doslo vreme da se stidi svega prirodnog, pa cak i kad dlake nisu dugacke, niti tamne.

Bolje pitanje je kad je nastala depilacija? Ko misli da je to neka novina iz 20-tog veka, taj nema pojma...
Još u Starom Egiptu je glatka žensko telo bez dlaka bilo simbol lepote, mladost i nevinosti. Smesa za depilaciju pravljena je od meda i ulja, a izgleda da su sastojci te smese bili i mlevene kosti ptica, kaučuk, sok fikusa i esencijalna ulja.

Btw, ako govorimo o brijanju i muškarci su za razliku od naše tradicije da se pušta brada kad se žali za nekim, brijali celo telo, uključujući i obrve!

Ne znam dal ti nešto znači, ali sam prošle nedelje u autobusu videla da je "na tadašnji, (ne znam tačno koji) dan" 1901 King Cami Gillette patentirao prvi brijač sa dve oštrice...

Back