Jarac i Devica se lepo slažu, nisu problem vaša Sunca, već verovatno ostatak natalne karte.
To je najčešće podznak, odnosno ASC, kao i vaši Meseci. Kada se ljudi ne osećaju komforno, obično im Mesec nije dovoljno podržan od strane druge osobe, zato je taj medjusobni lep aspekt Sunca, Meseca i ASC tako važan, jer daje osećaj familijarnosti, prihvaćenosti, sigurnosti.
Jarac je izuzetno ambiciozan znak ne samo u karijeri nego uopšteno, u svemu što sebi zacrta. On želi karijeru, novac, uspeh, vlast, kuću, dom, zemlju, materijalnu sigurnost, stabilnost prihoda i poštovanje, i ne bira sredstva kako će do toga da dodje ( ovde je pad Jupitera ). I u stanju je sve da žrtvuje zarad svoje ambicije, ako se ljubav ne uklapa u njegovu zamisao, on je ne doživljava, jednostavno sve mora da ima svoju svrhu i da služi njegovom cilju.
Hvala na odgovoru.
Da, mi smo čudan spoj. Još od srednješkolskih dana je postojala privlačnost i uvek smo se na nekom nivou kapirali (ceni kod mene što je slušam i razumem, smatra da sam duhovit...). Čak ni veeeelika razlika u visini (mnogo je viša od mene) nije bila prepreka nijednom od nas da budemo zajedno.
Ali kako se bolje upoznajemo u vezi (proveli smo na odmoru duuugo vremena zajedno), uviđam da nešto opasno ne štima u našim pogledima na svet. I dalje sam sa njom stegnut i ne osećam komfor. Ima dana kada nam je super,nije sve baš crno. Mora biti da je do toga što ti kažeš, do ne poklapanja u ostatku natalne karte.
Ona jeste strašno ambiciozna. Nije sponzoruša - uvek je grize savest kada ja naopuštenije platim za oboje ili se na bilo koji način istrošim ne tražeći od nje ništa. Ali voli da ima svoj novac, svoj posao, svoje ciljeve kojima stremi. To ide dotle da ako danas gotovo grozničavo razmišlja o jednom cilju, sutra će joj na pamet pasti drugi i želeće oba cilja i odmah. Jako grize ka svojim ambicijama, i potpuno će se predati ostvarenju istih.
Ono što sam takođe primetio je da na nematerijalne aspekte veze gleda na prikriveno-materijalistički način. Prija joj nematerijalna (ili polu-materijalna) korist koju dobija iz veze, bilo da je to vežbanje vožnje na mom autu ili to što joj je veza sa mnom otvorila mogućnost da obiđe gradove koje nije a želela je, i letuje. To sam zapazio iz nekih njenih komentara.
Zanimljiva stvar se desila pre neki dan, majka je pričala sa koleginicom, ženom koja se već 6 godina pasionirano bavi astrologijom, a tema sam bio ja. Rekla je za mene (devica, podznak strelac, mesto rođenja Beograd), sve što se ispostavilo tačno, a uopšte ne zna kakav sam, niti me poznaje.
Kaže da volim samo tradicionalni brak (ne patrijarhalni, već prosto običan, zdrav brak) i da se samo u njemu pronalazim. Ili to ili ću radije biti sam. I u pravu je. Gade mi se veze za jednu noć, otvorene veze, friends with benefits, veze na daljinu... čak i odlazak kod prostitutki koji sam kao mlađi jednom želeo ali nikad nisam uspeo da se nateram... Mislim da zato osećam nekompatibilnost sa mojom jaricom - koliko god se trudila da ne izgleda tako, ona ambicije stavlja na prvo mesto, pre veze, braka i roditeljstva (koji mogu doći ali i ne moraju), voli neizvesnost, ne drži je mesto ni zanimanje, voli nove ideje i promene, dok mene ta neizvesnost guši. Ja sam ili za stabilan i čvrst odnos sa osobom za koju sam siguran da me neće ostaviti da izvisim zbog nekog ambicioznog hira koji joj padne na pamet iznenada, ili za solo život koji mi zapravo prija.
Takođe je rekla da sam najosećajniji od svih u porodici, da sam sklon umetnosti (čitanje, fotografija, pisanje), da sam vizuelni tip (volim likovnu umetnost i stripove), da za razliku od mog brata Blizanca ja ne umem biti opušten sa ljudima i nisam sklon da iz njih izvlačim koristi za sebe, da imam svoj mali svet hobija i interesovanja koji uopšte nemam želju da delim sa svetom i ljudima - samo sa onima sa kojima osetim bliskost i znam da će me razumeti. Rekla je i da se moja majka (bik, podznak devica) bolje razume na nekoj duboko ličnoj osnovi sa mnom nego sa bratom (blizanac).
SVE je pogodila a ne zna me. Tako da sve više počinjem verovati u istinitost natalnih karti.