sta mislite o vegetarijanstvu

• Začetnik teme Začetnik teme mima2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ironija je shto chovekov sistem za varenje nije "gradjen" za meso, vec za voce i povrce :D
Al' naravno me to ne sprechava za pljesku kod NIshlije :P
I ne vidim nijedan stvarni argument koji bi me naterao da ne jedem meso

Mmmm...pljeska kod Nislije...:worth:

Ma ko kod nas danas uopste zna sta je vegeterijanstvo...te se odricu mesa,pa onda svih preradjevina,pa na kraju mi oduzmu sir i sta sad?**** zdrav vegeterijanski zivot bez kajane,kazem ja.

Vlasnik moje bivse teretane je vegan vec 11 godina...e sad neznam kako bi se odrazilo da neko pocne u pubertetu ali on izgleda ko zmaj...jaci je od svih nas i bolje je gradjen od vecine a ima 45 godina...

hmmm... svaka čast, mislim nešto mi uz teretanu ne ide to, gde je meso, mleko, jaja, proteini?! :confused: mislim, ne razumem se, šta zapravo jedu vegani, ispada samo biljke, povrće, voće, žitarice, šećere?!

I evropljani su bili takvi, u pitanju je mutacija koja je nastala nakon sto je covek koji je ziveo na prostoru Evrope pripitomio kravu, ti jos uvek imas i belce koji su ne mogu da svare laktozu... U sustini po originalnom genetskom kodu nakon prestanka sisanja enzim koji pomaze ljudima da svare laktozu se gubi... E kad su ljudi poceli da koriste kravlje mleko i u ishrani odraslih enzim nije imao prilike da bude "ne koriscen" (nakaradno, ali nemam sada inspiracije) stoga nije mogao nestati, ta mutacija se prenosila i sve vise i vise ljudi je moglo piti mleko i nakon prestanka perioda sisanja. Stvar je u tome sto je ova mutacija ogranicena na zapadne kulture koji koriste mleko i mlecne preradjevine u svakodnevnoj ishrani dok na dalekom istoku (Kina) to nije slucaj...

ja nikada ne bih bila vegetarijanac...glupost
prvo zado sto je meso (ali ono dobro meso a ne slanina i pljeske)hranljivo i zdravo
valjda utice na rast
a i sta mi znaci samo zelenis i vocke...
i kao one fore zao mi zivotinja...ma daj bre,bacas djubre de oces i ovo ono a za zivotinje ti zao, nije u tome stvar

nisam vegetarijanac niti cu ikada biti

Ја сам 5 година била вегетеријанац, с тим што нисам јела ни рибу...после лагано почела да избацујем и јаја и сир, додуше никад их нисам потпуна избацила....а онда почели проблеми са варењем, болови у стомаку, гасови...не знам да ли је то било од тога или од неких других ствари...лекари ми рекли да треба да једем мање меса :D
Пошто нникако нису знали шта ми је(ни један лекар није рекао да то има везе са вегетеријанством, због вегетеријанства су ми проверавали крвну слику, која је била одлична), ја решила да пробам да почнем да једем месо, и баталим пилуле за контрацепцију...и болови престали...не знам чему од ове две ствари да захвалим...
Сад једем месо по мало...оно као брзу храну после града или сендвич кад имам рано предавања...али то је то...поједем можда 150г меса недељно...
Рибу сам јела пар пута од када сам почела да с ехраним ,,нормално"
А нпр. за пилетину сам заборавила и какав укус има....не могу бре да купим пиле да га сецкам, жао ми...некако је лакше кад ти све до обраде у брзој храни, па и не размишљаш шта једеш....:D

i kao one fore zao mi zivotinja...ma daj bre,bacas djubre de oces i ovo ono a za zivotinje ti zao, nije u tome stvar
Ne lupaj gluposti, molim te...jedno je da baciš đubre, makar i u sred šume(a većina nas još uvek koristi kontenjere:lol:) a potpuno drugo da uzmeš i zakolješ drugo živo biće...
Ok, jedem i ja sada meso, i zakolje neko svinju da bih ja kupila pljeskavicu...ali to ipak nema veze sa djubretom i ekologijom...bas lupas...

Back