Sta mislite o ovome?

prvo ljudi koji imaju staršnu potrebu da opravdaju sebe i svoja uverenja pred publikom definitivno psihički nisu tačni ili prosto nisu sigurni u ono što jesu
bebu možeš da hraniš korenjem i trulim plodovima i samo čokoladom ona će preživeti i razviti se
a o temi mislim da je to više neko dokazivanje sebi, nego razmišljanje o tom detetu
na kraju krajeva jeste bolje klopati pasirani brokoli i mango, nego one kašice i parizer, al ta isključivost
kao ti sad imaš neki magični recept za besprekoran život i bićeš lišen svih poremećaja i boljki... aha

Ljudi ne mogu da se pomire sa tim da će umreti šta god jeli... Vegeterijanstvo je pogrešno ako je zbog zdravlja ili sličnih gluposti, nisu vegeterijanci ni zdraviji ni bolesniji zbog toga što su vegeterijanci. Omnivori smo, znači šta god jeli, dobro nam je.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/466361/Danijela-Pantic-Sin-mi-je-vec-vegan

Ja cu svoj komentar dati u sledecem postu, posto mislim da je potrebno da se to posebno naglasi.

zna se koje vakcine obavezno treba da dobije novorodjence a koje dete u kom uzrastu.
dalje, ako deca pre 200 godina nisu vakcinisana ne znaci da ne trebaju i danas, jer danas nista nije kao pre 200 godina.
naravno, sve ima svoje pozitivne i negativne strane.
neumeren konzum i najzdravijeg je nezdrav.

cisto sumnjam da je covek i u jednom svom evolutivnom stupnju bio cist biljojed, prezivar jer nema adekvatan sistem organa za varenje.
postoje i danas zagovornici tzv. paleo dijeta gde jedu zrnevlje i zitarice ali se zato kljukaju suplementima.
ni nutricionisti svi ne misle isto, kao ni lekari ...po pitanju svega.

dete treba da ima sto raznovrsniju ishranu i naravno, sve su ucestaliji testovi na nepodnosenje odredjenih vrsta namirnica.
mislim da jedno takvo a priori i na svoju ruku, laicko poigravanje sa ishranom deteta moze kasnije lose da se odrazi na njegovo zdravlje.
naravno, ne mozes dete naterati da jede nesto sto ne voli i sto mu ne prija, trpajuci mu u usta kao u "vodenicu", dok ono pljuje i stvara sebi seriju ruznih uspomena vezanih za najraniju ishranu.

zavisi sta covek izabere da bude, monah ili predator. ovaj prvi se gaji za andjela ili za ovcu, oslonice se ili na boga ili na ljude i bice strpljiv da ceka...grickajuci biljke.
razlicita ishrana, razliciti energetski pogon, razlicite zivotne filozofije.

Covek po konstituciji nije predator. Niti je nuzno ako zna da nije predator da bude monah.

Ne moras da budes snazan ili brz da bi bio predator.

Dovoljno je da budes pametan ili strpljiv

plant-10_1464543i.jpg

Cak i biljke vole meso...

- - - - - - - - - -

Besan, a sit. Naime nisam koristio sposobnost lateralnih pokreta vilice, dok sam malopre jeo bananu...

A da li si mozda prezivao kao svi pravi biljojedi?

Primecujem da ljudi koji insistiraju na alternativi (prehrana, lecenje i uopste zivot) nisu nesto manje nervozni od onih drugih, stavise pokazuju manje toleranstnosti i znaju da budu agresivni u propagiranju sopstvenog nacina zivota.

cisto sumnjam da je covek i u jednom svom evolutivnom stupnju bio cist biljojed, prezivar jer nema adekvatan sistem organa za varenje.
postoje i danas zagovornici tzv. paleo dijeta gde jedu zrnevlje i zitarice ali se zato kljukaju suplementima.
ni nutricionisti svi ne misle isto, kao ni lekari ...po pitanju svega.
to nije paleo dijeta, zapravo je sve suprotno od toga i ideja je da se covek hrani ko pecinski covek tj da ishranu bazira na proteinima (meso, riba i slicno ono sta je mogao da ulovi itd) i nadje u svojoj okolini da ubere od povrca, voca i orasastih plodova. dakle ishrana bogata proteinima i mastima sa manje ugljenih hidrata jer su zitarice, secer i slicni rafinirani proizvodi, ukljucujuci i mlecne zabranjeni ili malo prisutni.

Osporavati pravo na izbor bilo kome, a u isto vreme uzivati u sopstvenom izboru, je pomalo .... infantilno.

To rade jer djank mesna hrana izaziva fizicku zavisnost. Psiholoski, svesni su cinjenice da se sve vise ljudi okrece ishrani bez mesa i nesvesnim impulsom atakuju na svakog ko pomene biljke, plaseci se da im se sutra ne otme tanjir u kojem su bubrezi i but.

Eksperiment je pokazao da su životinje zaista postale zavisne.

Pacovi koji su konzumirali džank mesnu hranu okretali su točak značajno duže nego pacovi na normalnoj ishrani, što ukazuje da su njihovi receptori zaista postali desenzitivizovani. Ta "duboka" desenzitizacija dogodila se nakon samo pet dana ishrane džank hranom!
"Mi znamo koje su osnovne crte adiktivnosti, a te životinje su imale svaku od tih crta", rekao je Keni. "Oni nisu dobijali nagradu na način na koji bi trebalo. Kad doživite tako nešto, jedan način da se osećate bolje je da se vratite džank hrani". Istraživači su zaključili da je gubitak kontrole kod pacova tipična odlika adiktivnosti.

Radije glad – nego normalna hrana

U još jednom testiranju svoje hipoteze o adiktivnosti, istraživači su upotrebili virus da blokiraju D2 receptore zdravih pacova. Svi ti pacovi su počeli da kompulzivno jedu. "Ovo je najpotpuniji dokaz do danas koji ukazuje da gojaznost i zavisnost od droga imaju iste neurobiološke osnove", rekao je Džonson.

Prvi i najvazniji korak je osvestiti i prihvatiti da si zavistan. Nakon toga isto kao i kod lekova, smanjivati dozu i sto je najvaznije istrajati. Ako nemas volju pokrenuti se zarad poboljsanja samog sebe, sta imas? Ko si onda ti, bezvoljno teleso koje luta materijom, avet?

Back