Sta mislite o ovome?

Дете вегетаријанац може имати велике проблеме са околином у смислу да ће увек бити изузетак шта год да се једе у вртићу, школи, касније у ресторану.

Мени је то ужасно глупо и себично од стране родитеља.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/466361/Danijela-Pantic-Sin-mi-je-vec-vegan

Ja cu svoj komentar dati u sledecem postu, posto mislim da je potrebno da se to posebno naglasi.

Jako cenim vegeterijance i vegane koji su se za tu opciju odlucili zbog ljubavi prema zivotinjama, obicno su i posveceni zastiti i pomoci zivotinjama, te mi ceo njihov nacin zivota deluje plemenito i iskreno. Medjutim, kada je prica kao i ovde orjentisana na to kako takav nacin ishrane garantuje zdravlje i dugovecnost, to vec ne shvatam mnogo ozbiljno, narocito kada predje u ostrascenost i iskljucivost. Ima toliko nacina ishrane i za svaki od njih postoji neka teza i objasnjenje kako je bas taj rezim nemerljivo bolji u odnosu na druge. I redu je kada sprovodis eksperimente na sebi, da bi video da li ti lezi takav nacin ishrane i koliko dugo i to pravo treba prepustii prepusiti i svojoj deci.

A izbegavanje vakcinacije mi vec deluje sarlatanski i neozbiljno i sve me to podseca na gorepomenuntu Sladjanu Velkov i na njene tvrdnje kako je veganski nacin zivota toliko zdrav da zene koje ga praktikuju ostaju bez mesecnih ciklusa koji nisu prirodni, jer ga u drugim zivotinjskim vrstama nema, onda na ono famozno gledanje u Sunce, i slicne price.

Poslednja izmena:
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/466361/Danijela-Pantic-Sin-mi-je-vec-vegan

Ja cu svoj komentar dati u sledecem postu, posto mislim da je potrebno da se to posebno naglasi.

Mislim da ljudi mogu da budu zdravi i bez ubijanja zivotinja jer kad jedu meso ucestvuju u oduzimanju zivotinjskog zivota samo zarad zadovoljavanja sopstvenog apetita ... Pitagora je rekao - dok god ljudi kolju zivotinje i brutalno ubijaju ziva bica niza od sebe nikad nece biti zdravi i spokojni i klace se izmedju sebe.... podrzavam, sve vise ljudi prelaze na takav nacin ishrane:cool:

Mislim da ljudi mogu da budu zdravi i bez ubijanja zivotinja jer kad jedu meso ucestvuju u oduzimanju zivotinjskog zivota samo zarad zadovoljavanja sopstvenog apetita ... Pitagora je rekao - dok god ljudi kolju zivotinje i brutalno ubijaju ziva bica niza od sebe nikad nece biti zdravi i spokojni i klace se izmedju sebe.... podrzavam, sve vise ljudi prelaze na takav nacin ishrane:cool:

Pitagora i Pitagorejci su bili sektasi koji su bili opsednuti bobom. Oni nemaju nikakav kredibilitet kada se govori o hrani.

TI ne jedes meso?

Где нађе све те биљке које садрже еснцијалне аминоиселине неопходне не само за развој, већ за живот? :think:
Ако му даје суплементе, онда сам веома против њеног избора.

Pitagora i Pitagorejci su bili sektasi koji su bili opsednuti bobom. Oni nemaju nikakav kredibilitet kada se govori o hrani.

TI ne jedes meso?

retko, izbegavam meso maksimalno ali ne bih mogla da budem vegan

- - - - - - - - - -

Где нађе све те биљке које садрже еснцијалне аминоиселине неопходне не само за развој, већ за живот? :think:

nisam citala tekst ali ona valjda samo meso ne daje detetu mleko i jaja su dozvoljeni ... preko pola milijarde hindusa se tako hrani generacijama i nista im ne fali

Onaj koji ovako lupeta o imono-sistemu, iskreno veruje i da se rak leci prirodnim putem, kao i nas drugar Kamael.

Kaze se imuni sistem, a ne imono.

- - - - - - - - - -

Mislimo da nam cvile jajca za voditeljke i njihovu decu.
Nek` ih `rane i pelcuju cim god hoce..

Neka svako radi sta hoce, ali po njemu je umobolna i zesca zaostalost ako neko ne fiksa svoju decu sa umrtvljenim virusima.

Sofija ti si doktor ako te nisam pomešala sa nekim, trebalo bi da znaš koje su esencijalne amino kiseline i gde ih sve ima.

Дете вегетаријанац може имати велике проблеме са околином у смислу да ће увек бити изузетак шта год да се једе у вртићу, школи, касније у ресторану.

Мени је то ужасно глупо и себично од стране родитеља.

Imala sam jednu drugaricu kojoj roditelji nisu davali cokoladu da proba do 5. godine...
i bili vegetarijanci.

Probala tada i nije joj se svidelo.

Svi so mislili da ce mala biti frik. Naprotiv, izrasla je u vitku pametnu i posebnu mladu zenu.

Imala sam jednu drugaricu kojoj roditelji nisu davali cokoladu da proba do 5. godine...
i bili vegetarijanci.

Probala tada i nije joj se svidelo.

Svi so mislili da ce mala biti frik. Naprotiv, izrasla je u vitku pametnu i posebnu mladu zenu.

Znači ako detetu ne daješ da jede slatko onda si frik?
Inače interesantno je kako se u Srbiji vegani proglašavaju budalama, a ljudi koji piju, puše, povremeno se drogiraju su ok.

pa budale ste
ovi sto piju drogiraju se ili puse to rade jer su zavisni
vecina ne zeli al tesko ostaviti
vegani tripuju da su humanitarci
prsotine

- - - - - - - - - -

:roll:

Jel si srecan sto ti se :navodnik:drugarchic vratio na forum :))) ...plakao si za njim :lol:

koji drugarcic?
tenzija?
pa ti si se meni stalno na pp raspitivala o njemu
garant si ovlazila i spremala se da prekrsis zavet ^^

Znači ako detetu ne daješ da jede slatko onda si frik?
Inače interesantno je kako se u Srbiji vegani proglašavaju budalama, a ljudi koji piju, puše, povremeno se drogiraju su ok.

Eno ti tema na Zdravlju... sad sam branila veganski ishranu, svi su protiv nje....

Nikako.... Samo kazem da smo mi ko sva deca jeli cokoladu skoro svaki dan, i mislili da ce nju njeni roditelji takvim vaspitanjem upropastiti.
A zivot je pokazao upravo suprotno ;)

Back