Šta mislite o komunistima?

Sto nema ankete?

@tema,.mnogo se bolje zivjelo za vrijeme komunizma nego danas, i jos uz to se znao red. Tu im skidam kapu, mejutim negativnu stranu komunizma smo osjetili kad je nestao u Jugoslaviji.

Pa prema tome, sto se tice komunizma, lijepo je bilo dok je trajalo.

Ви причате о оном што је било престављено као комунизам. Комунисти нису још нигде постојали, јер још нигде није било ни комунизма. Постојали су борци за комунизам и још увек постоје. Оно у Русији се претворило у Стаљинизам а код нас у Титоизам. Ни једно ни друго није био комунизам.

Карло је лепо прорачунао да се револуција покрене са пролетеријатом, јер су то људи који нису имали ништа него жељу, и нужду, да се дочепају бољег живота на било који начин. То су знали и сви револуционари, зато су свугде покренули баш те пролетерске масе за остваривање својих политичких циљева. Видело се на делу да је то била подвала неуком и немоћном пролетеријату. Ипак је било потребно задржати те снаге за очување власти до које се дошло захваљујући једним делом тих снага. Зато је дошло до пљачке једних да би се платило другим. Ово је наслов теме којим се тражи мишљење о комунистима. То би требало значити да се са тим подразумевају они који су себе називали комунистима. Одговор на то питање није једноставан, нити може бити одређен, јер је код нас било врло мало оних који су мислили да се боре за комунизам. Они који су себе звали комунистима били су већином странци, и имали су друкчије циљеве од оних које су пропагирали пролетеријату. Ко је био комуниста? Онај који је имао партијску књижицу, или онај који се борио у рату да спаси своје. Има и једних и других. Са пљачком су се изједначили у расподели опљачканог, од чега још и данас имају корист, и имаће је све док буду у власти, или на власти. Привилегије, уживање на опљачканим добрима, примање пензија и других заслужних додатака као и могућношћу да некажњено приуште по нешто себи и својима. Да ли се они могу сматрати комунистима? И да ли се друштво што су створили може сматрати комунизмом? На та питања одговорите ако можете. Мислим да је комунизам утопија. Мислим да комуниста код нас није било. Мислим да је потребно добро разрадити сав рад оних који су себе сматрали комунистима, и онда покушати донети одговор на питање постављено темом.

Interesuje me sta mislite o komunistima, o nekadasnjoj komunistickoj partiji i o zivotu u komunizmu i socijalizmu? Nisam neki pristalica komunizma ali sam slusao razne price o tome pa me zanima i sta vi mislite.:think:

Da je ikada postojao pravi komunista koji se iskreno pridrzavao nachela komunisticke partije, on ne bi bio daleko od dobrog pravoslavca. A poshto takvih NIJE bilo, mislim da su komunisti bili licemerni shljam .

U slavu svim palim seljacima. Onima koji su preziveli najgore pod komunistima. U slavu njima koji nikada nisu prihvatili komunizam kao ideologiju. Ovaj plakat je posvecen srpskom domacinu.

31713311.jpg

Sve najgore!

Pokvarena banda koja se uz pomocu SSSR spustila iz svojih planinskih vukojebina, zavela teror i diktaturu i upropastila Srbe i Srbiju.
Није баш све тако једноставно, а и далеко је Њујорк од вукојебине. Ево о чему се ради.
Од 384 комесара и чланова прве бољшевичке владе било је свега 13 Руса, 2 црнца, 15 Кинеза, 22 Јермена, али зато преко 300 Јевреја и то не руских него америчких. Бизарно, зар не? Саму идеју су осмислили Мозес Хес и Карл Маркс, а спровели у дело Лењин и Лев Бронштајн а.к.а. Троцки. Финансијери су били чувени банкари Jacob Schiff и барон Ротшилд са којим је како су забележили хроничари Троцки често играо шах у једној бечкој кафани пре избијања револуције. Сви до једног су били Јевреји, као и шефови Чеке - тајне полиције која је побила милионе православних Руса. Пошто "њихови" држе све важније медије и образовни систем, мало ко зна ове податке.

Бескласно друштво и потпуни егалитаризам су чиста утопија, бољи рећи подметачина која се коси са људском природом. Циљ је био да се свргне постојећа царска власт, изазове општи хаос и покољ становништа, пре свега руског са којим су дуго пре тога били у сукобу, а после и у другим земљама. Да би нека идеја била добра, мора пре свега функционисати у пракси. Овде то није случај, јер никада и није имала за циљ тако нешто.

Vidim dosta osoba ostavlja komentare, a veze nema o cemu pricaju. Kao prvo komunizam nikada nije ni postojao u onom obliku u kom je zamisljen. Postojale su obicne diktature koje su ljudi poistovetili sa komunizmom. Komunizam je idealan sistem medjutim ljudi su previse prokleti i iskvareni da bi on uspeo.

Kao drugo ko god navodi da je Tito unistio ovu "Srbiju" a ne srpski narod u celini on samim tim i podrzava Tita. Srbija u ovim granicama nikada nije postojala i slaganjem sa ovim granicama i srpski narod u nekoj meri unistava pravu Srbiju to jest onu sto je priznata od celog sveta u 1918. Recimo da je Rankovic bio na vlasti Srbija bi mnogo bolje prosla. Samim tim nisu "komunisti" unistili srpski narod vec srpski neprijatelji (Tito i kompanija) koji su po maskom "komunizma" Srbima zamazali oci i unistili srpski narod u celini. Danas imamo 3 ili 4 nove nacije koje su stvorene u zadnjih 50 godina sve na stetu srpskog naroda. Ovo mozemo zakljuciti uzimanjem za primer Kine.

Isto tako ne znam kako je bilo van Dalmacije medjutim kod nas si mogao ici u crkvu i slaviti slavu. E sad to je vazilo za ljudi koji nisu bili clanovi partije (znam iz iskustva moje familije) a "partijasi" nisu imali pravo to da rade. Potom mnogi sto se sada zale su imali crvene knjizice i zbog toga nisu smeli ici.

Interesuje me sta mislite o komunistima, o nekadasnjoj komunistickoj partiji i o zivotu u komunizmu i socijalizmu? Nisam neki pristalica komunizma ali sam slusao razne price o tome pa me zanima i sta vi mislite.:think:

Најцрња и најмрачнија диктатура коју је наше поднебље доживело по питању људских права и слободе мишљења, политичког става и вероисповести.

Са друге стране, опет систем у којем је постојала каква-таква држава која је стала на ноге. По мом миљењу, (југословенски) комунизам је издао сам себе, јер је пропустио прилику да створи јединствену југословенску нацију, јединствен југословенски језик и јединствену Југославију, а имао је прилику да то уради. Међутим, своју сурову и апсолутну власт је искористио за стварање нових нација и нових република, за стварање држава у држави, за стварање онога што се догађало 1990-их. За комунизам се испоставило да је био рак Србије и Југославије, јер је растао и напредовао само на своју сопствену корист, а на штету организма на чији рачун се развијао и растао. А смрћу организма, умро је и он сам... то јест, умро је као систем, али су зато потомци комуниста са власти остали доживотно материјално обезбеђени за неколико генерација.

Никада нисмо живели у комунизму осим кратког периода 1945-1948.

Након разлаза са Стаљином Тито уклања све комунисте и замењује их са левичарским либералима про-западне оријентације.
Сви комунисти су прогањани током титове владавине, посебно на Голом Отоку.
Комунистичка партија је претворена у либерални савез слабо повезаних републичких партијских организација, а држава у конфедерацију.

Тако да о комунизму ништа не знамо јер нисмо живели у њему.

U slavu svim palim seljacima. Onima koji su preziveli najgore pod komunistima. U slavu njima koji nikada nisu prihvatili komunizam kao ideologiju. Ovaj plakat je posvecen srpskom domacinu.

31713311.jpg

Хмммм.... јел то онај сељак који је од својих пара куповато тракторе и комбајне, децу слао на факултете а он ишао на море на одмор и зигао кућу на два спрата?
Само питам.....

Социјализам као ЕКОНОМСКИ и ДРУШТВЕНИ поредак је најбоље што је човечанство до сада имало.
Ниподиштавања расних, верских и етничких разлика, добробит радника, бесплатнмо школовање, здравство и сигуран живот.

Србију је упропастила ЈУГОСЛАВИЈА и ЈУГОСЛОВЕНСТВО донето од стране анти-комуниста Пашића и карађорђевића, а не комунизам, којег нисмо ни имали.

Moje misljenje o komunizmu uopste je to da je to bio idalan drustveni poredak ali stvoren za idealno drustvo a to drustvo ne postoji nigde u svetu .Nasi komunisti su bili bagra lopovska i korumpirana radili su za sve samo ne za svoj narod .Uspeli su da stvore prividno lagodan zivot ne razmislajajuci za to sta ce ostaviti za sutra koje smo debelo iskusili.
Kako su na silu dosli na vlast tako se i drzava rasturila na silu jer revolucija jede svoju decu.

Ybte pa o kom vremenu ti govoris,ovo mi vise lici na sadasnjost

Back