Шта мислите о Драгославу Бокану?

Ne verujem da će se učlaniti, ali načuo sam neke pričice da će posle formiranja vlade biti možda neke forme uhlebljenja, slične onoj kojom je Branko Radun bio nagrađen od strane vlasti.
Cini mi se da je vec jednom pricao na tu temu, da ce se ako treba pozicionirati tako da dodje u situaciju gde ce moci da uradi nesto za drzavu.
Bokan je hapšen devedesetih jer je pokušavao da reketira neke biznismene iz okoline Novog Sada ,to nije imalo veze ni sa frontom ,ni sa Rvatima .
Za vreme ratnih dejstava sve biznismene treba reketirati.

Значи, у питању је олош. Не само фашиста већ и криминалац.

Врста човека, дакле, коју наш честити народ може да поштује.
Pa posle par šamara i razgledanja obale Dunava iz gepeka brzo se odučio od kriminala i vratio "naučnom " pristupu i salonskom fašizmu .Al simpatija prema devijatnim oblicima ponašanja je ostala , evo baš u zadnjem intervjuu otvoreno priča kako ukoliko bi se ,daleko bilo , desilo da neki ratni veteran počini neko krivično delo u mirnoposkim uslovima , recimo nekog siluje , opljačka , ubije , pokrade ... da njemu ne treba suditi za to kao ostalim gradjanima , možda eventualno tek nešto simbolično, zato što je on "zadužio državu " .
Tako da je jasno da svako podržava Bokana dolazi iz degenerisane sredine gde su najdevijatniji oblici ponašanja način života, zanimanja ili imaju neku F dijagnozu koju ne leče , evo na ovoj temi se to baš fino vidi .

1597045330900.png

Bokanu godinu dana zatvora posle 17 godina

subota, 16.05.2009. u 22:00

Novi Sad – Posle 17 godina od pljačke našeg poznatog privrednika Novosađanina Tomislava Đorđevića, pri čemu mu je u porodičnoj kući u Bukovcu oduzeto 250.000 tadašnjih nemačkih maraka, o čemu je „Politika“ više puta pisala, Okružni sud u Novom Sadu izrekao je na ponovljenom suđenju kazne petorici aktera ovog nedela.
Beogradski reditelj i nekadašnji komandant paravojne organizacije „Beli orlovi“ Dragoslav Bokan (48) osuđen je na godinu dana zatvora, a u obrazloženju presude pripisano mu je da je organizovao i pomagao razbojništvo nad Đorđevićem i njegovom porodicom.

Kao direktni izvršioci razbojništva (krivično delo je najpre okvalifikovano kao iznuda) osuđeni su Aleksandar Momić (37), iz Budve, na dve godine i Aleksandar Šarac (42), iz Pančeva, na godinu i po dana zatvora. Zbog saučesništva u razbojništvu na po godinu dana zatvora osuđeni su Beograđani Ljubiša Radosavljević (53) i Aleksandar Cvijetić (52) kome je kazna izrečena u odsustvu.

Prvi put grupa je osuđena u istom sudu 1997. godine, ali je Vrhovni sud vratio slučaj na ponovno suđenje koje je okončano tek prekjuče izricanjem ovih presuda. Odbrana okrivljenih najavila je novu žabu Vrhovnom sudu, uz obrazloženje da se, ipak, radi o krivičnom delu iznude, jer je navodno utvrđeno da su Momić i Šarac otišli da „naplate“ dug koji je oštećeni privrednik dugovao nekoj švajcarskoj firmi.

Međutim, Dragoslav Bokan je i na ponovljenom suđenju tvrdio da sa celim ovim slučajem nema nikakve veze, a da mu je priznanje iznuđeno pošto su ga pripadnici policije oteli u Beogradu, a zatim izložili psihičkoj i fizičkoj torturi. On tvrdi da za njegovo učešće u ovom krivičnom delu nema nijednog dokaza, sem izjave ostalih osuđenih, a da mu je sve to namešteno kako bi mu se „uništila rediteljska i politička karijera“.

Ipak, tokom suđenja je utvrđeno da su tada Momić i Šarac upali u Đorđevićevu kuću i oteli novac, a da su im Radosavljević i Cvijetić obezbedili povratak za Beograd posle čega su novac podelili međusobno. Osim za organizovanje razbojništva, Bokanu je stavljeno na teret i da im je obezbedio oružje.

link

У разговору са Бранком Росићем – овај је за њега написао да је „легендарни продуцент и челник пројекта ’Њу примитивс’ који је запалио Југославију као менаџер Плавог оркестра” и о којем су по почетку рата „митови и легенде [добијали] сумануте димензије, па је у једном тренутку деловало скоро да је највећи медијски манипулатор бивше Југославије – доктор Гебелс Радована Караџића” – Марић је о домишљању новог имена изјавио сљедеће: „Реч је о догађају који се десио на самом почетку рата, једне топле летње вечери у једном мотелу на Палама. У разговору са својим пријатељима Драгославом Боканом и Соњом Караџић дошао сам на идеју да треба избацити назив Босна и Херцеговина из имена наше српске државе у настајању. Предложио сам да се придев српска претвори у именицу по узору на Пољску, Чешку, Мађарску, и да дамо нашој држави име Српска. Мој предлог је наишао на одобравање и одмах је дошло до надоградње. […] Били смо угодно изненађени, Бокан, Соња и ја, којом брзином је Скупштина Српске Републике Босне и Херцеговине прогласила Републику Српску.”

Слично је о истој ноћи говорио и Бокан, некадашњи вођа најблаже речено неславне паравојне формације „Бели орлови” којег Марић спомиње. На опаску новинара „Преса” како „многи не знају да сте својевремено били један од првих држављана РС и да сте са Соњом Караџић и Гораном Марићем, оснивачем и менаџером сарајевске поп групе ’Плави оркестар’, почетком деведесетих у касарни у Рајловцу смишљали име Републици Српској”, Бокан се похвалио: „Смишљали и смислили. На позив министра информисања Велибора Остојића нас троје смо се осамили и у пар дана осмислили идеју да ова, тада само ослобођена српска територија бивше БиХ, задржи име ’Србија’ у оном другом свом облику – као у случају Француске, Чешке, Данске, Грчке, Енглеске… По том моделу смо предложили име ’Српска’ и оно је убрзо усвојено са накнадним додатком ’Република’.”

Веровали или не, Боканово хапшење гледао сам на телевизији и то - уживо! Наиме, деведесетих је кратко време ишао неки теве серијал у стилу америчких "crime live" серијала, заборавио сам како се тачно звао, а мислим да је ишао на бившој Тв "Политика". Углавном, тог дана је било уживо снимање хапшења изнуђивача испред Народног позоришта у Београду где је овај својој жртви заказао да дође са новцем, жртва је обавестила Градски СУП, а ови обавестили теве екипу да дође испред Народног позоришта. Инспектори Градског СУП-а нису имали појма да је изнуђивач "познати режисер" иначе сигурно не би ни позвали теве екипу. Тако сам гледао како инспектори скачу на Драгослава Бокана, сећам се да је било лето, неко сунчано, лепо време као сада. Убрзо после тога тај серијал је прекинут.

Ја бих се извинила Макрону уз речи да је у питању ревизија историје, а исто то бих рекла и Путину. Јер ако је ико осетљив на ревизију то су Руси.
Путина ако и не зна да су Хрвати били с Немцима на страни, а да их се део и борио проти Црвене армије на самом тлу Русије, накнадно би сазнао. Тад би, вероватно, сазнао и где су Срби били у тој причи, пошто не верујем да он то уопште и зна.
Па дало- не дало резултат, али бих бар сачувала образ.

Putinu da se objasnjava istorija? Pa nije on Trump.
Ti si stvarno neka naivna umetnica na zici.

Poslednja izmena:
. У недавном гостовању на Балкан Инфо Бокан каже да нисмо нормалан народ док год више мрзимо председника Србије него председника Хрватске.
Bokan je pompezna neznalica, ekspert opšte prakse.

Ne znam na osnovu čega je došao do ovog zaključka. Za Milanovića mi puca prsluk a moj život najdirektnije uništava Dotični i njegova kamarila.

Ne znam na osnovu čega je došao do ovog zaključka. Za Milanovića mi puca prsluk a moj život najdirektnije uništava Dotični i njegova kamarila.

Он је једно од ретке деце бољшевизма и привилеговани дођош, који се одриче овог конвертованог комунизма и система.

Претили су му смрћу, преселио се у НС.

Много им смета

Ti Bokani razni svoju karijeru grade na gostovanjima kod recimo nekog Teshe
i vec dvajes godina vrte istu pricu, a prica je da svaki Srbin mora da mrzi hrvatskog
predsednika, svakog Hrvata, oni nemaju ideju kako da Srbija ikada dodje
na neku zelenu granu nego drve do besvesti pokvarenu gramofonsku plocu.

Замешатељ демагошки...

Меша Бога и богоборну РФ, Христа и Путина... игра се са нашим емоцијама љубави према Русији а реалност је да велике силе Гледају свој интерес...

Лако и слатко је рећи да ће нам људи и Путин помагати, али истина је да само и искључиво ПОМАЖЕ БОГ, и нико уз Њега више приде, људи су слаби, поготову кад им дела говоре против њихове самодекларације да су верници...

Бог је једини Савезник обичним људима, а политичари служе сатани и себи а не Богу...

Он је једно од ретке деце бољшевизма и привилеговани дођош, који се одриче овог конвертованог комунизма и система.

Претили су му смрћу, преселио се у НС.

Много им смета
Nije jedini koji se odrekao javno. Međutim ogromna većina koja se odrekla svog Tvorca Broza ali ne i privilegija koje su im od njegove tiranije pretekle.

Danas su oni lumpenkapitalisti i najveći liberali i kažu - ja IMAM radnike. 🤮

Nije jedini koji se odrekao javno. Međutim ogromna većina koja se odrekla svog Tvorca Broza ali ne i privilegija koje su im od njegove tiranije pretekle.

Danas su oni lumpenkapitalisti i najveći liberali i kažu - ja IMAM radnike. 🤮

Bokana su ranih 90tih sklonili, kada je uradio jedini dokumentarac o manstirima KiM i kada je oti[ao kao dobrovoljac u rat.

Njega stalno prate i stalno mu podmece DB.

Back