Sta mislite o cetnicima

I dalje mislim isto o četnicima a pre svega da su za pdf Istorija ...

Четник је широк појам,што многи овде не разумеју,тема је о дражинизму,стога бих молио да се промени назив теме.Наш народ зна шта је дражинизам, то сам већ говорио на многим местима.

Cetnici su bili na strani fasista i to se ne moze izbrisati.
Zasto se neki ljudi u Srbiji trude da dokazu suprotno pa toliko dokumenata i istinitih filmova je snimljeno na tu temu i uvek mozete videti i procitati da su setnici bili uz nemce.
Sta bi bilo da sad nemci pocnu da dokazuju da Hitler nije bio zlocinac.
Zalosno je kod nas Srba kako koja stranka dodje na vlast tako menja i istoriju.
Zao mi je sto Milosevic nije ziv on se u istoriju nije mesao.
Ako prihvatate cetnike kao patriotske snage onda siptari imaju pravo na Kosovo

Четник је широк појам,што многи овде не разумеју,тема је о дражинизму,стога бих молио да се промени назив теме.Наш народ зна шта је дражинизам, то сам већ говорио на многим местима.
E druze gde mogu da procitam o tom drazinizmu.
U principu komunizam i hrišćanstvo su – u najbližoj rodbinskoj vezi. Globalno rečeno komunizam (socijalizam) – to je isto što i hrišćanstvo
Komunisti su imali dosta hriscanskih nacela.
1.Fabrike radnicima
2.Besplatno zdrastvo
3.Besplatna skolarina
4.Nije bilo mita i korupcije kao sad
5.Sloboda,mogao si da spavas u parku bilo gde u Jugoslaviji i da te niko ne dira,probaj sad da zaspis u nekom parku u Srbiji probudices se ili silovan ili bez nekog organa.
Komunizam je imao puno hriscanskih nacela ali ljudi jos nisu bili zreli za komunizam mnogo se krala u drazvnim organima i u drzavnim firmama zato je komunizam propao a i u komunizmu je bio greh ukrasti kao i u hriscanstvu.
Nikad se u Srbiji nece ziveti kao u komunizmu.
1. Ideja savršenoga, besklasnoga društva potpune jednakosti ljudi.
2. Politička ideologija utemeljena na ukidanju privatnoga vlasništva i na uspostavljanju zajedničkoga vlasništva nad sredstvima za proizvodnju.
3.Radne akcije
Neke od parola iz komunistickog divnog doba

Smrt fasizmu sloboda narodu
Mi gradimo prugu, pruga gradi nas
Druze Tito samo pisi
orat cemo i po kisi
Proleteri svih zemalja, ujedinite se
Bratstvo i jedinstvo!

A danas vazi parola
Ko radi taj ne jede

Ma oni su bili prisiljeni surađivati ko i Nedić izgleda. A čula sam da su zbog ljubavi prema kralju puštali brade.Zato ovi obrijani nisu uopšte vjerni tome.Tako izgledaju ko neki balavci.
Lako je da se vade da su bili prisiljeni.
Sta mislis da li su bivsi socijalisti kao npr Dacic,Palma,Bidza itd. Prisiljeni da budu uz ds
Tako ti je bilo i tad uz nemce su imali novac polozaj i neverovatne privilegije cak im je uz nemce bilo bolje nego uz kralja.
Cetnicima nije bio cilj da vrate kralja vec da sto vise i oni opljackaju kao i on pa da futnu u Ameriku.
Steta sto Draza nije pobegao zajedno sa nemcima sad mu ne bi dizali spomenike.
Zameram komunistima sto su ga ubili trebali su da ga oteraju na goli otok.
Posle nekog vremena bi izasao pa bi kao i tudjman i izedbegovic(namerno im pisem imena malim slovima-jer su oni veliki zlotvori),pa bi zajedno rusili meni tako dragu Jugu.
Ja bi i sad pohapsio sve koji su rastutili tako divnu zemlju.

Четници

Srebin_cetnik_i_kama_01.jpg

Талибани

talibani-napali-jos-jednu-cisternu-s_90856.jpg

Четници и Немци :heart:

Chetniks_with_German_soldiers.jpg

ја мислим да су били сви тешка говеда.

Изгелдали су горе него ТАЛИБАНИ

Care svaka ti cast slazem se i to velika Goveda!
Jedan moj (zaista dobar posten i primeran vojnik patriota)rodjak. Visi bivsi oficir iz JNA ucestvovao je u svim ratnim zbivanjima od Slovenije pa sve do Kosova.
Ispricao mi je da su imali problema na ratistu sa ovim novokomponovanim cetnicima .Mnogo su pljackali i pili dosta njih je stradalo zbog nediscipline:pljacke,pijanstva,spavanja na strazi itd.
Bili su totalno neorganizovana banda i u drugom svetskom ratu a i sad u ovom
Evo nekih slika novih cetnika
fa5rg5.jpg

nobny9.jpg

2iiwh35.jpg

Па како се неко може сматрати озбиљним војником 90's година а да има браду и исцепане крпе од панталоне и одече.

Па није ово 18 век!

Не може се бановати историја..

katolicki ustaski svecenik, cetnik, nijemac. obrovac 1943.

12946m.jpg

Ovi narodi i narodnosti opet navali na ovaj forum.

Djeneral Dragoljub Mihailovic je predvodio jedinu legitimnu oruzanu formaciju na teritoriji Jugoslavije u toku Drugog svetskog rata, priznatu od strane saveznika. Titovi Partizani su bili banditi i paravojska, ciji je osnovni cilj bila revolucija, pa tek onda borba protiv okupatora! Saveznici su ih priznali tek u septembru 1944. Mozgovima koji su isprani komunistickom propagandom ne znace mnogo istorijske cinjenice ali navescu neke:
Draza izlazi na naslovnoj strani TIMESA 1942. kao najveci vojskovodja u okupiranoj Evropi;
Americka posta izdaje marke sa njegovim likom, u ediciji porobljene nacije 1942;
Snimljen je igrani film o Drazi pod nazivom Cetniks 1943. u Holivudskoj produkciji; izdato je nekoliko stripova takodje u Americi; Nemci izdaju 1943. poternicu za Drazom gde je njegova glava ucenjena na 100 000 rajsmaraka u zlatu, De Gol ga je 1943 odlikovao, a isto tako i Truman 1948, posthumno za doprinos Saveznickoj stvari, a prvenstveno za misiju Halijard u kojoj je spaseno oko 500 saveznickih pilota; Gradonačelnik Los Anđelesa Tom Bredli je doneo Ukaz kojim se 17. jul 1986. proglašava za „Dan sećanja na generala Dražu Mihailovića.“. Dovoljno je procitati i izjave najznacajnijih licnosti toga vremena i sve ce biti jasno. Sve pohvale su mu upucivali:
Britanski kralj Dzordz VI, Britanski ministar za Indiju Emeri, Britanski ministar spoljnih poslova Antoni Idn, Komandant francuskih snaga u Severnoj Africi general Ziro, Nacelnik britanskog djeneralstaba Alan Bruk, Drzavni sekretar SAD Samner Vels, Komandant anglo-americke vojske u Severnoj Africi Dvajt D. Ajzenhauer, Britanski ministar blokade Lord Selbori...

Ronald Regan je oasmdesetih godina pred pred obelezevanje 40 nasilne smrti Draze od krvolicnih boljsevickih Titovih vlasti najbolje obrazlio ko je bio veliki prijatelj SAD, kako rece sam Regan Draza Mihailovic:

In telling about General Draza Mihailovic, Ronald Reagan said:

"... I believe that the spirit in which you have gathered here to honor the memory of General Mihailovich, the faithful allied commander and the first anti-Nazis leader in Europe, is shared by the great majority of Americans.

The ultimate tragedy of Draza Mihailovic cannot erase the memory of his heroic and often lonely struggle against the twin tyrannies that afflicted his people, Nazism and Communism. He knew that totalitarianism, whatever name it might take, is the death of freedom.
He thus became a symbol of resistance to all those across the world who have had to fight a similar heroic and lonely struggle against totalitarianism. Mihailovich belonged to Yugoslavia; his spirit now belongs to all those who are willing to fight for freedom.

I wish that it could be said that this great hero was the last victim of confused and senseless policies of western governments in dealing with Communism. The fact is that others have suffered a fate similar to his by being embraced and then abandoned by western governments in the hope that such abandonment will purchase peace or security.

Thus, the fate of General Mihailovich is not simply of historic significance--it teaches us something today, as well. No western nation, including the United States, can hope to win its own battle for freedom and survival by sacrificing brave comrades to the politics of international expediency.

......... it has been demonstrated beyond doubt that both freedom and honor suffer when firm commitments become sacrificed to false hopes of appeasing aggressors by abandoning friends."

Не може се бановати историја..

katolicki ustaski svecenik, cetnik, nijemac. obrovac 1943.

12946m.jpg

Ovaj nemačkioficir je očigledno zarobljen, zar ne vidiš da je razoružan...

Gore si objavio sliku Slavka Aleksića, koji je za vreme rata u Bosni dobio titulu vojvode i danas živi mirno i povučeno, a protiv njega ne postoji sumnja za nikakav ratni zločin koliko je meni poznato, što je veliki uspeh za bosansko ratište...
Ali ne treba mešati WW2 i raspad SFRJ...

A evo sta je rekao o Drazi kao prvom antifasiste u Evropi americki predsednik Nixon:

In a letter, American President Richard Nixon said about General Draza:

General Draza Mihailovich was a patriot, a brave soldier and a gallant ally of the United States and every nation that went to war in the early forties to destroy the tyrannies that sought to enslave our world.

Hundreds of American pilots owe their lives to General Mihailovich and his forces and, the American people will never forget that debt.
As long as there are patriots in any nation, the name of General Mihailovich will be remembered and revered in USA. "

nixon.jpg

A evo sad sta je rekao francuski predsednik De Gol jula 1946, kad je zlikovaci rezim Tita pogubio Drazu Mihailovica:

Posle staljinistickog suda pred koji je izlozen bio prvi gerilac Evrope misje Mihailovic i na nacin na koji su ga pogubile Brozove divlje komunisticke vlasti, ja vam licno garantujem da dok sam ja ziv necu se susreti sa tim zlikovcem ( Titom ), nitu cu mu dozvoliti dok sam ja ziv da stupi na tlo Francuske. -DE GOL

karsh_de_gaulle.jpg

Da istoriju je tesko banovati.
Ja sam Srbin i borim se za golu istinu i prave istoriska cinjenice.
Muka mi je od ljudi koji su cutali od 1945 pa sve do 1990 a tad su poceli da se busaju u grudi i da traze povampirenje cetnika.
Pa gde ste cetnici i tkz.Patriote bili 65 godina.
Bilo Vam je lepo u komunizmu 65 godina i niste se bunili.
Lako je biti junak kad Tita vise nema sto se niste oblacili u cetnicke uniforme i kacili mrtvacke lobanje na subare dok je Tito bio ziv.
To je dokaz da su cetnici kukavice.
Lako je biti sad cetnik na Ravnoj Gori kad treba da se pije i jede prasece i jagnjece pecenje.
Da moze covek da im malo zapuca iznad glava tamo na Ravnoj Gori razbezali bi se ko zecevi.
Video sam neke slike sa Ravne Gore uzas i svoju decu teraju da nose crne uniforme kao ustase uzas,jadna deca
ivwklu.jpg

13ykv37.jpg

jfbwyb.jpg

k3rrih.jpg

Back