Sta mislite o cetnicima

ravnagora-cetnici1-1.jpg

:think::think::think:

.

Imaš prilično čudne seksualne fantazije.

i opet sve isto....dva tabora srba jedni protiv drugih...malo argumenata...iskljucivost...povrsnost...
opet svi cetnici isti---nema razlika...a razlike ogromne..
jedni tvrde bilo saradnje jednih drugi drugih...a nije utvrdjeno sta je to saradnja sa okupatorom...ako se pod saradnjom podrazumevaju pregovori oko zarobljenika....dozvola prelaska preko kontrolisane teritorije bez oruzanih sukoba gde bi doslo do neprihvatljivih gubitaka na obe strane...onda se moze reci da su u 2 sr.skoro svi saradjivali sa svima...
cetnika je imalo mnogo frakcija...nikad nisu imali subordinaciski odnos sa drazom koje bi podrazumevala prava vojska...lokalni komandanti su sa svojim ljudima izigravali kabadahije...zastrasivanje naroda i prisilne mobilizacije su vrsili svi u srbiji...ali drazini cetnici najubedljivije...zaboravlja se cinjenica da je draza pre rata napravio taktiku gerilske borbe...cak mu je dozvoljeno da formira neke jedinice...da formira logistiku...po izbijanju rata ostao je dosledan svom ubedjenju da je gerilska borba najdelotvornija na balkanu...u okviru gerilske borbe je zahtevao iznenadjenje i koriscenje hladnog oruzja...posebno noza...smatrao je da ubistvo nozem daje poseban psiholoski efekat u narodu i kod neprijatelja...tu cinjenicu su koristili mnogi neljudi u cetnickim redovima....saradnja cetnika preko drine sa ustasama i muslimanima nije nista novo...saradnja medju 3 naroda se tamo uvek praktikovala zavisno od trenutnih potreba...ko je ratovao po hrvatskoj i bosni u zadnjem ratu mogao je da vidi da je to i poslednjem rat bilo tako...
ova neiscrpna tema je previse slozena da bi bila na ovakav nacin tretirana....do punoletstva sam ziveo podno ravne gore...zivot me je vodio kroz celu bivsu jugoslaviju...istrazivao sam svuda ove odnose kako bi dosao do neke realnije slike...po tim istrazivanjima dosao sam do zakljucka da je najcistija jedinica od svih vojski na teritoriji bivse kraljevine bio cetnicki korpus pod komandom radakovica...ovaj covek je bio za primer svima ostalim....nije saradjivao sa nikim od neprijatelja...nije napadao nikog osim fasiste...neprekidno je vodio borbe...njegov korpus je imao ogromne zrtve...jedan od retkih koji je nosio bradu u njegovom korpusu...bradu je obrijao 9 maja 45...skinuo kokardu...preveio ceo korpus u partizanske snage...nastavio vojnicku karijeru koju je zavrsio penzionisanjem kao general-pukovnik JNA...

Poslednja izmena:
Da li su cetnici bili na strani nemaca ili ne
Da li je upravnik logora na Banjici bio cetnik.
Da li su cetnici ucestvovali na streljanju djaka u Kragujevcu.
Da li su cetnici ucestvovali na streljanju gradjana u Jajincima u Beogradu.
Da li Vam se svidja novo prekrajanje istorije.
МИСЛИШ ИСТИНА
Da li je bitka na Neretvi izmisljena.
Ko nas je oslobodio od fasizma cetnici,nemci ili partizani.:dontunderstand:
Четници!
:)

Rasim Ljajić, SDPS

Taj režim je bio totalitaran i zbog toga je pao. Ideje koje nose autokratiju i jednopartizam ne treba da postoje,

Srđan Milivojević, DS

Tito je najveće zlo, poput Ante Pavelića ili Adolfa Hitlera. DS u sebi nema nijednu titoističku ideju, već počiva upravo na suprotnim principima od tog diktatorskog režima.

Suzana Grubješić, G17 Plus

G17 u sebi nema nijednu titoističku ideju, niti zalaganje. Nadam se da nas tako i javnost percipira.

Velimir Ilić, Nova Srbija

Ja sam ravnogorsko dete, najbliži rođaci su mi nastradali od Titovog režima, tako da nemam ništa zajedničko s titoistima. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ja o tome nemam šta da pričam.

Petar Petković, DSS

Ne mogu da odgovorim na pitanje da li i koje titoističke ideje mi zastupamo, kada smo mi na totalno suprotnoj strani.

SFRJ, zemlja od ugleda, poštovana i na zapadu, i na istoku i u zemljama trećeg sveta, zemlja relativnog blagostanja u poređenju sa mnogim zemljama tog vremena. Ne znam gde živiš, ali sinko dobar deo toga što danas postoji u ovoj našoj Srbiji stvoreno je u periodu bravarove vladavine.

Da li su cetnici bili na strani nemaca ili ne
Da li je upravnik logora na Banjici bio cetnik.
Da li su cetnici ucestvovali na streljanju djaka u Kragujevcu.
Da li su cetnici ucestvovali na streljanju gradjana u Jajincima u Beogradu.
Da li Vam se svidja novo prekrajanje istorije.
Da li je bitka na Neretvi izmisljena.
Ko nas je oslobodio od fasizma cetnici,nemci ili partizani.:dontunderstand:

Dijete drago,tema je bila sto puta.Idi na pdf istorija i naci ces sve sto te zanima.

Btw,pitanja su ti bezvezna i vidi se da ti o istoriji ne znas nista.

Dobar deo je i preseljen iz Srbije u ostale republike za vreme copavog.

U to vreme je to bila jedna država, dakle ništa neuobičajeno. Danas možemo da se raskusuravamo oko toga, mada i taj period "ko je koga i koliko" je za nama. Čak se države nastale raspadom bivše Jugoslavije integrišu i na sportskom planu, treba li da spominjem košarkašku Jadransku ligu. Setimo se npr. dostignuća jugoslovenske košarke za vreme ćopavog. Ko li se to bavio sportom i ostvarivao vrhunske rezultate u zemlji punoj logora, u kojoj su građani bili izloženi teroru, zločinima režima, egzekucijama? :mrgreen::D

U to vreme je to bila jedna država, dakle ništa neuobičajeno. Danas možemo da se raskusuravamo oko toga, mada i taj period "ko je koga i koliko" je za nama. Čak se države nastale raspadom bivše Jugoslavije integrišu i na sportskom planu, treba li da spominjem košarkašku Jadransku ligu. Setimo se npr. dostignuća jugoslovenske košarke za vreme ćopavog. Ko li se to bavio sportom i ostvarivao vrhunske rezultate u zemlji punoj logora, u kojoj su građani bili izloženi teroru, zločinima režima, egzekucijama? :mrgreen::D

Pricas o sportu :roll:
Pa i SSSR se naosvajao titula u svim sportovima u to vreme, a tiranin im bio na vlasti.
Te preseljene fabrike su samo jedan primer. Bolji primer je da je samo Srbija razbijena na pokrajine(koje su imale i status republike), a jednake kriterijume za to su imale i Hrvatska i BiH.

Back