STA ME JE SNASLO???

NIna, kao je sada? Ima li bolje malkice? Kako napredujes kod psihologa?
Ide sada lepo vreme, cveta cvece i drvece, izlazi trava, pticice pevaju, greje sunce oseca se miris promene.....U ovavom oruzenju svim ljudima se povecwano luci serotonin - hormon srece (njegov nedostatak izaziva depresiju) pa se nadam da se malice bolje osecas kao i svi mi ostali....

Pozdrav

hvala na pitanju sto si se setio, ne idem vise kod ove zene psihologa jer je preskupa, ali je zaista dobra..sve izvuce dobro iz mene sto ja ne umem.
tako da cu sada pauzirati dok ne nadjem nekog jeftinijeg..ovi po drzvavnim bolnicama mi se nisu svideli, ima jedan u mom gradu drzavni psiholog u domu zdravlja i dobar je ali zna moje roditelje.
mada i dalje ali manje osecam okove..ne pomeram se..samo stojim u istom mestu vec skoro 4 godine.

kako si ti?

Poslednja izmena:
Cao ljudi,i ja sam imala problem slican kao Nina,u smislu da me nista nije ispunjavalo ili interesovalo,a pred vecinom ljudi sam samo glumila jer sam mislila da me nece razumjeti,ili da ce pomisliti da sam cudna....i to je bukvalno trajalo citavu zimu....ne znam sta sve nisam radila da bih se otarasila toga i "probudila"...cak sam zapocela i vezu koja mi opet,nije nimalo zadovoljstva iznutra donijela...izlazila sam ali zaista mi nista nije pomagalo...
e sad,poceli su ljepsi dani,i prosto primjecujem kako se mnogo bolje osjecam kada vidim sunce napolju i pomislim kako je divan dan. onda mi nekako navru pozitivne misli.
problem je u tome sto ne mogu da kontrolisem kada ce se ti periodi nezainteresovnosti i izgubljenosti u sadasnjosti ponovo pojaviti. i strah me da cu u sledecem potpuno upropastiti svoj zivot,jer mi tada nista ne znaci,sve mi je isto,koju god odluku donijela. i tek sad ono pomislim,sta mi je to,zaboga,trebalo.

koje si godiste? jel studiras nesto?

Sto se tice ovih odgovora da imas ovo ili ono baziranih na psihologiji mozes sve da bacis u vodu.
Za psiholosku dijagnozu je potrebno dvoje, psiholog i onaj drugi.Na pustom ostrvu sa dvë osobe na njemu, koja od njih bi bila ti?..... ili da si sama na tom ostrvu od rodjenja da li bi se uopste i pitala da li si ok?
Psihologija je nauka koja sluzi da oznaci osobu koja ne sluzi nekom interesu tj obicna glupost.
Neke od simptoma koje si ti spomenula ima 90% ljudi na ovoj planeti.Zar nije lepota ljudi u njihovoj razlicitosti ,pa pogledaj koliko si ovde ljudi privukla.
Ti si sasvim normalna osoba u nenormalnom svetu,samo sto nekom to ludilo odgovara, a nekom ne.
Najbolji savet ti je dao/la Traumland,ne treba da razmisljas sta ko misli o tebi.
Ima jedna Kineska poslovica koje se ne secam najbolje ali ide otprilike ovako tj deo njen.
Kad se rodis svi misle o tebi.......kad napunis 13 god. mislis da se ceo svet okrece oko tebe................kad napunis 60 god shvatis da niko nikad nije mislio o tebi.
Eto pa razmisli,a i knjiga sto se tice zar nemas dovoljno svoje maste pa moras da citas tudju.

PS koji ti je skype...:D

Sto se tice ovih odgovora da imas ovo ili ono baziranih na psihologiji mozes sve da bacis u vodu.
Za psiholosku dijagnozu je potrebno dvoje, psiholog i onaj drugi.Na pustom ostrvu sa dvë osobe na njemu, koja od njih bi bila ti?..... ili da si sama na tom ostrvu od rodjenja da li bi se uopste i pitala da li si ok?
Psihologija je nauka koja sluzi da oznaci osobu koja ne sluzi nekom interesu tj obicna glupost.
Neke od simptoma koje si ti spomenula ima 90% ljudi na ovoj planeti.Zar nije lepota ljudi u njihovoj razlicitosti ,pa pogledaj koliko si ovde ljudi privukla.
Ti si sasvim normalna osoba u nenormalnom svetu,samo sto nekom to ludilo odgovara, a nekom ne.
Najbolji savet ti je dao/la Traumland,ne treba da razmisljas sta ko misli o tebi.
Ima jedna Kineska poslovica koje se ne secam najbolje ali ide otprilike ovako tj deo njen.
Kad se rodis svi misle o tebi.......kad napunis 13 god. mislis da se ceo svet okrece oko tebe................kad napunis 60 god shvatis da niko nikad nije mislio o tebi.
Eto pa razmisli,a i knjiga sto se tice zar nemas dovoljno svoje maste pa moras da citas tudju.

ahahahaha jao bre hahaha ti si lik..lep tekst nema sta..
ne mislim da se vrti svet oko mene vec da lose pricaju o meni. nema sta ali sve je u glavi.

svaka ti cast..
ako sam ja normalna, zasto ne mogu da budem uspesna kao i drugi ljudi koji imaju ove probleme kao i ja? ako ih je 99 posto?

Poslednja izmena:

Ne trućaj o onome o čemu ne znaš. Sve jedno je gde se čovek nalazi već da li OSEĆA probleme.
Različitosti nisu opravdanje za patnju. Ko oseća patnju, normalno je da traži pomoć.
Misliš li da si pomogao osobi kojoj si uputio ovaj post?
U dosta slučajeva psihičko stanje ume da se pogorša ako se ne javi stručnoj osobi.
Neki psihički problemi vode ka suicidu (samoubistvu).
Ovo nisu bezazlene priče i saveti i ne igraj se sa onom o čemu ne znaš i sa tuđim životima.
Možda psiholozi i psihijatri nisu svemoćni i čudotvorni, ali su sigurno sposobniji od tebe da pruže pomoć.
Ko si ti da govoriš o psihologiji na ovakav način? Koja je tvoja kompetencija i obrazovanje? Umišljeni pametnjaković?
I u struci ima umišljenih, samo fali da se još i nestručni umešaju.

Ne trućaj o onome o čemu ne znaš. Sve jedno je gde se čovek nalazi već da li OSEĆA probleme.
Različitosti nisu opravdanje za patnju. Ko oseća patnju, normalno je da traži pomoć.
U dosta slučajeva psihičko stanje ume da se pogorša ako se ne javi stručnoj osobi.
Ovo nisu bezazlene priče i saveti i ne igraj se sa onom o čemu ne znaš i sa tuđim životima.
Možda psiholozi i psihijatri nisu svemoćni i čudotvorni, ali su sigurno sposobniji od tebe da pruže pomoć.
Ko si ti da govoriš o psihologiji na ovakav način? Koja je tvoja kompetencija i obrazovanje? Umišljeni pametnjaković?

UUUUUU BRATEEEEE VEEEELIKI PLUS SA MOJE STRANE I REPUTACIJA:worth::worth::worth::worth::worth::worth:

JA stvarno ne volim da dajem reputacije tj mrzim jer me to sve podseca na onaj LIKE facebook sistem gde svi sve lajkuju i onda nema poente...

Ali kada procitam ovako nesto genijalno receno, onda stvarno zasluzuje, bez obzira ko je to napisao - moj prijatelj ili moj najgori neprijatelj......

Svaka cast na razmisljanju, takvi ljudi kao ti su Nini potrebni ovde na temi a ne ovi koji mogu samo da joj odmognu i da je gurnu u Shizofreniju......

Uvecao sam i obojio najgenijalnije recenice iz texta kako bi svi uocili kriticne tacke, mada ceo text je dobar

Poslednja izmena:
i opet se ona stara pokazala tacnom"istina boli"....

al sto od devojke napravi i samoubicu to mi nije nikako jasno, a za tvog kolegu brus lija ne treba nikakav komentar on je dovoljan sam sebi ........
Lep dan vam zelim i kao sto rece Martin Luter King
"Mržnja ne može oterati mržnju; samo ljubav može to učiniti."....:)

al sto od devojke napravi i samoubicu to mi nije nikako jasno, a za tvog kolegu brus lija ne treba nikakav komentar on je dovoljan sam sebi ........

DA jeste tako je MRZNA AAAAA GRRRRRRRR

ahhahah Pogledaj mojih zadnij 10 odgovora na forumu koje sam poslao, pa ces videti koliko u meni ima MRZNJE GRRRRRRRR

ne igra se on mojim zivotom, ja dobijem savete od vas ali proberem sta je dobro sta ne..i tvoj savet je donekle tacan, o samoubistvu sam razmisljala tj. ne da se samoubijem nego sam pomislila vise puta zasto sam trebala da se rodim, bolje da nisam,,ne vidim razlog zbog kog bi zivela..nista me ne inspirise, sve je stalo. i tako vec 4 godine skoro.

a on je imao dobre savete isto, da sam ja normalna itd...vrlo ohrabrujuce

Bru Zli je okey sa savetima, pomoglo mi je da dublje preispitam, tvoji saveti su ohrabrujuci,zaista..
samo ja i dalje ne vidim razlog zbog kog se budim ujutru. to je tesko.

A o kakvoj mržnji je reč? O tvojoj prema nauci?
U mome tekstu nema mržnje ni prema kome, ili grešim? Ako ima - citiraj.

ne igra se on mojim zivotom, ja dobijem savete od vas ali proberem sta je dobro sta ne..i tvoj savet je donekle tacan, o samoubistvu sam razmisljala tj. ne da se samoubijem nego sam pomislila vise puta zasto sam trebala da se rodim, bolje da nisam,,ne vidim razlog zbog kog bi zivela..nista me ne inspirise, sve je stalo. i tako vec 4 godine skoro.

a on je imao dobre savete isto, da sam ja normalna itd...vrlo ohrabrujuce
Nina, nije ovde samo reč o tebi. Ovo čitaju i drugi. Još neko ko ovo čita ili će čitati, može da ima problem sličan tebi.
Ignorisanje problema ne rešava uvek problem.
Lako je onome ko nema problem da ga nipodaštava, a kad se nađe u problemu onda ide i kod vračare.
Najlakše se podnosi samo jedan bol, a to je bol drugih.
I ništa nije nemoguće ako sami to ne moramo da uradimo.

Poslednja izmena:
Nina, nije ovde samo reč o tebi. Ovo čitaju i drugi. Još neko ko ovo čita ili će čitati, može da ima problem sličan tebi.
Ignorisanje problema ne rešava uvek problem.
Lako je onome ko nema problem da ga nipodaštava, a kad se nađe u problemu onda ide i kod vračare.
Najlakše se podnosi samo jedan bol, a to je bol drugih.
I ništa nije nemoguće ako sami to ne moramo da uradimo.

Tacno. Zasto nipodastavati bol ako osjecas bol? Zasto se pretvarati da je to sve normalno i da si samo "razlicita". Pa,djevojko,ocito si pametna a tupkas u mjetu vec 4 godine.

e ovo sto si pisala donekle recimo ima slichnosti sa mnom. ali ako recimo imamo iste probleme ne bih da ti pomazem vec te nekako dozivljavam kao konkurenciju?!?!?! (pricam neko unutrashnje osecanje, znaci sta primecujem a osecanje mogu da isfiltriram jos uvek da ga ne ispoljavam)... znaci to kako se osecas imaju izgleda mnogi ljudi CAK i u srbiji (meni uvek izgleda da u srbiji imaju neke druge probleme koji nisu kao moji blabla i da sam ja jedina takva) ali takvi ljudi se nece udruziti da sebi nesto pomazhu medjusobno... mozda i ne mogu nego im trebaju drugi ljudi. nisam ni procitala sta je napisano.. sta sam ja napisala sad mi deluje glupo. nisam gledala sad cu verovatno jeste ... svako gleda svoje du.pe to je prokleti zhivot. a neki nisu svesni da je to tako pa se oni druzhe

recimo mashtala sam da odem iz srbije, kao dosta mi je sto je ovde tako sve malo rashtimovano. (videti temu prichanja u bioskopu)

ali onda cujem kako recimo u nemackoj ne smeju da drze masinu za ves u stanu. a u americi da suse ves na prozoru (mada se ja nikad nisam bavila veshom). tako neke gluposti koje su kod nas normalne. znaci ne postoji idealno mesto. stvarno mi dodje da se ubijem. ali ne bih stvarno. nemas de da pobenges. mada mozda bi prijalo 6y meseci svajcarske 6 meseci srbije.... ali nisam ni neki kalibar za svajcarsku... ne znam ni kako bih otiusla... verovanto bih tamo kukala ... ne znam nekad bih kao volela da me zgazi tramvaj ali to je foliranje... izvinite na ovome jamislim da necu ovo ni da pishem ni da citam udostojila sam svoju neku samodovoljnost. tako da eto. mozda cu doci ali generlano ne bih negop sto ne mogu da uradim nesto sto kazem ali recimo da necu doci... iu srbiji je kul ako si u nekom klanu osim ako ti taj klan ne dodje glave...

recimo mashtala sam da odem iz srbije, kao dosta mi je sto je ovde tako sve malo rashtimovano. (videti temu prichanja u bioskopu)

ali onda cujem kako recimo u nemackoj ne smeju da drze masinu za ves u stanu. a u americi da suse ves na prozoru (mada se ja nikad nisam bavila veshom). tako neke gluposti koje su kod nas normalne. znaci ne postoji idealno mesto. stvarno mi dodje da se ubijem. ali ne bih stvarno. nemas de da pobenges. mada mozda bi prijalo 6y meseci svajcarske 6 meseci srbije.... ali nisam ni neki kalibar za svajcarsku... ne znam ni kako bih otiusla... verovanto bih tamo kukala ... ne znam nekad bih kao volela da me zgazi tramvaj ali to je foliranje... izvinite na ovome jamislim da necu ovo ni da pishem ni da citam udostojila sam svoju neku samodovoljnost. tako da eto. mozda cu doci ali generlano ne bih negop sto ne mogu da uradim nesto sto kazem ali recimo da necu doci... iu srbiji je kul ako si u nekom klanu osim ako ti taj klan ne dodje glave...

Hej oraspolozi se malo, evo ovo sam odsvirao za tebe snimio se i nakacio:

[/SPOILER][/SPOILER]

A ako hoces da se prosetas do Svajcarske javi se pa cu da te povedem krajem proleca tako nesto idem mozda u Cirih da sviram.....:D:D:D:D NAravno rock :heart:

pa da pametna sam samo nikako da mrdnem napred
:hahaha::rotf:

Dobro je dobro je!

BAr imas pozitivno misljenje o sebi sto je IZUZETNO VAZNA STAVKA.....
bez obzira da li ono bilo istinito ili lazno - DOBRO JE.....

E sad kad znamo i znas da si pametna i da mozes ostaje samo da se mrdnes!

Resicemo i to - pomerices se a ubrzo ces uhvatiti i veliki zalet i korak u zivot sireci sirom ruke....

Samo polako, nemoj da zuris i da teras sebe na silu...Samo polako....PA i mi nismo odmah i brzo sve naucili pa da sad tebi odmah i brzo i pomognemo....

Za sve treba strpljenja! TIHA VODA BREG RONI ! PREKO PRECE NAOKOLO BLIZE ! :mrgreen: (al' sam ko neka baba sa ovim "strucnim" savetima :hahaha:)

NINA PENJES SE POLAKO NA PIRAMIDU ZIVOTA STEPENIK PO STEPENIK I NE BRINI MI TE DRZIMO ZA RUKU NECES PASTI SAMO GLEDAJ DA SE POPNES NA SLEDECI STEPENIK.....:cmok::bye:

A Papua - Nova Gvineja? Tamo ti ne treba mašina. A bogami ni veš.

:hahaha::rotf:

Dobro je dobro je!

BAr imas pozitivno misljenje o sebi sto je IZUZETNO VAZNA STAVKA.....
bez obzira da li ono bilo istinito ili lazno - DOBRO JE.....

E sad kad znamo i znas da si pametna i da mozes ostaje samo da se mrdnes!

Resicemo i to - pomerices se a ubrzo ces uhvatiti i veliki zalet i korak u zivot sireci sirom ruke....

Samo polako, nemoj da zuris i da teras sebe na silu...Samo polako....PA i mi nismo odmah i brzo sve naucili pa da sad tebi odmah i brzo i pomognemo....

Za sve treba strpljenja! TIHA VODA BREG RONI ! PREKO PRECE NAOKOLO BLIZE ! :mrgreen: (al' sam ko neka baba sa ovim "strucnim" savetima :hahaha:)

NINA PENJES SE POLAKO NA PIRAMIDU ZIVOTA STEPENIK PO STEPENIK I NE BRINI MI TE DRZIMO ZA RUKU NECES PASTI SAMO GLEDAJ DA SE POPNES NA SLEDECI STEPENIK.....:cmok::bye:

pa hvala ti, valjda cu se do 40-te popeti na taj drugi stepenik....

nisi kao baba, to su samo bapski saveti

e ovo sto si pisala donekle recimo ima slichnosti sa mnom. ali ako recimo imamo iste probleme ne bih da ti pomazem vec te nekako dozivljavam kao konkurenciju?!?!?! (pricam neko unutrashnje osecanje, znaci sta primecujem a osecanje mogu da isfiltriram jos uvek da ga ne ispoljavam)... znaci to kako se osecas imaju izgleda mnogi ljudi CAK i u srbiji (meni uvek izgleda da u srbiji imaju neke druge probleme koji nisu kao moji blabla i da sam ja jedina takva) ali takvi ljudi se nece udruziti da sebi nesto pomazhu medjusobno... mozda i ne mogu nego im trebaju drugi ljudi. nisam ni procitala sta je napisano.. sta sam ja napisala sad mi deluje glupo. nisam gledala sad cu verovatno jeste ... svako gleda svoje du.pe to je prokleti zhivot. a neki nisu svesni da je to tako pa se oni druzhe

ne, neces mi praviti konkurenciju vec ces mi pomoci ako mi pokazes sta tebe muci, mnogo je lakse pomoci i sebi i tebi tako..
mozda sam ja tebi konkurencija?
nas je problem sto nemamo unutrasnji oslonac, da imamo nikad ne bi bili ne nesigurni ni nista lose ne bi bilo..samo bi lepse ziveli sa tim osloncem

nista nije glupo sto si napisala, sve je ljudski i ok

Back