Šta Mars u određenom znaku govori o vašoj energiji, besu i seksualnom životu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
63.410
Svako nebesko telo govori o određenom aspektu vaše ličnosti dok se krećete kroz svoj život.

Položaj Marsa — planete energije, akcije i seksa — može baciti svetlo na vašu seksualnost, vašu energiju, želje koje vas osvetljavaju iznutra i kako činite poteze da ih ispunite, i kako se nosite sa i izražavate bes i agresija.

Da li se kod vas poklapa?

Pogledajte niže u komentarima osnovne karakteristike Marsa u svakom znaku.

1699640685775.png
 
Poslednja izmena:
Vaš povratak Marsa

Kako se planete kreću kroz znakove, one prelaze 30 stepeni tog znaka. (Zamislite autoput koji ima 30 različitih izlaza u istom gradu.) Dakle, kada ste rođeni, Mars je bio u jednom od 12 znakova, kao i stepen tog znaka.

Otprilike jednom u dve godine, Mars provodi vreme na tačnom mestu na kome je bio kada ste rođeni, što se naziva vaš povratak Marsa.

Ako možete tačno da odredite ovaj vremenski period i prilagodite se tome kako se osećate i šta trenutno doživljavate, to bi moglo da vam pruži naznake o tome kako ćete preduzeti akciju i nivo energije u narednoj godini.
 
1699641179267.png


Mars u Ovnu

Znak Ovna je jedan od dva znaka kojim Mars vlada (drugi je Škorpija), tako da mu je ovde veoma udobno, i stoga, Marsova vibracija ne može a da ne bude sastavni deo vaše ličnosti. Sa Marsom u kardinalnom vatrenom znaku, skloni ste da preduzmete akciju na žarko impulsivan, uzbudljiv način. Vaša ljutnja bi mogla brzo da bukne, ali nemate interesa da odbacite bilo šta što vas uznemirava; želećete da se bavite tim A kada je u pitanju ostvarivanje svojih najvećih želja, to radite na prednički, čak i takmičarski način. Vaš seksualni nagon je verovatno visok, ali niste najveći ljubitelj predigre, više volite da se bavite ovim biznisom istim tempom kojim se bavite svime, što je brzo.
 
1699641361094.png


Mars u Biku

Sa Marsom u znaku mirnog, postojanog, fiksiranog zemaljskog znaka, uhvatićete se u koštac sa svime što vas raspaljuje - u dobru i u zlu - na spor, promišljen način. S obzirom na vaš posebno dug fitilj, potrebno vam je mnogo da se naljutite. Ali kada to učinite, mogli biste imati tendenciju da se ukopate i da se u potpunosti pozabavite onim što vas je zapalilo. Bićete ovako ako dobro sledite svoje ciljeve. Bik je, na kraju krajeva, fiksni (tzv. tvrdoglav) zemaljski znak, tako da kada ste unutra, svi ste unutra. U krevetu ste senzualni i dajete prednost zadovoljstvu, radije uzimajući svo vreme koje vam je potrebno kao ponosno klonuli ljubavnik.
 
1699641555395.png


Mars u Blizancima

Ako ste rođeni sa Marsom u govorljivom promenljivom vazdušnom znaku Blizanci, vaše znanje jezika i komunikacije se ogleda u tome kako preduzmete akciju i postanete agresivni. Imate sposobnost da progovorite o mogućnostima za posao, koristite reči kao oružje, izrazite koliko ste strastveni u vezi sa nečim tako što ćete pričati o tome živo. Vaša energija je pomalo frenetična, energična, prozračna, tako da možete lako da se raspršite i da vam bude dosadno. U krevetu obožavate prljave razgovore, pravite seksi zvukove i razgovarate o svojim fantazijama, i želite da promenite stvari što je više moguće, eksperimentišući sa svime, od položaja preko lokacija do igračaka.
 
1699641741228.png


Mars u Raku

Ako ste rođeni sa Marsom u sentimentalnom kardinalnom vodenom znaku Raka, skloni ste da obradite svoj bes plivajući u emocijama u kojima je ukorenjen. Bes je zaista samo vatreni izraz tuge, i to je nešto što izgleda urođeno razumete. Energični ste brigom, spremni ste da negujete skoro svakoga i sve, a stvaranje osećaja sigurnosti je neophodno pre nego što možete da krenete napred i postignete svoje ciljeve. Ovo se odnosi i na vaš seksualni život. Ako se ne osećate emocionalno povezani sa partnerom, jednostavno nećete biti fizički zadovoljni.
 
1699641985442.png


Mars u Lavu

Ako je Mars bio u harizmatičnom, liderskom, fiksnom vatrenom znaku Lava u vreme vašeg rođenja, vi ste strastveni ljubitelj koji veruje da u sebi ima sve što im je potrebno da ostvare svoje snove. Ako uopšte možete da pomognete, nikada ne biste dozvolili da vam se stvari dogode; dobijate ono što želite u profesionalnom, fizičkom i seksualnom smislu, nastojeći da održite kontrolu nad svim pokretnim delovima. Vođeni ste da stvarate, da ostavite svoj trag, da se izrazite i da budete viđeni. A u krevetu ste razigrani, direktni i više volite da romantika i luksuz budu deo paketa.
 
1699642124728.png


Mars u Devici

Rođenje sa Marsom u analitičkom, superkomunikatorskom promenljivom zemaljskom znaku Devica znači da preduzmete akciju na način koji je orijentisan na usluge, istraživački pametan. Osećate se najefikasnije i kao da ste na pravom putu kada zaista pomažete i pokazujete da ste korisni drugima. Skloni ste da uživate da ulazite u srž organizovanja, planiranja i praćenja ciljeva. A pošto Devicom vlada glasnik Merkur, jezik i komunikacija su isprepleteni sa vašom osnovnom energijom i načinom na koji preduzimate akciju. Radije biste se držali pragmatizma umesto strastvenog ispoljavanja besa, ali ako ste iritirani, to će izaći u obliku oštrih kritika. Između čaršava, zamišljeni ste, ponekad potencijalno u svojoj glavi, i zainteresovani ste da ugodite svom partneru isto koliko i da budete zadovoljni.
 
1699642262657.png


Mars u Vagi


Ako imate Marsa u kardinalnom vazdušnom znaku, poznatom po tome što je diplomatski i voli lepotu, možda ćete se malo boriti sa pasivno-agresivnim ponašanjem. Radije biste dali prioritet ravnoteži, miru i pravičnosti iznad svega ostalog nad agresijom ili besom, što može doći na štetu izražavanja kako se zaista osećate. Mogli biste biti naterani da svoju energiju i sva vatrena osećanja usmerite ka borbi za pravdu i jednakost. I više biste voleli da je seks romantičan, bezbrižan, sladak. Na primer, skloniji ste da vas uzbudi iskreno ljubavno pismo ili otmeni sastanak na večeri u odnosu na razuzdani seks.
 
1699642432431.png


Mars uŠkorpiji

Fiksni vodeni znak Škorpija je jedan od dva znaka koji vlada Marsom (drugi je Ovan), tako da je planeta seksa u njemu udobna, pa ste i vi urođeno usredsređeni kada su u pitanju Marsove teme. (Škorpom zapravo zajedno vlada moćni Pluton.) Vi se krećete kroz život sa intenzitetom, pravite strategiju i usmeravate se ka svojim ciljevima sa fokusom na ono što želite - i, ono što obično želite je moć. Ako ste ljuti, zaledićete svog protivnika i igrati umne igre umesto eksplozije. Radije biste dokazali da imate prednost na hladan, kontrolisan način. Ako seks ne čini sveobuhvatnim i ne dovodi vas još bliže partneru kroz čin, onda ćete se boriti da ostanete angažovani i uloženi.
 
1699642938189.png


Mars u Strelcu


Ako ste rođeni kada je Mars bio u avanturističkom promenljivom vatrenom znaku Strelca, vaša filozofija prilikom postavljanja ciljeva je „budi veliki ili idi kući“. Stimulišu vas putovanja na velike udaljenosti, prilike za učenje, egzotično bilo šta i bilo koje iskustvo koje otvara oči koje zahteva izlazak iz zone udobnosti.

Kada se naljutite, postajete nemirni, više volite da odletite na udaljenu lokaciju nego da imate emocionalno tešku, frustrirajuću konfrontaciju. Na kraju krajeva, Jupiterova energija je radosna.

Ali ako morate da se sukobite sa nekim, uradićete to kroz filozofski začinjenu ljutnju, i tupa, nefiltrirana mišljenja kao oružje po vašem izboru. A između čaršava, vi ste strastveni i prisutni, želite da se osećate kao da upijate znanje (možda eksperimentišete sa tantričkim seksom ili aromaterapijom), kao i da zabavljate svog partnera i da ste u trenutku.
 
1699643212245.png


Mars u Jarcu

Ako ste rođeni kada je Mars bio u marljivom kardinalnom zemaljskom znaku Jarca, spori, postojani i marljivi su sve reči koje opisuju kako ispoljavate svoju energiju i preduzimate akciju.

Izuzetan ste vođa, ali to izražavate na način koji deluje hladno, smireno i kontrolisano — ili je barem to ono čemu uvek težite. Odaberete planinu na koju ćete se popeti, a zatim idite korak po korak.

Jarcem vlada ozbiljan Saturn i toliko je oštro fokusiran na dostignuća i priznanje da izražavanje besa deluje neproduktivno, pa ga često samo vraćate u svoj posao. Ali bilo bi dobro da se uhvatite u koštac s tim, jer će se na kraju pojaviti na ovaj ili onaj način. Seksualno, vi ste pažljiv, praktičan ljubavnik koji ima za cilj da ugodi svom partneru — i možda će vam biti zabavno eksperimentisati sa igrom moći.
 
Pogledajte prilog 1444940

Mars u Jarcu

Ako ste rođeni kada je Mars bio u marljivom kardinalnom zemaljskom znaku Jarca, spori, postojani i marljivi su sve reči koje opisuju kako ispoljavate svoju energiju i preduzimate akciju.

Izuzetan ste vođa, ali to izražavate na način koji deluje hladno, smireno i kontrolisano — ili je barem to ono čemu uvek težite. Odaberete planinu na koju ćete se popeti, a zatim idite korak po korak.

Jarcem vlada ozbiljan Saturn i toliko je oštro fokusiran na dostignuća i priznanje da izražavanje besa deluje neproduktivno, pa ga često samo vraćate u svoj posao. Ali bilo bi dobro da se uhvatite u koštac s tim, jer će se na kraju pojaviti na ovaj ili onaj način. Seksualno, vi ste pažljiv, praktičan ljubavnik koji ima za cilj da ugodi svom partneru — i možda će vam biti zabavno eksperimentisati sa igrom moći.
Šta reci :aha:
 
1699643415757.png


Mars u Vodoliji


Ako ste rođeni sa Marsom u futurističkom fiksnom vazdušnom znaku Vodolija, motivisani ste humanitarnim, progresivnim, individualističkim i orijentisanim na zajednicu uzrocima i nastojanjima.

Pošto Vodolijom vlada neobičan Uran, postavljate ciljeve koji bi mogli biti percipirani kao neobični ili ekscentrični, a zatim ih ostvarujete na sličan nekonvencionalan način.

Vi napredujete u tome da budete drugačiji i da se suprotstavljate mejnstrimu - do te mere da možete biti super-suprotni, posebno kada ste ljuti, i da uđete u debatu sa jedinim ciljem da opovrgnete tuđe mišljenje.

Kada je reč o vašoj seksualnosti, mogli biste da budete večni prijatelj sa koristima (platonske veze obično su Vodolijin zaštitni znak) ili zainteresovani za povezivanje sa partnerom na način koji je jedinstven, neobičan, nesumnjivo vaš.
 
1699643669314.png


Mars u Ribama


Rođeni sa Marsom u romantičnom promenljivom vodenom znaku Riba, skloni ste da sednete i vidite u kom pravcu život teče, radije sedite u trenutku i sanjate o svojim ciljevima. Vaša energija je izuzetno empatična, intuitivna, a možda čak i pomalo psihička, i možete da usmerite svoje darove iscelitelja u svoj rad.

Ljutnja može biti bolna za vas da prođete, jer shvatate koliko je ona ukorenjena u vašim emocionalnim ranama. Ali suočavanje sa svojim besom je od suštinskog značaja kako biste ga sprečili da se internalizuje i preobrazi u tugu ili depresiju.

A imati planetu seksa u znaku Ribe znači da ste duhovno nastrojeni u krevetu, sa ciljem da privučete romantiku, magiju, poeziju i čistu ljubav u čin vođenja ljubavi.
 
Sam Mars u natalu, u znaku ništa ne znači. Ovo je površno tumačenje.
O našoj prvoj reakciji govori naš Asc i vladar Asc, njegovi aspekti sa drugim planetama...
Sama seksualnost kod muškaraca se opisuje kroz Mars i njegove aspekte ali ne kod žena.

Tumačenje nema veze sa istinom. Imam Marsa u Jarci i sve sam samo ne ono šta piše. Niti sam spora, niti sam hladna. Vladar mog Marsa je Saturn u Lavu :)
 

Back
Top