Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Omlet sa pečurkama za moju drugaricu Poverljivu: razbiješ 2 jaja, odvojiš žumance i belance, umutiš prvo belance pa dodaš žumanca....Posoliš i staviš sa strane...Iseckaš pečurke i baciš ih na tiganj da se proprže na malo ulja...Kad uvri sokić koji puštaju, dodaš jaja..pustiš da se zapeče sa jedne strane, pa okreneš na drugu...Staviš na tanjir i pospeš parmezanom ili dok je još u tiganju narendaš kačkavalj....

Količina jaja i pečuraka je po želji...Ja obično na dva jaja stavim oko 200, 300g pečuraka....

Poslednja izmena:
super pipo-to cu danas
a049.gif

Otkud znam Mirka mere, za koliko ljudi praviš, koliko paprika puniš :confused:
Izdnistaš mleveno meso, dodaš malo pirinča, začiniš po ukusu, napuniš paprike, zatvoriš kolutovima paradajza, poređaš ih u šerpu, naliješ paradajzom i kuvaš.

Ja ne bih mogla da zamislim da ručak kuvam sa tačnim merama.
čim mi počne recept sa pola kile mesa, ja znam da kod mene neće ići više od trista :lol:
samo kolači i torte, i tako, testo neko....

Otkud znam Mirka mere, za koliko ljudi praviš, koliko paprika puniš :confused:
Izdnistaš mleveno meso, dodaš malo pirinča, začiniš po ukusu, napuniš paprike, zatvoriš kolutovima paradajza, poređaš ih u šerpu, naliješ paradajzom i kuvaš.

Ja ne bih mogla da zamislim da ručak kuvam sa tačnim merama.
čim mi počne recept sa pola kile mesa, ja znam da kod mene neće ići više od trista :lol:
samo kolači i torte, i tako, testo neko....

Mackice , meni i mama da ovakav recept , al da ja umem po njemu da skuvam ne bi ovde pitala .

Soljice su ti razmera, je.bem te glupu. :lol:
Mozes koliku hoces solju da uzmes, ako su sastojci u pravilnoj razmeri, dobijes isto to, samo drugu kolicinu.

:lol: Nikakve soljice ne dolaz u obzir ....:lol:

Evo tebi teta Feel da kaže ;) :lol: :lol: Samo kaficu da uzmem... e taaako...

Ako spremaš npr. za dve osobe, za jedan ručak (ne više dana) uzmi lepo 4-6 paprika srednje veličine...
Ukoliko puno jedete, uzmi 6.. ja pišem recept za 4 paprike a ti dodaj još pola mere svega ako je 6.

Znači, za 4 paprike oko 300 gr. mlevenog mesa, ja volim juneće, neko stavlja mešano.. od ukusa...
Jedna manja glavica crnog luka, ili može jedna veza mladog luka (obično ima 4 kom. u vezi)
dve supene kašike pirinča....
začini po ukusu.. ja stavim peršun, mirođiju, biber, mrvicu belog luka, onog kotany, malo soli i malo nekog začina tipa vegeta ili vegeta....

UzNeš luk i propržiš na malo ulja... kad malkice požuti, dodaš mleveno meso, propržiš i njega i dodaš prirnač... prethodno možeš malkice da ga obariš a i ne mora ako ne želiš... samo ga dobro operi...
ja dodam i malo aleve paprike, da ne bude ljuta ...kada je to uprženo, otprilike oko 15 minuta mu treba, na srednjoj vatri .. (ne znam kako ti je numerisan šporet, ali kod mene je do 6 znači na 3) onda začiniš i puniš paprike....

Paprike prethodno očisti od semenki... znaš ono,uzmeš nožić pa izdubiš lagano sadržinu ali da ne napraviš veeeeliku rupu.... Zatvoriš poklopčićem od paradajza ili ako nemaš, može i kolut krompira...

Staviš u manju šerpu da stoje uspravno, sipaš otprilike jednu čašu vode i malo,malo ulja... poklopiš i trebalo bi za 40 minuta da je gotovo... Neko pravi zapršku za to, ja ne volem...

Eto.. napisah ga , ni sama ne verujem da sam to tako ispisala :lol: :lol:

Spakuj se i dođi na kraći kurs kuvanja :lol:

Evo tebi teta Feel da kaže ;) :lol: :lol: Samo kaficu da uzmem... e taaako...

Ako spremaš npr. za dve osobe, za jedan ručak (ne više dana) uzmi lepo 4-6 paprika srednje veličine...
Ukoliko puno jedete, uzmi 6.. ja pišem recept za 4 paprike a ti dodaj još pola mere svega ako je 6.

Znači, za 4 paprike oko 300 gr. mlevenog mesa, ja volim juneće, neko stavlja mešano.. od ukusa...
Jedna manja glavica crnog luka, ili može jedna veza mladog luka (obično ima 4 kom. u vezi)
dve supene kašike pirinča....
začini po ukusu.. ja stavim peršun, mirođiju, biber, mrvicu belog luka, onog kotany, malo soli i malo nekog začina tipa vegeta ili vegeta....

UzNeš luk i propržiš na malo ulja... kad malkice požuti, dodaš mleveno meso, propržiš i njega i dodaš prirnač... prethodno možeš malkice da ga obariš a i ne mora ako ne želiš... samo ga dobro operi...
ja dodam i malo aleve paprike, da ne bude ljuta ...kada je to uprženo, otprilike oko 15 minuta mu treba, na srednjoj vatri .. (ne znam kako ti je numerisan šporet, ali kod mene je do 6 znači na 3) onda začiniš i puniš paprike....

Paprike prethodno očisti od semenki... znaš ono,uzmeš nožić pa izdubiš lagano sadržinu ali da ne napraviš veeeeliku rupu.... Zatvoriš poklopčićem od paradajza ili ako nemaš, može i kolut krompira...

Staviš u manju šerpu da stoje uspravno, sipaš otprilike jednu čašu vode i malo,malo ulja... poklopiš i trebalo bi za 40 minuta da je gotovo... Neko pravi zapršku za to, ja ne volem...

Eto.. napisah ga , ni sama ne verujem da sam to tako ispisala :lol: :lol:

Spakuj se i dođi na kraći kurs kuvanja :lol:

TO je recept ...jel vidis Mackice :lol:

:worth:

Gotove tortilje, iz prodavnice :rumenko:
Samo se prepeku na suvom teflonu, bukvalno minut sa svake strane, i filuješ po želji...
ja uglavnom napravim 'osnovnu' smesu, pa menjam neke sastojke ili začine prema ukusima ukućana. recimo, mužu više zaljutim i sl.

Sutra ću da skuvam pasulj, kukuruz i šargarepu. Onda izdinstam luk, tikvice i ubacim na par min i ovo skuvano.
Detetu ću u da dodam iseckano skuvano belo meso; a mužu ću da ispržim još paprike i lignje i više začinim.

ej, ja od tih tortilja pravim nešto što zovem pseudo-pica
tj stavim na tanjir bez da je nešto pečem i ozgo nadeve ko za picu (ja se lično običnio zadržim na kečapu i siru i začinu nekom) i krknem u mikrotalasnu i onda preklopim da bude kao pancerota, ne znam ni sama zašto.

Gotove tortilje, iz prodavnice :rumenko:
Samo se prepeku na suvom teflonu, bukvalno minut sa svake strane, i filuješ po želji...
ja uglavnom napravim 'osnovnu' smesu, pa menjam neke sastojke ili začine prema ukusima ukućana. recimo, mužu više zaljutim i sl.

Sutra ću da skuvam pasulj, kukuruz i šargarepu. Onda izdinstam luk, tikvice i ubacim na par min i ovo skuvano.
Detetu ću u da dodam iseckano skuvano belo meso; a mužu ću da ispržim još paprike i lignje i više začinim.

ma da, znam da je testo gotovo nego me ta smesa za punjene buni : )
kontam da ima vise varijanti, meni najprimamljivije sa npr povrcem i piletinom ili ta sa lignjama,ali ne znam sta sve ide u tu smesu i kako se pravi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back