Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti si Afrodita izgleda odlična kuvarica ..... dobre recepte imaš .... stvarno ....

kažu....ispade i od mene nešto......:hahaha:

4-5 kašika je dovoljno i super je čak budu brže nego ove obične...njih neko
zove uštipci od mesa......meni to ide fino recimo uz dinstane tikvice ali
rendane...pa više kao sos.....predpostavljam da to znaš.....i malo barenog
pirinča...da se ne ponavljam previše...integranog.....:lol:

Bila sam vredna preko vikenda, kao što sam obećala :cool: Imali neke goste, pa da se snajka pokaže :lol:

Predjelo - Kore za pitu ređati jednu na drugu, a između mazati smesu od sira i jaja, kao za gibanicu. Kad se naređa polovina kora otprilike, uviti u veliki rolati; staviti ga nakratko u friz, i onda iseći na režnjeve. Položiti ih u podmazanu tepsiju i peći u rerni, pred kraj narendati malo nekog kačkavalja pa vratiti da se istopi.

Onda bila supica - pola pileća, pola juneća, prava domaća kao što je afrodita napisala. Sa Ziinim knedlicama od džige :cool: Ekstra su uspele. Ali, ostalo mi smese, nisam htela da bude pregusta, pa sam ih posebnu skuvala u vodi sa vegetom, i posula vruće parmezanom, i to je bilo odlično ;)

Pa krmenadle u foliji. Prvo se samo malo prepeku u tiganju, pa stave u foliju, namažu senfom, posebno se u istom tiganju izdinstaju malo šampinjoni, pa se stavi pavlaka, ili malo sa belim vinom (ko šta voli, ja više pavlaku); i stave se preko krmenadli, zatvori se folija i sve lepo u rernu.
Uz to sam opet rolovala džigericu u slanini, i ispekla sa krompirima.

Za deseret, pita sa višnjama, ali u lisnatom testu. Znači, razvije se testo, po dužini se preseče na pola. Višnje očišćene od koštica i oceđene se izmešaju sa malo šećera, vanil šećera i ja dodala malo mlevene plazme sa ukusom maline :) U soku koji se iscedio od višanja skuvala puding od vanile. I sve se to izmeša, stavi se na testo i uvija u rolat. Stvarno je lepo :)

To je sve bilio u subota, u nedelju smo bili u prirodi, na pecanju, pa smo pekli roštilj, ali za to ima drugih majstora :D Bilo i mesa i ribe ;)

Za danas sam uzela raštan :)
Kad osmislim recept, napisaću, imam vremena da nešto izguglam :lol:

e pa snajka baš si se pokazala:worth::worth:

Зачини, умотај у фолију и звизни
Што да се мучиш:super:
Ма кување је један обичан кулук за мене
А да имам времена било би уживање

shta je sad, niko nije spremao shnicle u rerni...:P

Povremeno ih spremim tako.. uzmem vatrostalnu činiju, na dno stavim malo ulja, stavim šnicle, malo vegete preko, jedan čen belog luka onako ceo samo malo zasečen, biber u zrnu par komada... Naliješ malo vode, dobro zadihtuješ folijom i ostaviš oko pola sata na 200 stepeni... Posle toga skineš foliju, ostaviš još deset minuta... Narendaš kačkavalj, pobacaš preko i nazad u rernu dok se ne otopi i dobije onu rumenu boju...

shta je sad, niko nije spremao shnicle u rerni...:P

stvarno nisam.....:)

Povremeno ih spremim tako.. uzmem vatrostalnu činiju, na dno stavim malo ulja, stavim šnicle, malo vegete preko, jedan čen belog luka onako ceo samo malo zasečen, biber u zrnu par komada... Naliješ malo vode, dobro zadihtuješ folijom i ostaviš oko pola sata na 200 stepeni... Posle toga skineš foliju, ostaviš još deset minuta... Narendaš kačkavalj, pobacaš preko i nazad u rernu dok se ne otopi i dobije onu rumenu boju...

eee....ovo baš dobro zvuči i miriše........:super:

hm... sve vatrostalne su mi kod mame...:( nema veze stavicu ih u obichnu tepsiju... hvala na predlogu, cu javim kako su ispale...;)

proka ( poznato mi ovo 1 pored nick-a :lol: )

ja bi da te zamolim ali za neki tradicionalni very ukusan srpski specijalitet , po tvom izboru , ako moze :)

hvala

sad je vreme paprika, ima jos uvek lepog domaceg paradajza, pa uz malo truda moze da bude jelo ili prilog : :):):)

POHOVANE PAPRIKE SA PARADAJZOM

Potrebno je: 1 kg crvenih paprika,3 jajeta,500 gr. paradajza,ulje, brašno,so,peršunov list.
Paprike ispeći i oljuštiti. Svaku uvaljati u brašno i umućena jaja i ispohovati.Za to vreme oljuštiti paradajz,sitno ga iseći i ukuvati u sos koji posolite po svom ukusu i malo zaljutite ako volite.
Pohovane paprike poređate u vatrostalnu posudu,prelijete sosom od paradajza i malo zapečete u rerni. Pečene pospete sitno seckanim peršunovim listom.

sad je vreme paprika, ima jos uvek lepog domaceg paradajza, pa uz malo truda moze da bude jelo ili prilog : :):):)

POHOVANE PAPRIKE SA PARADAJZOM

Potrebno je: 1 kg crvenih paprika,3 jajeta,500 gr. paradajza,ulje, brašno,so,peršunov list.
Paprike ispeći i oljuštiti. Svaku uvaljati u brašno i umućena jaja i ispohovati.Za to vreme oljuštiti paradajz,sitno ga iseći i ukuvati u sos koji posolite po svom ukusu i malo zaljutite ako volite.
Pohovane paprike poređate u vatrostalnu posudu,prelijete sosom od paradajza i malo zapečete u rerni. Pečene pospete sitno seckanim peršunovim listom.

Meni je pohovano samo meso....:sad2:

Ajde Proko...nesto mesnato...i naravno vino preporuci....:ok:

Meni je pohovano samo meso....:sad2:

Ajde Proko...nesto mesnato...i naravno vino preporuci....:ok:

Teleći odresci omotani pršutom (Saltimbocca)
Priprema:

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi al dente. Isplahnite ih hladnom vodom i ocijedite. Rajčice križno zarežite, kratko ih uronite u vruću vodu i ogulite, potom ih narežite na manje kocke. Nasjeckajte oguljeni češnjak i luk, kao i listiće bosiljka. Nekoliko listića sačuvajte za ukras.
U tavi na vrućem ulju popržite luk i češnjak, dodajte kockice rajčice i bosiljak pa kratko pirjajte. Umak začinite octom, solju i paprom. Dodajte kuhane špagete, protresite tavu i kratko sačekajte da se špageti povežu s umakom.
Teleće odreske lagano potucite. Malo ih posolite i pospite paprom. Meso obložite listićima kadulje i omotajte ploškama pršuta. U tavi na dobro ugrijanome ulju pržite odreske sa svake strane po 2 minute. Poslužite ih s mlakom ili ohlađenom tjesteninom. Jelo ukrasite listićima bosiljka i kadulje.

http://www.gastro.hr/index.php/hr/recepti/glavna_jela/teleci_odresci_omotani_prsutom_saltimbocca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back