Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja danas one batake u jogurtu...Ziva nisam kako ce to da ispadne i dal' ce ovi moji to da jedu..Najbolje obozavam kad se ja drndam po kuhinji satima a oni samo pogledaju i naprave facu:pih,to je za rucak..kao da je TO g.... u najmanju ruku.:evil::evil::evil:

kao što je affrodiita napisala samo čvrsta ruka...meni se jako dopada,mada ja ti napisala recept,tako da se ne računam...a što volem,kada tako nešto spremim a oni se mršte,joj,mogla bih punu šerpu da im izokrenem na glavu...

Evo, po mom receptu, ja pravim pola smese, bude i previše.

Sastojci
1/2 kg mlevenog mesa
4 jajeta
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
7 kašika brašna
1 kašika griza
1 čaša vode
malo praška za pecivo
začini po ukusu
ulje za prženje

Način pripreme
Pomešati pola kilograma mlevenog mesa, 4 jajeta, 1 glavicu sitno iseckanog crnog luka, 2 čena iseckanog belog luka, 7 kašika brašna, 1 kašiku griza, 1 čašu vode i malo praška za pecivo, pa začiniti po ukusu. Smesu vaditi kašikom i pržiti na vrelom ulju.

Evo, po mom receptu, ja pravim pola smese, bude i previše.

Sastojci
1/2 kg mlevenog mesa
4 jajeta
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
7 kašika brašna
1 kašika griza
1 čaša vode
malo praška za pecivo
začini po ukusu
ulje za prženje

Način pripreme
Pomešati pola kilograma mlevenog mesa, 4 jajeta, 1 glavicu sitno iseckanog crnog luka, 2 čena iseckanog belog luka, 7 kašika brašna, 1 kašiku griza, 1 čašu vode i malo praška za pecivo, pa začiniti po ukusu. Smesu vaditi kašikom i pržiti na vrelom ulju.

Fala Mačkice...idem da spremam. :D

Moram da napišem po cenu da se naljuti kučka...
Aqarius-e ...mnogo si bre dosadan i nezanimljiv....

Neko vreme mi bilo zabavno ovo vanilice , vanilice , pohovani plavi, pohovani plavi, al sad kad te citam, dize mi se kosa na glavi...

Odo da te turim na ignore ...

Drago mi je da me citas i da ti se dize kosa na glavi...evo obecavam...jos da citiram kvinsi i vise necu ostaviti ni jedan post na ovoj temi...

Poslednja izmena:
E opet su na meniju bataci, a posto stvarno za vikend nisam nista skuvala, sad moram da se dovijam ove nedelje
U Idei sam nasla gotova kuvana jela po pristojnim cenama za kg - gulas, muckalica, teletina, snicle i sto-sta jos od 380 do 700 din/kg. Za moje dvoje 1/2kg puna kapa i za veceru, verujem.
Tako da umesto da se mucim, za sledeci dan cu da kupim gotovu muckalicu.

Poslednja izmena:
http://www.coolinarika.com/recept/makedonska-turli-tavadjuvec

@el muerte ovo sam nasla ali je daleko od makedonske turli tave jer se u turli tavu ne stavlja meso nego samo povrce ( sve i svasta ) a sad cu makedonsku tavu ako nadjem nesto na googlu

http://www.coolinarika.com/recept/turli-tavce-na-makedonski ( bez mesa)

evo el muerte prvi link je recimo nesto nalik na makedonsku tavu ( imam ovde negde posta sa receptom ) a drugi link je turli tavce ( pomesali su imena hrvati )

blagodarim...ubavo devojche...

cici...al' u ono prvo jelo (makedonska turli tava)...ne idu BAMIJE (bamje)...???

Poslednja izmena:
danas samo na brzinu spremila salatu od bukovača.
0.5kg bukovača sam obarila 10ak minuta, isekla na rezance, dodala sveže isečene paprike, peršun i rendanu šargarepu i crne masline presečene na pola...maslinovo ulje i limun. ko voli, može da stavi biber (ja sam ta).
vrlo je ukusno i hranljivo, a nema previše kalorija.
deca su sebi uz to izroštiljala domaće kobasice, što ja baš....zbog kilaže ne bi trebalo da jedem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back